Kommentarer till Äppelkaka

"Baka klassisk svensk äppelkaka! En mycket god och saftig sockerkaka med äpple och kanel. Rekommenderas."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   4   5   nästa sida
penna Skrivet av Annab
Hej!!
Super god äppelkaka, är det ok om formen är lite stor? 27 istället för 22 diameter? Eller måste jag då lägga till mer av ingredienserna?
Tack!
penna Skrivet av Carin
Älskar denna äpplekaka så enkel och så god! Den går åt i ett nafs här hemma hos oss!
penna Skrivet av Anki
Tack för recept på en supergod äppelkaka! Hade i Transparente Blanche-äpplen.

Jag twistade till den lite dock. Efter 37 min tog jag ut den ur ugnen och hade på ett lager smuldeg (höftade till lite smör, socker, mjöl och havregryn) på kakan....tillbaka i ugnen 10 mig.....OJ OJ så god...fick högsta betyg av mina kaffegäster!
besökare Svar till Annika penna Skrivet av Susanne
Det är inget jag provat så jag vet tyvärr inte. Du får gärna skriva och berätta hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Annika
Hej!
Kan jag använda glutenfritt mjöl till äppelkakan?
Med vänlig hälsning
Annika
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Jag tror inte att man kan använda lättmargarin när man bakar, eftersom det nog inte tål ugnstemperaturer, ett tips är annars att ha bregott på smörgåsen, det går även att baka med för det innehåller ju riktigt smör. Kokosfett vet jag tyvärr inte hur det blir.
penna Skrivet av Emma
Om man använder lättmargarin istället för smör, bör man använda en större mängd lättmargarin för att kunna substituera det mot smör? Eller bör man tillsätta ex kokosfett? Har nämligen ej smör hemma, utan endast lättmargarin och kokosfett... Tack!
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Linda
Tack för recept! Ett tips är att lägga äpplebitarna i en vanlig fryspåse och sedan hälla över socker och kanel, så kan man lätt hålla för öppningen till påsen och blanda/skaka runt. Slipper man disk också =)
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Lät du smöret ligga framme i rumstemperatur så det var mjukt? Det är viktigt att smöret och sockret blir ordentligt blandat, det ska bli en slät smet, inga klumpar och det kan ta ett tag om smöret är kallt. Sedan när man vispar ner äggen ska det bli en jämn smet, inga klumpar och det går lätt om man bara vispat smör och socker till en jämn smet. När smeten är klar ska den vara tjock och trög, jämn och fin.
penna Skrivet av Sara
Hej
Bakade kakan igår men all äpple blev i botten, vad är för fel?
besökare Svar till Thea penna Skrivet av Susanne
Nej det måste man inte, har du en form med non-stick-beläggning brukar kakan lossna ändå. Men har du en annan form så riskerar äppelkakan fastna om du inte smörjer och bröar den. Man kan även "bröa" med kokosflingor.
penna Skrivet av Thea
Måste man smörja och bröa sin form??
besökare Svar till Magnus penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket!! Det är precis det jag har som mål - att det ska vara tydligt! Min receptsajt var från början ett fritidsintresse men är sedan ett antal år tillbaka mitt jobb.
penna Skrivet av Magnus
Underbara instruktioner, bra bilder och tydligt språk! Gör du det här på din fritid hoppas jag du producerar läroböcker på jobbet!
penna Skrivet av Jonas
Hej Sahar. Om du inte har en helautomatisk ugn så måste du själv öppna ugnsluckan och ta ut kakan. Tänk på att den kan vara varm.
penna Skrivet av Sahar
Hej min äpple kaka ligger i ugnen i 1 timme nu. Varför?
besökare Svar till Christine penna Skrivet av Susanne
Trevligt att höra att du gillar receptet på äppelkakan! :)
penna Skrivet av Christine
Det här är den bästa äppelkakan jag ätit. Älskar detta receptet. Blir perfekt och den är mycket bättre än andra.
besökare Svar till Monica Medina penna Skrivet av Susanne
Tack för att du skrev! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Monica Medina
Så glad att jag hittade din recept! Hur lätt som helst med dina bilder och mått. Jag älskar din sajt och dessutom blev det så god att jag har bakat nu fyra stycken då jag ska bjuda på fika på jobbet!
Tack så mycket! :)
penna Skrivet av Sandr
Hej
Superdupergod! :) :)
besökare Svar till Malin penna Skrivet av Susanne
Tack för ett bra tips! :)
penna Skrivet av Malin
Jag brukar gräva i mjölet så det blir luftigare och sedan mäter jag upp det! Det fick jag från min gamla hemkunskapslärare :)
besökare Svar till Christer Sundquist penna Skrivet av Susanne
Smeten ska bli ganska fast i konsistensen, men inte som cement. Jag tror att felet du gjorde var att du mäter upp mjölet på fel sätt, det är väldigt vanligt att man gräver med decilitermått i mjölpåsen och då packas mjölet och det är inte ovanligt att mängden mjöl då blir 30-40% för mycket. Gör istället så att du häller upp mjölet i ett litermått eller att du väger det. Då blir det rätt mängd och du kommer lyckas mycket bättre med alla bakverk, inte bara detta. Skriv gärna igen!
penna Skrivet av Christer Sundquist
Hej!

Det funkade inte alls. 1,5 dl mjölk till 4 dl mjöl blev rena cementen. Vad gjorde jag för fel?
besökare Svar till anna penna Skrivet av Susanne
Att man smörjer med fett och sedan tar ströbröd och skakar runt så att ströbrödet fastnar i fettet. Det gör att kakan inte fastnar i formen. Kokosflingor i stället för ströbröd går också bra.
penna Skrivet av anna
vad betyder smöra och bröa
penna Skrivet av H.U.
Juhuuuh Susanne:-) So,now i have try your very nice applecakerecept out and...sooo fantastic! From me YOU get for this 5*****Thanks a lot for this and also for so many other very good recepts i have try out! For YOU and TEAM best chrismas-wishes and a healthy, wonderful and happy new year!!! Lot´s of greetings from Södermanland:-)))
besökare Svar till Teresia penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Teresia
Supergott recept, som alltid det man bakar från din sida. :-)
Kakan blev sååå god!!! Tack!!
besökare Svar till Katrin penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Katrin
Det här receptet är så bra!

Jag lägger äppelbitarna i en påse med socker och kanel och skakar om för att spara lite tid.
besökare Svar till Stina penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Låter gott med kardemumma! :)
penna Skrivet av Stina
Väldigt god kaka! Jag skar äpplena i tunna skivor och hade i en gnutta kardemumma i smeten. Detta blir en favorit!
penna Skrivet av Mexikanska i Sverige
fantastiska recept !
besökare Svar till Bantare penna Skrivet av Susanne
Nej det står inga kalorier i något recept. Det beror delvis på att det tar tid och delvis på att jag själv inte är så intresserad av kalorier (jag gick ner i vikt utan att räkna kalorier) så därför har jag inte, än så länge i alla fall valt att lägga någon tid på att räkna ut det. Tänk på att antal kalorier man förbränner beror på väldigt många faktorer, t.ex. hur mycket man motionerar samma dag, tidigare dagar, hur mycket och bra man sover, VAD man äter (olika sorts mat förbränner olika mycket), om man stressar, mediciner m.m. Det är en uppskattning.
Därför kan du egentligen göra en grov uppskattning av kalorimängden i den här äppelkakan också. Eftersom den innehåller mycket vetemjöl och socker skulle jag inte rekommendera den om du vill gå ner i vikt. Om jag ville gå ner i vikt så skulle jag antingen inte äta denna äppelkaka alls eller ta en väldigt liten bit, eller gå minst en halvtimmes promenad innan jag åt den.
Annars om du ändå vill räkna antal kalorier noggrant och det tycker jag du ska göra om det fungerar för dig, så kan jag tyvärr inte hjälpa dig med det. Bevisligen fungerar kaloriräkning för många och man ska göra det som fungerar för en själv. Men det är anledningen till att jag inte skrivit kaloriinnehåll på något av recepten.
penna Skrivet av Bantare
Det står inte hur många kalorier det hela blir...
penna Skrivet av sofia
Supergod kaka! kommer absolut baka den igen!
penna Skrivet av sevara
blev jättegott,tack.Gillar dina recept,enkla,snabba och goda.Tack än en gång.
besökare Svar till Lalla penna Skrivet av Susanne
Låter gott! Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Lalla
När jag tryckt ner äpplen i smeten , slängde jag på valnötter över hela kakan och gud vad gott det blev med valnötter till äppelkaka!Mummms!!!
penna Skrivet av IDA
Guud vad god! Gjorde denna till min mamma för mors dag, och alla älskar den! :)
penna Skrivet av Marie
Bakade denna kakan igår och ALLA mina gäster slickade fingrarna efteråt o bad om mer.. Dagens snackis även idag. Godaste jag någonsin bakat med äpplen! Tack för ett underbart recept =)
penna Skrivet av Anghelina
Den godaste jag har ätit någongång!
penna Skrivet av Irene Gumman
Det var så gott så det kändes att jag flög den var jätte god, Själv älska jag allt som har med äpplen att göra,
penna Skrivet av Adelina
Gud va gott! Den va fin den !
penna Skrivet av Linnea
Älskar denna kaka, supergod!
penna Skrivet av Nahid
Tack så mycket. Jag gjorde det.
penna Skrivet av Amanda
Tummen upp!
  1   2   3   4   5   nästa sida