Salami

pepparsalami
Pepparsalami har en svart kant med svartpeppar.

Salami är en mjölksyrefermenterad, lufttorkad, kryddad och ofta rökt korv ca 6-8 cm tjock.

Skillnaden mellan olika salamikorvar beror på köttet och kryddningen.

Korven innehåller kött (t.ex. fläsk, nöt, vildsvin, lamm, kalkon och kyckling) och kryddor (t.ex. svartpeppar, vitpeppar, kryddpeppar, vitlök, koriander, muskotnöt, paprika, salt, konjak och vin).

Salami används i maträtter och som smörgåsmat.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Läs på förpackningen.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av salami.

Energi: 485 kcal
Kolhydrater: 2 g
Protein: 19 g
Fett: 45 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Salami

Hitta Finns i affären:

Salami finns i charkdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen. Förvaras i kylskåp.

Byt ut Ersätt med:

Annan rökt korv eller skinka.

Liknande ingredienser

| Charkprodukter - Korv, bacon m.m. |


Matmuffins med salami

Matmuffins med salami

Recept på goda matmuffins med fetaost, salami, soltorkade tomater och färsk basilika. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 35 minuter
salamipaj med fetaost

Salamipaj med fetaost

Mycket god Salamipaj med fetaost, röd lök, tomater och basilika. Enkelt recept på en lyxig matpaj med god pajdeg. Servera med sallad.

klocka Tid: ca 80 min varav 40 min i ugnen

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer