Kommentarer till Äppelkaka - Sida 1

"Baka klassisk svensk äppelkaka! En mycket god och saftig sockerkaka med äpple och kanel. Rekommenderas."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   4   5   nästa sida
penna Skrivet av Carin 2017-09-08 15:37
Älskar denna äpplekaka så enkel och så god! Den går åt i ett nafs här hemma hos oss!
penna Skrivet av Anki 2016-09-05 10:15
Tack för recept på en supergod äppelkaka! Hade i Transparente Blanche-äpplen.

Jag twistade till den lite dock. Efter 37 min tog jag ut den ur ugnen och hade på ett lager smuldeg (höftade till lite smör, socker, mjöl och havregryn) på kakan....tillbaka i ugnen 10 mig.....OJ OJ så god...fick högsta betyg av mina kaffegäster!
person Svar till Annika penna Skrivet av Susanne 2016-05-31 09:17
Det är inget jag provat så jag vet tyvärr inte. Du får gärna skriva och berätta hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Annika 2016-05-29 18:43
Hej!
Kan jag använda glutenfritt mjöl till äppelkakan?
Med vänlig hälsning
Annika
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2016-05-24 13:19
Jag tror inte att man kan använda lättmargarin när man bakar, eftersom det nog inte tål ugnstemperaturer, ett tips är annars att ha bregott på smörgåsen, det går även att baka med för det innehåller ju riktigt smör. Kokosfett vet jag tyvärr inte hur det blir.
penna Skrivet av Emma 2016-05-24 08:49
Om man använder lättmargarin istället för smör, bör man använda en större mängd lättmargarin för att kunna substituera det mot smör? Eller bör man tillsätta ex kokosfett? Har nämligen ej smör hemma, utan endast lättmargarin och kokosfett... Tack!
person Svar till Linda penna Skrivet av Susanne 2016-03-02 11:29
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Linda 2016-03-01 15:50
Tack för recept! Ett tips är att lägga äpplebitarna i en vanlig fryspåse och sedan hälla över socker och kanel, så kan man lätt hålla för öppningen till påsen och blanda/skaka runt. Slipper man disk också =)
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2015-12-02 11:22
Lät du smöret ligga framme i rumstemperatur så det var mjukt? Det är viktigt att smöret och sockret blir ordentligt blandat, det ska bli en slät smet, inga klumpar och det kan ta ett tag om smöret är kallt. Sedan när man vispar ner äggen ska det bli en jämn smet, inga klumpar och det går lätt om man bara vispat smör och socker till en jämn smet. När smeten är klar ska den vara tjock och trög, jämn och fin.
penna Skrivet av Sara 2015-11-20 15:19
Hej
Bakade kakan igår men all äpple blev i botten, vad är för fel?
person Svar till Thea penna Skrivet av Susanne 2015-10-27 00:20
Nej det måste man inte, har du en form med non-stick-beläggning brukar kakan lossna ändå. Men har du en annan form så riskerar äppelkakan fastna om du inte smörjer och bröar den. Man kan även "bröa" med kokosflingor.
penna Skrivet av Thea 2015-10-26 20:52
Måste man smörja och bröa sin form??
person Svar till Magnus penna Skrivet av Susanne 2015-10-26 19:17
Tack så mycket!! Det är precis det jag har som mål - att det ska vara tydligt! Min receptsajt var från början ett fritidsintresse men är sedan ett antal år tillbaka mitt jobb.
penna Skrivet av Magnus 2015-10-23 11:13
Underbara instruktioner, bra bilder och tydligt språk! Gör du det här på din fritid hoppas jag du producerar läroböcker på jobbet!
penna Skrivet av Jonas 2015-09-18 14:56
Hej Sahar. Om du inte har en helautomatisk ugn så måste du själv öppna ugnsluckan och ta ut kakan. Tänk på att den kan vara varm.
penna Skrivet av Sahar 2015-03-24 18:07
Hej min äpple kaka ligger i ugnen i 1 timme nu. Varför?
person Svar till Christine penna Skrivet av Susanne 2015-01-26 23:38
Trevligt att höra att du gillar receptet på äppelkakan! :)
penna Skrivet av Christine 2015-01-26 21:48
Det här är den bästa äppelkakan jag ätit. Älskar detta receptet. Blir perfekt och den är mycket bättre än andra.
person Svar till Monica Medina penna Skrivet av Susanne 2014-10-27 23:49
Tack för att du skrev! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Monica Medina 2014-10-22 17:51
Så glad att jag hittade din recept! Hur lätt som helst med dina bilder och mått. Jag älskar din sajt och dessutom blev det så god att jag har bakat nu fyra stycken då jag ska bjuda på fika på jobbet!
Tack så mycket! :)
penna Skrivet av Sandr 2014-10-12 18:49
Hej
Superdupergod! :) :)
person Svar till Malin penna Skrivet av Susanne 2014-10-01 22:46
Tack för ett bra tips! :)
penna Skrivet av Malin 2014-09-30 23:45
Jag brukar gräva i mjölet så det blir luftigare och sedan mäter jag upp det! Det fick jag från min gamla hemkunskapslärare :)
person Svar till Christer Sundquist penna Skrivet av Susanne 2014-02-17 13:41
Smeten ska bli ganska fast i konsistensen, men inte som cement. Jag tror att felet du gjorde var att du mäter upp mjölet på fel sätt, det är väldigt vanligt att man gräver med decilitermått i mjölpåsen och då packas mjölet och det är inte ovanligt att mängden mjöl då blir 30-40% för mycket. Gör istället så att du häller upp mjölet i ett litermått eller att du väger det. Då blir det rätt mängd och du kommer lyckas mycket bättre med alla bakverk, inte bara detta. Skriv gärna igen!
penna Skrivet av Christer Sundquist 2014-02-16 14:40
Hej!

Det funkade inte alls. 1,5 dl mjölk till 4 dl mjöl blev rena cementen. Vad gjorde jag för fel?
person Svar till anna penna Skrivet av Susanne 2014-01-07 03:31
Att man smörjer med fett och sedan tar ströbröd och skakar runt så att ströbrödet fastnar i fettet. Det gör att kakan inte fastnar i formen. Kokosflingor i stället för ströbröd går också bra.
penna Skrivet av anna 2014-01-04 16:16
vad betyder smöra och bröa
penna Skrivet av H.U. 2013-12-14 20:56
Juhuuuh Susanne:-) So,now i have try your very nice applecakerecept out and...sooo fantastic! From me YOU get for this 5*****Thanks a lot for this and also for so many other very good recepts i have try out! For YOU and TEAM best chrismas-wishes and a healthy, wonderful and happy new year!!! Lot´s of greetings from Södermanland:-)))
person Svar till Teresia penna Skrivet av Susanne 2013-10-06 14:57
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Teresia 2013-09-29 09:32
Supergott recept, som alltid det man bakar från din sida. :-)
Kakan blev sååå god!!! Tack!!
person Svar till Katrin penna Skrivet av Susanne 2013-09-22 08:53
Roligt att höra! Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Katrin 2013-09-19 11:41
Det här receptet är så bra!

Jag lägger äppelbitarna i en påse med socker och kanel och skakar om för att spara lite tid.
person Svar till Stina penna Skrivet av Susanne 2013-08-31 19:13
Roligt att höra! Låter gott med kardemumma! :)
penna Skrivet av Stina 2013-08-31 13:15
Väldigt god kaka! Jag skar äpplena i tunna skivor och hade i en gnutta kardemumma i smeten. Detta blir en favorit!
penna Skrivet av Mexikanska i Sverige 2013-04-11 12:34
fantastiska recept !
person Svar till Bantare penna Skrivet av Susanne 2013-01-29 00:57
Nej det står inga kalorier i något recept. Det beror delvis på att det tar tid och delvis på att jag själv inte är så intresserad av kalorier (jag gick ner i vikt utan att räkna kalorier) så därför har jag inte, än så länge i alla fall valt att lägga någon tid på att räkna ut det. Tänk på att antal kalorier man förbränner beror på väldigt många faktorer, t.ex. hur mycket man motionerar samma dag, tidigare dagar, hur mycket och bra man sover, VAD man äter (olika sorts mat förbränner olika mycket), om man stressar, mediciner m.m. Det är en uppskattning.
Därför kan du egentligen göra en grov uppskattning av kalorimängden i den här äppelkakan också. Eftersom den innehåller mycket vetemjöl och socker skulle jag inte rekommendera den om du vill gå ner i vikt. Om jag ville gå ner i vikt så skulle jag antingen inte äta denna äppelkaka alls eller ta en väldigt liten bit, eller gå minst en halvtimmes promenad innan jag åt den.
Annars om du ändå vill räkna antal kalorier noggrant och det tycker jag du ska göra om det fungerar för dig, så kan jag tyvärr inte hjälpa dig med det. Bevisligen fungerar kaloriräkning för många och man ska göra det som fungerar för en själv. Men det är anledningen till att jag inte skrivit kaloriinnehåll på något av recepten.
penna Skrivet av Bantare 2013-01-12 21:02
Det står inte hur många kalorier det hela blir...
penna Skrivet av sofia 2012-10-13 16:04
Supergod kaka! kommer absolut baka den igen!
penna Skrivet av sevara 2012-09-01 19:46
blev jättegott,tack.Gillar dina recept,enkla,snabba och goda.Tack än en gång.
person Svar till Lalla penna Skrivet av Susanne 2012-08-01 02:49
Låter gott! Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Lalla 2012-07-19 16:45
När jag tryckt ner äpplen i smeten , slängde jag på valnötter över hela kakan och gud vad gott det blev med valnötter till äppelkaka!Mummms!!!
penna Skrivet av IDA 2012-05-26 21:14
Guud vad god! Gjorde denna till min mamma för mors dag, och alla älskar den! :)
penna Skrivet av Marie 2011-09-23 16:47
Bakade denna kakan igår och ALLA mina gäster slickade fingrarna efteråt o bad om mer.. Dagens snackis även idag. Godaste jag någonsin bakat med äpplen! Tack för ett underbart recept =)
penna Skrivet av Anghelina 2011-08-12 12:16
Den godaste jag har ätit någongång!
penna Skrivet av Irene Gumman 2011-06-21 22:19
Det var så gott så det kändes att jag flög den var jätte god, Själv älska jag allt som har med äpplen att göra,
penna Skrivet av Adelina 2011-06-11 21:22
Gud va gott! Den va fin den !
penna Skrivet av Linnea 2011-05-14 12:46
Älskar denna kaka, supergod!
penna Skrivet av Nahid 2010-11-08 03:33
Tack så mycket. Jag gjorde det.
penna Skrivet av Amanda 2010-10-09 20:07
Tummen upp!
penna Skrivet av Ami 2010-08-29 21:42
Verkligen supergod! Jag ska genast göra en till och ta med till jobbet imorgon... Ett litet tips: jag hade inte ströbröd i formen, istället la jag flagna mandlar på botten, mums!!
  1   2   3   4   5   nästa sida