Grahamsgryn
Recept med Grahamsgryn
Näringsvärden
Vikt-Volym
Grahamsgryn används till gröt, välling och till bakning.
Grahamsgryn framställs av vetekornets hela kärna med en stor del av kli och grodd kvar.
Grahamsgryn innehåller mycket kostfiber och mineraler.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Nej
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av grahamsgryn.
Energi: | 330 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 61 g (varav sockerarter: 0.5 g) |
Protein: | 10 g |
Fett: | 2.5 g (varav mättat fett: 0.3 g) |
Fibrer: | 11 g |
Tips och info
Finns i affären:
Grahamsgryn finns bland övriga gryner i närheten av mjöl och frukostflingor.Hållbarhet och förvaring:
Grahamsgryn förvaras torrt och ej över normal rumstemperatur. Hållbarhet se förpackningen.Ersätt med:
Mannagryn.Vad väger grahamsgryn?
Måttomvandla grahamsgryn mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Mjöl och gryn |
Grahamsgrynsgröt
Recept på grahamsgrynsgröt. God och enkel fullkornsgröt till frukost! Tillaga på spisen eller i mikro.
Äppelgröt
Recept på Äppelgröt. Ta till vara på goda äpplen och lägg till dem i gröten. Gott, enkelt, nyttigt!