⭐ webmaster
💬
Svar till
Julia
✏️ Skrivet av
Ja det tror jag går bra. Skriv gärna hur det blev om du provar.
Gelésocker är vegetabiliskt och används för att göra geléaktiga desserter t.ex. pannacotta eller som gelé överst på en tårta.
Gelésocker innehåller socker, karragenan och fruktkärnmjöl.
Tillsatsfritt: Nej
Gelésocker innehåller karragenan och fruktkärnmjöl. Båda två är tillsatser med e-nummer. Karragenan, E407 framställs ur en viss sorts rödalg. Den har varit cancerframkallande i djurförsök men ingen hittills konstaterad risk för människor. Dock rekommenderas ämnet ej att användas i barnmat av WHO. Fruktkärnmjöl, E410 framställs ur fröna från Johannesbrödträdet. Det kan ge upphov till allergireaktioner hos personer som är överkänsliga mot ärtor, bönor eller jordnötter.Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av gelésocker.
Energi: | 397 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 99 g |
Protein: | 0 g |
Fett: | 0 g |
Finns i affären:
Bland bakgrejer.Hållbarhet och förvaring:
Torrt i rumstemperatur. Se bäst före datum.Ersätt med:
Gelatinblad eller gelatinpulver och strösocker. Generellt så kan 1 dl gelésocker bytas ut mot 3 gelatinblad och 0.75 dl strösocker.Konvertera från valfri måttenhet till en annan.