Baka med godis?
Publicerad 26 september 2016 20:22
Varför jag egentligen inte gillar att baka med köpt godis som ingrediens
Självklart är det gott med godis, jag säger inget annat, men jag har egentligen aldrig gillat att baka med köpt godis som ingrediens i mina bakverk. Visst har jag gjort det och jag har några recept med det här på recepten.se t.ex. dumlekakor och jag kommer säkert göra fler eftersom det är så många som gillar dessa recept.
Men helt ärligt, egentligen gillar jag inte konceptet. Varför?
- Godis är ingen ”riktig” råvara, det är en färdig produkt. Jag vill skapa mina bakverk från grunden.
- Köpt godis innehåller verkligen en massa skräp, dåliga billiga råvaror och massor med tillsatser (läs innehållsförteckningen). Jag tycker då det förstör mitt bakverk där jag använder bra råvaror som t.ex. smör.
- Köpt godis är gott att äta som det är, varför komplicera det hela genom att stoppa in dem i ett bakverk? 😉
Man kan förstås även argumentera för vart gränsen går och att mina åsikter är ologiska. Jag tycker ju t.ex. att det är ok att köpa choklad som ingrediens men då köper jag ju ren mörk choklad eller vit choklad av skaplig kvalité. Jag kan också tycka det är ok att t.ex. köpa ett färdigt marsipanlock. Jag tycker i princip det är ok att ta genvägar för att spara tid, men vill helst att genvägens råvaror håller skaplig kvalité.
Självklart är mina argument delvis känslobaserade och jag förstår verkligen om man inte håller med mig. Ibland gör jag som sagt undantag, men innerst inne känner mig mycket mera nöjd när jag gjort ett bakverk från grunden utan köpt godis.
Så vad tycker du? Håller du med mig eller tycker du bara jag är fånig?😉 Skriv gärna en kommentar!
/Susanne