Marsipan

marsipan
Färgad marsipan.

Marsipan är en blandning av mandel och socker. Ju högre andel mandel desto finare kvalitet.

Marsipan används till bakverk och konfekt.

Marsipan och mandelmassa är inte samma sak. Marsipan innehåller mycket mera socker.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av marsipan.

Energi: 420 kcal
Kolhydrater: 70 g (varav sockerarter: 62.0 g)
Protein: 5 g
Fett: 12 g (varav mättat fett: 0.9 g, enkelomättat fett: 9 g, fleromättat fett: 0.025 g)

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Marzipan

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur. Öppnad förpackning bör förvaras lufttätt eftersom marsipanen torkar och blir hård.

Byt ut Ersätt med:

Mandelmassa.

Liknande ingredienser

| Bakingredienser |


en tårtbit prinsesstårta

Prinsesstårta

Gör din egen prinsesstårta med detta enkla recept. En god klassisk tårta med vaniljkräm- och gräddfyllning med ett grönt marsipanlock.

klocka Tid: 2 ½ timme, varav 30 min i ugnen
Ägg av marsipan doppade i choklad

Påskgodis

Marsipanägg doppade i choklad är påskgodis som du enkelt gör själv med marsipan eller mandelmassa och choklad med detta recept.

klocka Tid: 30 minuter

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer