Lufttorkad skinka

lufttorkad skinka
Lufttorkad skinka

Lufttorkad skinka framställs från gris och framför allt i sydeuropeiska länder är kända för dem. De säljs i stora rektangulära tunna skivor i plastförpackning.

Exempel på lufttorkad skinka är Parmaskinka och San Daniele-skinka från Italien, Serranoskinka och Jamón pata negra från Spanien, Bayonneskinka från Frankrike och  Presunto de Chaves aus Chaves från Portugal.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av lufttorkad skinka.

Energi: 245 kcal
Kolhydrater: 2 g
Protein: 32 g
Fett: 12 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Air-dried ham

Hitta Finns i affären:

Lufttorkad skinka finns i charkdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen. Förvars i kylskåp.

Byt ut Ersätt med:

Rökt skinka, salami, kassler.

Liknande ingredienser

| Charkprodukter - Korv, bacon m.m. |


kotlettrad, potatis, balsamsås

Helstekt inlindad kotlettrad med pesto

Ett recept på en riktig festmåltid! Helstekt kotlettrad fylld med pesto inlindad i skinka. Bilder steg för steg.

klocka Tid: ca 4 timmar, varav 10 min jobb
lufttorkad skinka på salladsbädd

Lufttorkad skinkrulle på salladsbädd

Ett recept på förrätt med en rostad brödskiva med färskost, salladsbädd, limestänk, pinjenötter och lufttorkad skinka. Supergott och superenkelt!

klocka Tid: 10 min
ricottapaj

Ricottapaj

Recept på ricottapaj. God och lyxig paj till förrätt. Ricottaosten ger en len och krämig smak. Går bra att förbereda!

klocka Tid: 1 timme + minst 3-4 timmar i kylskåp

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer