Kommentarer till Äppelkaka - Sida 2

"Baka klassisk svensk äppelkaka! En mycket god och saftig sockerkaka med äpple och kanel. Rekommenderas."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   nästa sida
penna Skrivet av Hanne 2010-07-07 15:40
Helt underbart recept!! Jag har provat med andra frukter också tex persika och även jordgubbar det funkar säkert med många andra frukter=)
penna Skrivet av ShiShi 2010-06-13 17:19
Väldigt saftig kaka, jag hade en lite mindre form och då blev kakan lite tjockare, behövde ha den inne längre längre då, ungefär 50 minuter.
penna Skrivet av shosho 2010-03-25 18:13
jag har provat den 3ggr den var super god
tack!
penna Skrivet av erik338 2010-03-20 15:45
lägg strösocker kanel äpplerna i en plastpåse skaka lite blir jämt fördelat
penna Skrivet av Frida 2010-03-09 19:42
Jättelätt och bra recept! Gjorde dubbel sats och hade en större ugnsform. Kan lägga på mer äpple nästa gång eftersom kakan reser sig såpass mycket. Saftig och god. Rekommenderas starkt!!
penna Skrivet av Ulla 2010-03-02 18:25
Jättegod kaka med en klick grädde till och en kopp starkt kaffe.
penna Skrivet av erica 2010-02-14 21:39
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av malaikah 2010-02-14 14:49
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av malaiakh 2010-02-14 14:45
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Johannes 2010-01-09 12:50
Godaste äppelkakan är nr 1 på listan Ska baka den åt min flickvän.
penna Skrivet av sara 2010-01-03 17:25
Ja,den verkar jättegod. Ska baka den åt mina barn nu.:D
penna Skrivet av 100 2009-12-19 15:22
Kul :)
penna Skrivet av Jessica 2009-11-30 14:18
min man älskar äppelkaka så hittade jag den här och tänkte att jag skulle prova baka en själv (min man gillar den som man köper i livesmedels affärer) står i ugnen nu :) spännande och se vad han tycker :)
penna Skrivet av klas 2009-11-26 09:45
detta ser gott ut , ska nog testas :)
penna Skrivet av Susanne 2009-11-14 03:18
Svar till Silvia: Kolla receptet på äppelmuffins.
penna Skrivet av Silvia 2009-11-13 15:20
Hej! Jag har bakat den här kakan förut och den blev väldigt saftig och god. Denna gång funderade jag på att göra mini-versioner genom att dela upp smeten i muffins formar, är det något man borde göra annorlunda då? Ska de vara inne mycket kortare tid? Tack!
penna Skrivet av Susanne 2009-10-19 16:28
Svar till torbjörn: Ja den går bra att frysa!
penna Skrivet av torbjörn 2009-10-19 16:08
Jag undrar om den går bra att frysa nu när man har så gott om egna obesprutade äpplen
penna Skrivet av Ilona 2009-10-13 18:33
Jättegod! Tyckte även mina arbetskamrater!
penna Skrivet av Sanna 2009-10-09 19:30
Jättegod!!!! Speciellt med gravensteiner i. Till och med min kräsna gubbe tyckte om den.
penna Skrivet av simone 2009-10-05 19:39
jag tyckte jättemycket om äppelkakan tack så mycket.:D
penna Skrivet av nikolina 2009-09-22 20:43
jag har bakat den här kakan och det va den godaste jag har smakat!!..
penna Skrivet av anna molson 2009-09-13 14:08
jätte god denns utsennde gjorde också en aptit hos någon
penna Skrivet av Susanne 2009-09-11 20:56
Svar till Kim: Jag förstår inte riktigt hur du menar med att bara ett äpple fick plats. Det är ju bara att trycka ner äppelskivorna i smeten.
penna Skrivet av Kim 2009-09-09 15:59
Den står i ugnen nu, spännande! Men fast att jag tog en form i rätt storlek så fick jag bara plats med ett äpple. Men det blir säkert bra ändå:)
penna Skrivet av Susanne 2009-08-19 19:57
Svar till Mahdokt: Jag har inte provat med matolja, det kanske går, ta i så fall 1 dl och skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Susanne 2009-08-17 01:13
Svar till Hans: Jo lite smulig skulle jag nog säga att kakan är. Du kan testa med mindre äppelklyftor, jag tycker det blir bäst med tunna skivor. Jag använder alltid elvisp med vispar till alla typer av mjuka kakor, tårtor och småkakor. Elvisp med degkrokar använder jag endast till matbröd, pizzadeg och vissa pajdegar.
penna Skrivet av Hans 2009-08-16 18:36
Gjorde denna igen häromdan, blev återigen väldigt nöjd. Dock har jag bara en liten fråga: ska kakan vara jättesmulig? Kan det vara att jag har för stora äppelklyftor, för den håller inte riktigt ihop..? (Körde först med skruvar, sen med vispar, nästa gång kanske man vågar sig på bara vispar igen =) )
penna Skrivet av Mahdokt 2009-08-05 11:07
Kan man ha matolja istället för smör och hur mycket?
penna Skrivet av Susanne 2009-05-27 23:28
Svar till Hans: Trevligt att ni gillade kakan! Angående elvisp med vispar eller degkrokar så rekommenderar jag ändå visparna. Men man ska låta smöret bli rumsvarmt innan man börjar. Sen så fastnar det alltid i visparna först men om man kör på en stund och sedan håller man visparna i luften (men ändå i bunken) kanske 10 sekunder så brukar smeten lossna och sedan kan man köra vidare och då fastnar det inte längre.
penna Skrivet av Hans 2009-05-24 21:38
Jättegod =D. Morsan och de andra tyckte i alla fall det. Ett tips e ju att använda "vispskruvarna" när man kör elvispen, annars sätter sig lätt sockret/smöret inuti de vanliga visparna så processen tar så mycket mer möda å kraft, haha - svor en del! För övrigt kanonrecept å lättfattat.
penna Skrivet av Bia 2009-05-24 11:56
Tack för receptet!
Lätt att göra, god att äta!

biaweb.se
penna Skrivet av Tania 2009-05-19 09:50
Jättegod kaka. 5+
Jag har gjort den många gånger. Min man älskar kakan. Tack för recept!
penna Skrivet av Gunilla Beard 2009-04-08 20:10
God kaka. Min man tyckte också om den. Mitt första försök blev en aning torr, så nästa gång ska jag prova med en sticka och ta ut kakan ur ugnen något tidigare eller sänka ugnstemperaturen. Jag bakade 25 minuter i 190 graders ugn.
Jag använde farinsocker istället för vitt socker, vilket fungerade jättebra för mig och är litet hälsosammare ;)
penna Skrivet av Kerstin Pettersson 2009-03-22 23:19
Helt suverän.Detta är det bäsra receptet.
penna Skrivet av Susanne 2009-03-21 19:36
Svar till anna: Prova gärna med en provsticka för att se när den är klar. Du kan också testa att höja ugnsvärmen lite om du hade 175°C nu. Men lite smulig blir den, dock inte degig, men den ska vara mer "degig" än vanlig sockerkaka. Den passar bra att äta som den är eller med vaniljsås, glass eller grädde till.
penna Skrivet av anna 2009-03-21 19:10
kakan var god men blev ganska degig
penna Skrivet av jessica 2009-03-18 14:58
tack så mycket det var väldigt gott
penna Skrivet av Susanne 2009-03-09 21:54
Svar till nicole: Jag tror inte det är någon bra idé att utesluta bakpulver för då kommer du få en kompakt och kanske lite kladdig kaka.
penna Skrivet av nicole 2009-03-09 18:25
kan man baka utan bakpulver?
eller blr den konstig
penna Skrivet av JD 2009-02-21 14:09
Jag använder flytande margarin, blir lika gott och smarrigt!
penna Skrivet av JJ 2009-02-15 14:37
Tack för receptet den var jätte god.
penna Skrivet av Alexander 2009-01-24 20:19
Det verkar som att det gick att smälta smöret också. Även jag missuppfattade receptet och antog att man skulle smälta smöret, som man gör enligt andra sockerkaksrecept. Men gott blev det hur som helst :)
penna Skrivet av Susanne 2009-01-21 01:16
Svar till Calle: Om det inte står att smöret ska smältas så ska det inte göra det. Självklart skriver jag att det ska smältas om det ska göras det eftersom det är något man måste göra. Däremot brukar jag som regel inte skriva vad man inte ska göra i receptbeskrivningen. Nu har jag uppdaterat receptbeskrivningen lite grann och skrivit att man ska låta smöret blir rumsvarmt, förhoppningsvis blir det lättare att inte missförstå då.
penna Skrivet av Calle 2009-01-20 18:22
Sjukt otydligt recept. Vad tusan menas med att man ska "röra smör och socker"??? Ska smöret smältas eller? Nä, dåligt recept helt enkelt.
penna Skrivet av HonBakadeDet :D 2009-01-20 16:14
JätteGott ! :D
Hoppas jag .. xD
penna Skrivet av MLi 2009-01-08 09:29
:):):)
penna Skrivet av Lina 2008-11-27 17:41
Det var den goaste sockerkakan jag nånsin har ätit.jätte gott mums mums..
penna Skrivet av :D 2008-11-26 17:30
Jätte gott!
Bakat detta 2gånger.
penna Skrivet av Sanna 2008-11-10 17:26
Uppdatering:
Den blev något torr vilket kan bero på att jag inte hade 100g matfett hemma så det fick bli runt 80g eller så. Annars inget fel på kakan.
förra sidan   1   2   3   4   5   nästa sida