Kommentarer till Äppelkaka

"Baka klassisk svensk äppelkaka! En mycket god och saftig sockerkaka med äpple och kanel. Rekommenderas."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Annab
Hej!!
Super god äppelkaka, är det ok om formen är lite stor? 27 istället för 22 diameter? Eller måste jag då lägga till mer av ingredienserna?
Tack!
penna Skrivet av Carin
Älskar denna äpplekaka så enkel och så god! Den går åt i ett nafs här hemma hos oss!
penna Skrivet av Anki
Tack för recept på en supergod äppelkaka! Hade i Transparente Blanche-äpplen.

Jag twistade till den lite dock. Efter 37 min tog jag ut den ur ugnen och hade på ett lager smuldeg (höftade till lite smör, socker, mjöl och havregryn) på kakan....tillbaka i ugnen 10 mig.....OJ OJ så god...fick högsta betyg av mina kaffegäster!
besökare Svar till Annika penna Skrivet av Susanne
Det är inget jag provat så jag vet tyvärr inte. Du får gärna skriva och berätta hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Annika
Hej!
Kan jag använda glutenfritt mjöl till äppelkakan?
Med vänlig hälsning
Annika
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Jag tror inte att man kan använda lättmargarin när man bakar, eftersom det nog inte tål ugnstemperaturer, ett tips är annars att ha bregott på smörgåsen, det går även att baka med för det innehåller ju riktigt smör. Kokosfett vet jag tyvärr inte hur det blir.
penna Skrivet av Emma
Om man använder lättmargarin istället för smör, bör man använda en större mängd lättmargarin för att kunna substituera det mot smör? Eller bör man tillsätta ex kokosfett? Har nämligen ej smör hemma, utan endast lättmargarin och kokosfett... Tack!
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Linda
Tack för recept! Ett tips är att lägga äpplebitarna i en vanlig fryspåse och sedan hälla över socker och kanel, så kan man lätt hålla för öppningen till påsen och blanda/skaka runt. Slipper man disk också =)
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Lät du smöret ligga framme i rumstemperatur så det var mjukt? Det är viktigt att smöret och sockret blir ordentligt blandat, det ska bli en slät smet, inga klumpar och det kan ta ett tag om smöret är kallt. Sedan när man vispar ner äggen ska det bli en jämn smet, inga klumpar och det går lätt om man bara vispat smör och socker till en jämn smet. När smeten är klar ska den vara tjock och trög, jämn och fin.
penna Skrivet av Sara
Hej
Bakade kakan igår men all äpple blev i botten, vad är för fel?
besökare Svar till Thea penna Skrivet av Susanne
Nej det måste man inte, har du en form med non-stick-beläggning brukar kakan lossna ändå. Men har du en annan form så riskerar äppelkakan fastna om du inte smörjer och bröar den. Man kan även "bröa" med kokosflingor.
penna Skrivet av Thea
Måste man smörja och bröa sin form??
besökare Svar till Magnus penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket!! Det är precis det jag har som mål - att det ska vara tydligt! Min receptsajt var från början ett fritidsintresse men är sedan ett antal år tillbaka mitt jobb.
penna Skrivet av Magnus
Underbara instruktioner, bra bilder och tydligt språk! Gör du det här på din fritid hoppas jag du producerar läroböcker på jobbet!
penna Skrivet av Jonas
Hej Sahar. Om du inte har en helautomatisk ugn så måste du själv öppna ugnsluckan och ta ut kakan. Tänk på att den kan vara varm.
penna Skrivet av Sahar
Hej min äpple kaka ligger i ugnen i 1 timme nu. Varför?
besökare Svar till Christine penna Skrivet av Susanne
Trevligt att höra att du gillar receptet på äppelkakan! :)
penna Skrivet av Christine
Det här är den bästa äppelkakan jag ätit. Älskar detta receptet. Blir perfekt och den är mycket bättre än andra.
besökare Svar till Monica Medina penna Skrivet av Susanne
Tack för att du skrev! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Monica Medina
Så glad att jag hittade din recept! Hur lätt som helst med dina bilder och mått. Jag älskar din sajt och dessutom blev det så god att jag har bakat nu fyra stycken då jag ska bjuda på fika på jobbet!
Tack så mycket! :)
penna Skrivet av Sandr
Hej
Superdupergod! :) :)
besökare Svar till Malin penna Skrivet av Susanne
Tack för ett bra tips! :)
penna Skrivet av Malin
Jag brukar gräva i mjölet så det blir luftigare och sedan mäter jag upp det! Det fick jag från min gamla hemkunskapslärare :)
besökare Svar till Christer Sundquist penna Skrivet av Susanne
Smeten ska bli ganska fast i konsistensen, men inte som cement. Jag tror att felet du gjorde var att du mäter upp mjölet på fel sätt, det är väldigt vanligt att man gräver med decilitermått i mjölpåsen och då packas mjölet och det är inte ovanligt att mängden mjöl då blir 30-40% för mycket. Gör istället så att du häller upp mjölet i ett litermått eller att du väger det. Då blir det rätt mängd och du kommer lyckas mycket bättre med alla bakverk, inte bara detta. Skriv gärna igen!
penna Skrivet av Christer Sundquist
Hej!

Det funkade inte alls. 1,5 dl mjölk till 4 dl mjöl blev rena cementen. Vad gjorde jag för fel?
besökare Svar till anna penna Skrivet av Susanne
Att man smörjer med fett och sedan tar ströbröd och skakar runt så att ströbrödet fastnar i fettet. Det gör att kakan inte fastnar i formen. Kokosflingor i stället för ströbröd går också bra.
penna Skrivet av anna
vad betyder smöra och bröa
penna Skrivet av H.U.
Juhuuuh Susanne:-) So,now i have try your very nice applecakerecept out and...sooo fantastic! From me YOU get for this 5*****Thanks a lot for this and also for so many other very good recepts i have try out! For YOU and TEAM best chrismas-wishes and a healthy, wonderful and happy new year!!! Lot´s of greetings from Södermanland:-)))
besökare Svar till Teresia penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Teresia
Supergott recept, som alltid det man bakar från din sida. :-)
Kakan blev sååå god!!! Tack!!
besökare Svar till Katrin penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Katrin
Det här receptet är så bra!

Jag lägger äppelbitarna i en påse med socker och kanel och skakar om för att spara lite tid.
besökare Svar till Stina penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Låter gott med kardemumma! :)
penna Skrivet av Stina
Väldigt god kaka! Jag skar äpplena i tunna skivor och hade i en gnutta kardemumma i smeten. Detta blir en favorit!
penna Skrivet av Mexikanska i Sverige
fantastiska recept !
besökare Svar till Bantare penna Skrivet av Susanne
Nej det står inga kalorier i något recept. Det beror delvis på att det tar tid och delvis på att jag själv inte är så intresserad av kalorier (jag gick ner i vikt utan att räkna kalorier) så därför har jag inte, än så länge i alla fall valt att lägga någon tid på att räkna ut det. Tänk på att antal kalorier man förbränner beror på väldigt många faktorer, t.ex. hur mycket man motionerar samma dag, tidigare dagar, hur mycket och bra man sover, VAD man äter (olika sorts mat förbränner olika mycket), om man stressar, mediciner m.m. Det är en uppskattning.
Därför kan du egentligen göra en grov uppskattning av kalorimängden i den här äppelkakan också. Eftersom den innehåller mycket vetemjöl och socker skulle jag inte rekommendera den om du vill gå ner i vikt. Om jag ville gå ner i vikt så skulle jag antingen inte äta denna äppelkaka alls eller ta en väldigt liten bit, eller gå minst en halvtimmes promenad innan jag åt den.
Annars om du ändå vill räkna antal kalorier noggrant och det tycker jag du ska göra om det fungerar för dig, så kan jag tyvärr inte hjälpa dig med det. Bevisligen fungerar kaloriräkning för många och man ska göra det som fungerar för en själv. Men det är anledningen till att jag inte skrivit kaloriinnehåll på något av recepten.
penna Skrivet av Bantare
Det står inte hur många kalorier det hela blir...
penna Skrivet av sofia
Supergod kaka! kommer absolut baka den igen!
penna Skrivet av sevara
blev jättegott,tack.Gillar dina recept,enkla,snabba och goda.Tack än en gång.
besökare Svar till Lalla penna Skrivet av Susanne
Låter gott! Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Lalla
När jag tryckt ner äpplen i smeten , slängde jag på valnötter över hela kakan och gud vad gott det blev med valnötter till äppelkaka!Mummms!!!
penna Skrivet av IDA
Guud vad god! Gjorde denna till min mamma för mors dag, och alla älskar den! :)
penna Skrivet av Marie
Bakade denna kakan igår och ALLA mina gäster slickade fingrarna efteråt o bad om mer.. Dagens snackis även idag. Godaste jag någonsin bakat med äpplen! Tack för ett underbart recept =)
penna Skrivet av Anghelina
Den godaste jag har ätit någongång!
penna Skrivet av Irene Gumman
Det var så gott så det kändes att jag flög den var jätte god, Själv älska jag allt som har med äpplen att göra,
penna Skrivet av Adelina
Gud va gott! Den va fin den !
penna Skrivet av Linnea
Älskar denna kaka, supergod!
penna Skrivet av Nahid
Tack så mycket. Jag gjorde det.
penna Skrivet av Amanda
Tummen upp!
penna Skrivet av Ami
Verkligen supergod! Jag ska genast göra en till och ta med till jobbet imorgon... Ett litet tips: jag hade inte ströbröd i formen, istället la jag flagna mandlar på botten, mums!!
penna Skrivet av Hanne
Helt underbart recept!! Jag har provat med andra frukter också tex persika och även jordgubbar det funkar säkert med många andra frukter=)
penna Skrivet av ShiShi
Väldigt saftig kaka, jag hade en lite mindre form och då blev kakan lite tjockare, behövde ha den inne längre längre då, ungefär 50 minuter.
penna Skrivet av shosho
jag har provat den 3ggr den var super god
tack!
penna Skrivet av erik338
lägg strösocker kanel äpplerna i en plastpåse skaka lite blir jämt fördelat
penna Skrivet av Frida
Jättelätt och bra recept! Gjorde dubbel sats och hade en större ugnsform. Kan lägga på mer äpple nästa gång eftersom kakan reser sig såpass mycket. Saftig och god. Rekommenderas starkt!!
penna Skrivet av Ulla
Jättegod kaka med en klick grädde till och en kopp starkt kaffe.
penna Skrivet av erica
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av malaikah
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av malaiakh
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Johannes
Godaste äppelkakan är nr 1 på listan Ska baka den åt min flickvän.
penna Skrivet av sara
Ja,den verkar jättegod. Ska baka den åt mina barn nu.:D
penna Skrivet av 100
Kul :)
penna Skrivet av Jessica
min man älskar äppelkaka så hittade jag den här och tänkte att jag skulle prova baka en själv (min man gillar den som man köper i livesmedels affärer) står i ugnen nu :) spännande och se vad han tycker :)
penna Skrivet av klas
detta ser gott ut , ska nog testas :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Silvia: Kolla receptet på äppelmuffins.
penna Skrivet av Silvia
Hej! Jag har bakat den här kakan förut och den blev väldigt saftig och god. Denna gång funderade jag på att göra mini-versioner genom att dela upp smeten i muffins formar, är det något man borde göra annorlunda då? Ska de vara inne mycket kortare tid? Tack!
penna Skrivet av Susanne
Svar till torbjörn: Ja den går bra att frysa!
penna Skrivet av torbjörn
Jag undrar om den går bra att frysa nu när man har så gott om egna obesprutade äpplen
penna Skrivet av Ilona
Jättegod! Tyckte även mina arbetskamrater!
penna Skrivet av Sanna
Jättegod!!!! Speciellt med gravensteiner i. Till och med min kräsna gubbe tyckte om den.
penna Skrivet av simone
jag tyckte jättemycket om äppelkakan tack så mycket.:D
penna Skrivet av nikolina
jag har bakat den här kakan och det va den godaste jag har smakat!!..
penna Skrivet av anna molson
jätte god denns utsennde gjorde också en aptit hos någon
penna Skrivet av Susanne
Svar till Kim: Jag förstår inte riktigt hur du menar med att bara ett äpple fick plats. Det är ju bara att trycka ner äppelskivorna i smeten.
penna Skrivet av Kim
Den står i ugnen nu, spännande! Men fast att jag tog en form i rätt storlek så fick jag bara plats med ett äpple. Men det blir säkert bra ändå:)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mahdokt: Jag har inte provat med matolja, det kanske går, ta i så fall 1 dl och skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Hans: Jo lite smulig skulle jag nog säga att kakan är. Du kan testa med mindre äppelklyftor, jag tycker det blir bäst med tunna skivor. Jag använder alltid elvisp med vispar till alla typer av mjuka kakor, tårtor och småkakor. Elvisp med degkrokar använder jag endast till matbröd, pizzadeg och vissa pajdegar.
penna Skrivet av Hans
Gjorde denna igen häromdan, blev återigen väldigt nöjd. Dock har jag bara en liten fråga: ska kakan vara jättesmulig? Kan det vara att jag har för stora äppelklyftor, för den håller inte riktigt ihop..? (Körde först med skruvar, sen med vispar, nästa gång kanske man vågar sig på bara vispar igen =) )
penna Skrivet av Mahdokt
Kan man ha matolja istället för smör och hur mycket?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Hans: Trevligt att ni gillade kakan! Angående elvisp med vispar eller degkrokar så rekommenderar jag ändå visparna. Men man ska låta smöret bli rumsvarmt innan man börjar. Sen så fastnar det alltid i visparna först men om man kör på en stund och sedan håller man visparna i luften (men ändå i bunken) kanske 10 sekunder så brukar smeten lossna och sedan kan man köra vidare och då fastnar det inte längre.
penna Skrivet av Hans
Jättegod =D. Morsan och de andra tyckte i alla fall det. Ett tips e ju att använda "vispskruvarna" när man kör elvispen, annars sätter sig lätt sockret/smöret inuti de vanliga visparna så processen tar så mycket mer möda å kraft, haha - svor en del! För övrigt kanonrecept å lättfattat.
penna Skrivet av Bia
Tack för receptet!
Lätt att göra, god att äta!

biaweb.se
penna Skrivet av Tania
Jättegod kaka. 5+
Jag har gjort den många gånger. Min man älskar kakan. Tack för recept!
penna Skrivet av Gunilla Beard
God kaka. Min man tyckte också om den. Mitt första försök blev en aning torr, så nästa gång ska jag prova med en sticka och ta ut kakan ur ugnen något tidigare eller sänka ugnstemperaturen. Jag bakade 25 minuter i 190 graders ugn.
Jag använde farinsocker istället för vitt socker, vilket fungerade jättebra för mig och är litet hälsosammare ;)
penna Skrivet av Kerstin Pettersson
Helt suverän.Detta är det bäsra receptet.
penna Skrivet av Susanne
Svar till anna: Prova gärna med en provsticka för att se när den är klar. Du kan också testa att höja ugnsvärmen lite om du hade 175°C nu. Men lite smulig blir den, dock inte degig, men den ska vara mer "degig" än vanlig sockerkaka. Den passar bra att äta som den är eller med vaniljsås, glass eller grädde till.
penna Skrivet av anna
kakan var god men blev ganska degig
penna Skrivet av jessica
tack så mycket det var väldigt gott
penna Skrivet av Susanne
Svar till nicole: Jag tror inte det är någon bra idé att utesluta bakpulver för då kommer du få en kompakt och kanske lite kladdig kaka.
penna Skrivet av nicole
kan man baka utan bakpulver?
eller blr den konstig
penna Skrivet av JD
Jag använder flytande margarin, blir lika gott och smarrigt!
penna Skrivet av JJ
Tack för receptet den var jätte god.
penna Skrivet av Alexander
Det verkar som att det gick att smälta smöret också. Även jag missuppfattade receptet och antog att man skulle smälta smöret, som man gör enligt andra sockerkaksrecept. Men gott blev det hur som helst :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Calle: Om det inte står att smöret ska smältas så ska det inte göra det. Självklart skriver jag att det ska smältas om det ska göras det eftersom det är något man måste göra. Däremot brukar jag som regel inte skriva vad man inte ska göra i receptbeskrivningen. Nu har jag uppdaterat receptbeskrivningen lite grann och skrivit att man ska låta smöret blir rumsvarmt, förhoppningsvis blir det lättare att inte missförstå då.
penna Skrivet av Calle
Sjukt otydligt recept. Vad tusan menas med att man ska "röra smör och socker"??? Ska smöret smältas eller? Nä, dåligt recept helt enkelt.
penna Skrivet av HonBakadeDet :D
JätteGott ! :D
Hoppas jag .. xD
penna Skrivet av MLi
:):):)
penna Skrivet av Lina
Det var den goaste sockerkakan jag nånsin har ätit.jätte gott mums mums..
penna Skrivet av :D
Jätte gott!
Bakat detta 2gånger.
penna Skrivet av Sanna
Uppdatering:
Den blev något torr vilket kan bero på att jag inte hade 100g matfett hemma så det fick bli runt 80g eller så. Annars inget fel på kakan.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sanna: Tänk på att inte rågade mått med mjöl om du gjorde det. Det ska vara löst packade, jämnt strukna decilitermått, annars blir det för mycket mjöl.
penna Skrivet av Sanna
Min kaka blev också väldigt deg-aktig. Kunde inte ens vispa ut all mjöl och då brukar jag vanligtvis råga och även efter att jag hade haft i all mjölk blev det svårt att vispa så jag hade i 2 dl istället för 1.5. Har ingen elvisp så det är ju väldigt svårt att vispa runt om det är mer deg än smet. Tyckte ändå kakan var lätt att stoppa äpplena i, får se hur det blir när den är klar.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Maria: Jag har tyvärr inga kunskaper om gasugnar. Jag googlade lite men kan tyvärr bara konstatera att det verkar vara svårt med gasugn, men några tips kan du nog få om du googlar lite.
penna Skrivet av Maria
Hej, bor i London och har saledes bara gasugn, hur lange ska man ha kakan inne i sa fall? Har markt att det ar stor skillnad pa gasugn och vanlign ugn!
penna Skrivet av eylo
oj.. Vilken populär kaka det var..ingen har skrivit nåt negativt om kakan. Kul! då bakar jag den imorn:)
penna Skrivet av Tinda
Jag gjorde kakan min farssa gillade den=) tack för receptet.
penna Skrivet av Sarah
Jag frös halva kakan, och efter upptining blev den ännu godare tyckte jag!
penna Skrivet av Camilla
jag gjorde min med banan ist blev skit god
penna Skrivet av Jonas
Tack så mycke jag gjorde en kaka nu i morse och den blev klart bättre, tack.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jonas: Höjden beror på äggen och bakpulvret. Det gäller att man inte vispar för länge (så att äggtrådarna förstörs) och det gäller att man rör i bakpulvret först eller rör ut det i mjölet så att det blir jämnt fördelat. Med bakpulver är det också viktigt att man inte tillsätter något varmt, t.ex. smält smör, utan att vara riktigt snabb med att få in kakan i ugnen eftersom värmen sätter igång bakpulvrets effekt. Men i den här äppelkakan är det inget smält smör så det ska inte påverka. Det absolut vanligaste felet folk gör är att man vispar för länge. Vispa bara tills det är en jämn smet och inte längre tid än så.
penna Skrivet av Jonas
En liten fråga bara, varför ser den så mycke högre ut på bilden, har jag inte fått den att "gäsa" eller vad är felet.
penna Skrivet av Regina
Min blev jättegod, lagom saftig och söt. Dock lite smulig - tror att jag skulle haft inne den några minuter till och väntat med att skära upp den. Men verkligen busenkel att göra!!
penna Skrivet av Magnus
Jag vill bara säga att jag har fått göör mycke beröm för den otroligt goda kaka som jag hade med mig till jobbet idag, och det var denna enkla kaka med äpple.
penna Skrivet av Victor
Jag smälte smöret det gick lika bra det.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anna: Smöret ska inte smältas. Det ska vara rumsvarmt.
penna Skrivet av anna
hej.man ska väl smälta smöret och sen hälla i det andra?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Maria: Äppelkakan ska bli som en mjuk och luftig sockerkaka med smak av kanel och äppelbitar i. Något har nog gått fel när du gjorde den. Du får prova den igen någon annan gång.
penna Skrivet av Maria
Ja jag vet inte vad som blev fel, men hård blev degen iaf. Och när kakan väl va färdig tycker jag att den var lite för stabbig för min smak. Hade velat ha den lite luftigare, men man kan ju inte få allt.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Maria: Smeten ska vara lite fast för att man ska kunna trycka i äppelbitar i den som håller sin plats. Men så hård som en bröddeg tycker jag verkligen inte den är. Det blir som en fast smet som man lätt får ur bunken med en slickepott och sedan kan breda ut jämnt i formen. Vet inte om du tagit för mycket mjöl? Eller om du packat mjölet för hårt i decilitermåttet så det blev för mycket? Mjölet ska inte vara packat i decilitermåttet och inte heller rågat när man mäter upp mjölet. Skaka lite så det ligger "löst".
penna Skrivet av Maria
Degen blev så torr med bara 1,5 dl mjölk och 4 dl mjöl. Jag hade i lite mer mjölk, på känn sådär, så att smeten åtminstone blev möjlig att klicka i fomen. Efter originalreceptet var det mer som en bröddeg som inte var det minsta möjlig att hälla i formen... Står i ugnen nu, hoppas den är lika god som alla sagt!
penna Skrivet av Terese
Kanonkaka, enkel och god!
penna Skrivet av Ann
Denna kaka blev jättegod när jag gjorde den och jag kan inte baka egentligen!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jåsephine: Du måste ha haft någon fel inställning på ugnen, eller fel placering av kakan i ugnen, den ska gräddas i den nedre delen av ugnen.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Magnus: Jag tycker att syrliga äpplen alltid blir godast i alla bakverk eller pajer med äpplen i.
penna Skrivet av Magnus
Hej på er alla, jag vill baka denna kaka men jag undrar vilken sorts äpplen jag skall ha, skall dom vara sura eller söta ?
penna Skrivet av ramansa
denna kakan ägde alla gillade den
penna Skrivet av Jåsephine
Gjorde den, gick snabbt och lätt men när den hade stått 20 minuter i ugnen va den jätte bränd, men annars blev den god.
penna Skrivet av Susanne
Bakade den ikväll med min son. Helt underbar... "mums"
penna Skrivet av Greta
Bästa äppelkakan hittills i livet iaf...:D:D
penna Skrivet av fiffi
Har bakat den flera gånger,den är helt klart en 10 poängare:-)
penna Skrivet av Camilla
Jättegod!!!
penna Skrivet av emily
oj det var så got så att jag bakar en ny
penna Skrivet av silvia
oj oj oj så good ÄLSKAR den<33333333
mina nära och kära,älskade den har skrivit ut recepter och kopierat den till andra ;D<333
penna Skrivet av adam
den var supergod, strö över kokos det blir supergott
penna Skrivet av Berfin
super gott
penna Skrivet av emma
det betyder att du strör över ströbröd i den smorda formen.
penna Skrivet av Lelli
Vad betyder bröad form ska man lägga margarin och vad på formen?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Maria: Jo äpplen har ju lite olika storlekar. Har man större äpplen är 2 lagom och har man lite mindre äpplen är 3 lagom och då blir också mängden socker och kanel lagom.
penna Skrivet av Maria
Använde 3 äpplen och det blev lite för mycket. Skulle nog rekommendera 2 eller lite drygt 2 st om de är "stora" + att socker/kanel strösslet inte räckte
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jassi. Nej smöret ska varken smältas eller stekas. Låt det ligga framme i rumstemperatur en liten stund innan så att det blir lite mjukt. Sedan är det bara att röra ihop det med sockret och följa receptet.
penna Skrivet av Jassi
Ska man steka smöret innan man blandar det med sockret ir?
penna Skrivet av marie
min dotter är 13 och gjorde den själv, fast hon rev äpplena på ett rivjärn först. jättegod kaka!den godaste på länge!!
penna Skrivet av silvia
gjorde den själv och jag är bara 12 år lätt och god.
penna Skrivet av Annah
Tror min form var för liten. Den blev jätte tjock i mitten.Lite torr tyvärr.Annars jätte god men vaniljsås var ett MÅSTE.
penna Skrivet av Mia
Det blev verkligen jätte gott, det var inte så svårt som jag trodde heller...Tack för receptet:)
penna Skrivet av Sophia
Gjorde den här när min pojkvän skulle komma på besök. Den var jätte populär! Sånna här får det bli fler gånger :) Älskar den!!
penna Skrivet av Marielle
Super enkel att göra. Jätte gott och saftigt med äppelbitar i kakan. Den vart verkligen uppskattad! Ska göra den igen:).
penna Skrivet av Ash
Dude, den blev grymt god! Jag vill ha hela för mig själv.
penna Skrivet av pimp_636
äppelkanan blev jätte god
penna Skrivet av Lisa
Äppelkakan blev toppen bara lite mycket socker men tar bort nästa gång jag bakar äppelkaka:D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Hasse: Nej om du vill att den ska smaka mindre sött så kan du bara ta bort lite av sockret.
penna Skrivet av hasse
om man tar mindre socker måste man ersätta med något annat ???
penna Skrivet av Åsa
Lite för sött för min smak men annars väldigt god.. :-) Nästa gång ska jag ta lite mindre socker.
Jag hällde i lite mer mjölk än angivet för att smeten skulle bli lite lättare att bearbeta. Funkade fint!
penna Skrivet av Jenny
Jättegod äppelkaka. Vi åt den med vaniljglass och det passade alldeles utmärkt.
penna Skrivet av Susanne
Ja, sockerkakor som man gräddar under lång tid i ugnen brukar man alltid ha i nedre delen av ugnen.
penna Skrivet av Susanne
Bränd i botten har jag aldrig lyckats med, varken på denna äppelkaka eller någon annan sockerkaka. Hur gjorde du? :-) Men det var ju bra att den blev god i alla fall! ;)
penna Skrivet av Anonym
Den va ju god! :) den blev lite bränd i botten bara men den var mumma :) tack för receptet!
penna Skrivet av Anonym
Har just gjort denna, får se hur det blir.. :) Men ska den verkligen vara i nedre delen av ugnen? :P
penna Skrivet av Susanne
Maggi: Äppelkakan blir ungefär som en saftig sockerkaka med goda äppelbitar i (doppade i kanel och socker). Kanske förväntade du dig något mera pajaktigt?
penna Skrivet av Maggi
Gillade inte konsistensen, var inte alls god. Detta blev en konstig äppelkaka trots att jag följde recepten efter punkt och pricka :(
penna Skrivet av sara
verkligen jätte god! min nya favorit :)
penna Skrivet av Keleb
Jätte god :D , Tack // Keleb
penna Skrivet av Basmaal
Den blev jätte good alla gäster tyckte om den :)
penna Skrivet av Cessan
Den lgger i ugnen , så jag vet inte hur de blev ^^
penna Skrivet av M A
Har just gjort en satsa, fast jag bytte ut vetemjöl mot rågmjöl samt havregryn. Hade även i kesella och honung som substitut till smör och socker samt lade i ett extra ägg. Får se hur resultatet kommer att bli.
penna Skrivet av mia
goooooooot
penna Skrivet av Lili-Ann
Jag gjorde äppelkaka och böt ut lite mjöl mot malen mandel - jättegott blev det!
penna Skrivet av Alexander
mamsig kaka!:D
penna Skrivet av Sonia
Bjöd mina vänner på denna kaka och den blev väldigt populär! Otroligt god och saftig, tack för recepetet:)
penna Skrivet av mikaela från örebro
denna kokostoscakaka är en av dem godaste kakorna jag bakat :)
penna Skrivet av Lovisa
Nu ska det bakas smarrig höstkaka =) Mums mums hoppas den blir lika god som alla andras!
penna Skrivet av nouna
hello!
bor i afrika.
i did it yesterday,mmmmmmm,,helt fantastiskt goooooott...we like it..
sassa?? why you did not like it..maybe you put salt ,istallet for socker .lol
penna Skrivet av marina
Bor i Spanien och brukar baka "svenskt" till min familj och mina vänner. Alla blev saliga av kakan!
penna Skrivet av Susanne
Ja man kan servera den med vaniljsås.
penna Skrivet av HAR EN FRÅGA!
KAN MAN SERVERA DEN MED VANILJSÅS?
penna Skrivet av MaYa
Suupergoood Kaka . Helt Fantastiskt god.
hemlagat Bättre Än Klar!
penna Skrivet av Marjut
Kanongod kaka!!!
penna Skrivet av Bonnyem
Super kanon enkel kaka som jag bjöd vänner på i helgen. Sprider enkelt receptet vidare till hela släkten!! Bara att rekomendera!!!
penna Skrivet av LALA
ska baka kakan nu hoppas den blir jättegod :D
penna Skrivet av Andreas
Lysande recept, blev jättegod!
penna Skrivet av kolia
Min vart inte så god me kan förestella mej att dom andras är goda:D
penna Skrivet av Mofasa:P
Fett god muums hehe hejdå(L)
penna Skrivet av Anne
Väldigt god och lätt att göra för en som annars bara kan baka sockerkaka. ;-) Fast det är lika lätt tror folk att den är mer avancerad!
penna Skrivet av nishte
jätte god kaka måste jag säga.lätt o god.mina grannar älskade den.
lycka till
penna Skrivet av julia
jag ska baka denna kaka nu så den ska vara good! puss aööö
penna Skrivet av Lena
Mmmm mums vilken god kaka. Bjöd några vänner på den i helgen, blev mycket populär (kakan alltså)värmde resterna igår, lika god då! perfekt med vaniljvisp till!
penna Skrivet av Queen
Ska baka denna kaka nu...Hoppas den blir god :D
penna Skrivet av Susanne
Nej smöret ska inte smältas. Smeten ska vara lite trögare - så att man kan trycka i äppelbitar som stannar på sin plats. Skulle smeten vara mer lättflytande skulle äppelbitarna antagligen sjunka ner på botten.
penna Skrivet av elli
Är osäker, ska man smälta smöret eller inte? Jag gjorde inte det eftersom det inte stod det, men sen så blev min smet ganska degig..
penna Skrivet av Fija
Kakan står i ugnen nu. (Kakorna, gjorde dubbelt..) Antar att frågan om mjölet handlade om huruvida bakpulvret ska i först. Jag blandade bakpulvret i det första mjölet....Har fått för mig att man bör göra det...
penna Skrivet av Susanne
Stefan: Är inte säker på att jag förstått frågan, men det står i beskrivningen när man tillsätter vetemjölet.
penna Skrivet av stefan
supernice! Mumsade i mig halva kakan på en gång med marsansås. Men en grej. När ska man ha i mjölet??? ;)
penna Skrivet av Sara
Ska testa denna kaka.... har nu plockat av våra äpplen =)
penna Skrivet av Hella
Supergott!! Bjöd på denna på kalas idag och det blev en jättehit! Värmde själv upp den lite vid servering och hade glass och grädde vid sidan om... Måste provas....
penna Skrivet av a-k
jag ska göra den imorgon och sälja i folkhemmets café i malmö imorgonkväll...
penna Skrivet av Medina
ja ska göra kakan nu hoppas den smakar gott..:D:D:D
penna Skrivet av Annica
denna var extremt god. :)
penna Skrivet av blizard
Prøv også å bruk crunchy (søt frukostblanding med havre og rossin). Lag sukkerkaken, strø over crunchy - presse ned dette i degen - legg opp eplebiter på dette - strø kanelsukker over og inn o ovnen. Dette gir en mer kraftigere/fylldigere eplekake og holder til lite flere gjester. Er dog med vanillesås eller grädde.
penna Skrivet av D.C Formato
Hmmm jag ska göra den nu...jag hoppas den blir god..
penna Skrivet av aaa
nu e den i ugnen.. ser lite weard ut men..nog jätte goood..
penna Skrivet av häni
Jag hoppas den blir god ;)

sassa : varför var den jätte äcklig ?
penna Skrivet av sassa
den var jäätte äcklig
penna Skrivet av Stina
Vem kommer på alla dessa goda recept? Det måste ta slut någon gång tycker man, men nej då.. Den här äppelkakan slår ändå andra varianter!
penna Skrivet av Axel
Absolut den godaste äppelkakan enligt mig.
  1