Mörk sirap

mörk sirap
Mörk sirap.

Mörk sirap passar bra i mörka bröd och bakverk.

Sirap tillverkas av råsocker från sockerbetor och sockerrör.

Sirap innehåller olika sockerarter; vanligt socker, druvsocker och fruktsocker. Förutom att ge söt smak främjar sirapen jäsningen i bröd, ger en fin bakyta/skorpa på brödet, gör bröden mustigare, saftigare och färska längre och är en utmärkt smaksättare och smakförstärkare i olika typer av maträtter.

Mått och vikt

  • 1 dl = 140 g
  • 1 msk = 20 g
  • 1 tsk = 7 g

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av mörk sirap.

Energi: 310 kcal
Kolhydrater: 77 g (varav sockerarter: 76.0 g)
Protein: 0 g
Fett: 0 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

syrup

Hitta Finns i affären:

Bland bakgrejer oftast nära strösocker och andra sockerprodukter.

Tummen upp GI tips:

Sirap är som socker och har mycket högt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig i flera år. Se bäst före datum.

Sedlar Pris:

ca 15-20 kr för en flaska

Byt ut Ersätt med:

Brödsirap, ljus sirap eller strösocker.

Glödlampa Tips:

Sirap är väldigt kladdigt men löser sig lätt i varmt vatten. Om korken fastnar - spola med varmt vatten.

Vad väger mörk sirap?

Måttomvandla mörk sirap mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Liknande ingredienser

| Socker och sötningsmedel |


Julbröd

Julbröd

Enkelt recept på julbröd som doftar jul och pepparkakor. Brödet är fyllt med nötter, russin m.m. och är fiberrikt och riktigt gott!

klocka Tid: 1 timme och 45 minuter varav 1 timme och 15 minuter i ugnen
kavring

Kavring

Att baka kavring är superenkelt med mitt recept. Brödet behöver inte jäsas. Degen rörs bara ihop och gräddas i ugn. Mycket gott och saftigt bröd.

klocka Tid: 15 min jobb + 1 timme i ugnen
kryddkaka

Kryddkaka

Kryddkaka är en mycket god mjuk kaka med en smakkombination av kaffe, sirap, kanel, nejlikor och russin.

klocka Tid: 90 minuter varav 60 minuter i ugnen
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

Mycket enkelt recept på jättegoda mörka grova limpor med solrosfrön och annat gott som inte kräver jäsning. Blanda bara ingredienserna och grädda i ugnen!

klocka Tid: 2 timmar varav 20 minuters jobb
vörtbröd

Vörtbröd

Baka eget jättegott vörtbröd till jul. En mycket god vörtlimpa som är enkel att göra med porter, julmust, nejlikor och pomeransskal.

klocka Tid: 3,5 timmar varav 20 minuters jobb

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer