Ricotta

ricotta
Ricotta, en italiensk färskost.

Ricotta är en italiensk färskost som har ganska mild smak. Den är krämig och lite grynig med en fetthalt på ca 10%. Ricotta tillverkas av vassle från komjölk.

Ricotta kan användas till fyllning i pajer eller till olika pastarätter t.ex. lasagne. Ricotta är även gott till dessert.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

röd flagga Laktosfritt:  Nej

grön flagga Glutenfritt:  Ja

gul flagga Vegetariskt:  Kan vara vegetariskt

Vasslen som ricotta framställs kan vara animalisk.

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av ricotta.

Energi: 134 kcal
Kolhydrater: 3.2 g (varav sockerarter: 3.2 g)
Protein: 10 g
Fett: 9 g (varav mättat fett: 6.2 g)
Fibrer: 0 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

ricotta cheese

Hitta Finns i affären:

I kyldisken bland färskost.

Tummen upp GI tips:

Ricotta har lågt GI och kan ätas av de som följer både LCHF och GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Se bäst före datum.

Sedlar Pris:

ca 25 kr för 250 g

Byt ut Ersätt med:

Ricotta kan vara svårt att ersätta. Om man mixar keso med crème fraiche får man något liknande. Det kan även ibland gå att ersätta ricotta med mascarpone men den är mycket fetare och krämigare än ricotta.

Liknande ingredienser

| Mjölk- och ostprodukter |


ricottapaj

Ricottapaj

Recept på ricottapaj. God och lyxig paj till förrätt. Ricottaosten ger en len och krämig smak. Går bra att förbereda!

klocka Tid: 1 timme + minst 3-4 timmar i kylskåp

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer