Fläskfärs

fläskfärs
Fläskfärs, mald färs av griskött.

Fläskfärs är malet kött av gris. Fläskfärs är saftig, fet och ljus. Ju ljusare ju fetare är färsen.

Fläskfärs används ofta uppblandad med nötfärs eller älgfärs, då kallas den blandfärs.

Fläskfärs används till kålpudding, kåldolmar, köttfärsbiffar, köttbullar etc.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperatur

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Rekommenderad innertemperatur för fläskfärs:

  • Genomstekt: 70°C

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av fläskfärs.

Energi: 242 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 16 g
Fett: 20 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Minced pork

Hitta Finns i affären:

Fläskfärs finns i köttdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Fläskfärs har kort hållbarhet - se förpackningen. Färsk fläskfärs förvaras i kylskåp, fryst fläskfärs i ca 3 månader.

Byt ut Ersätt med:

Blandfärs, nötfärs, lammfärs, älgfärs.

Liknande ingredienser

| Fläskkött |


relaterade artiklar Läs gärna:

  • Frys in färsen - Frys in färsen och spara pengar. Köp storpack när färsen har bra pris.
köttbullar

Köttbullar

Hemgjorda köttbullar är de godaste! Så här gör du dem enkelt! Även recept på god sås. Jättegoda och perfekt både på julbordet och till vardags.

klocka Tid: 45 min
piroger

Piroger

Recept på goda piroger. Matig pirogdeg med fullkorn och två olika fyllningar med köttfärs! Mums! 10 portioner.

klocka Tid: 2 ½ timme

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer