Högrev

högrev
Högrev, ca 1 kg.

Högrev är nötkött som passar bäst att göra långkok av eftersom köttet annars blir segt om man bara steker det.

Högrev passar perfekt till klassiska grytrecept som dillkött, pepparrotskött, kalops m.m. där köttet kokar på svag värme ca 1,5 - 2 timmar. Då blir köttet mört och fint och får mycket god smak.

Högrev säljs oftast i stora köttstycken på ca 750-1500 g eller som grytbitar.

Högrev går även att grilla om man gör det på svag värme under lock under lång tid.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperatur

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Rekommenderad innertemperatur för högrev:

  • Blodig: 58°C
  • Medium: 60-65°C
  • Genomstekt: 70°C

Tillagningstips

Tillaga högrev på väldigt låg temperatur i ugnen, ca 75°C, i mitten av ugnen.

Det kräver många timmar i ugnen, räkna med minst 8 timmar för en liten bit på 700g, en större bit kan behöva stå i ugnen ett dygn.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av högrev.

Energi: 191 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 19 g
Fett: 13 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I köttdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Se bäst före datum. Går även att frysa och håller sig ca 6 mån till 1 år.

Sedlar Pris:

ca 50-100 kr/kg

Byt ut Ersätt med:

Fransyska, grytbitar av nöt eller bog av nöt.

Liknande ingredienser

| Nötkött |


dillkött med dillsås

Dillkött

Klassiskt recept på dillkött som du kokar i en stor gryta med krondill eller vanlig dill och sedan gör en god dillsås på spadet. Enkelt och billigt storkok!

klocka Tid: 2 timmar och 15 min, varav ca 30 min jobb
kalops

Kalops

Recept på kalops - en mycket god köttgryta med högrev (nötkött)! Köttet blir mört och saftigt. Klassisk svensk husmanskost.

klocka Tid: 2,5 timmar varav 2 timmar kokning
Köttgryta med tomatsmak

Köttgryta med tomatsmak

Mycket god mustig köttgryta med tomat, lagerblad, vitlök, buljong, lök. Låt koka ca 45 minuter eller längre så blir köttet mört och fint. Enkelt recept.

klocka Tid: 1 timme

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer