Kommentarer till Baka med surdeg - Sida 1

"Så här startar du en rågbrödssurdeg. Bilder och instruktioner steg för steg."

Har du frågor eller synpunkter? Skriv gärna en kommentar till Baka med surdeg.

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Kati 2016-01-26 20:07
Hej! Jag undrar om hur mycket surdeg använder man till ett kilo mjöl? Jag har provat recepten ett tag, men lyckas inte så som jag vill ha brödet, det blir inte luffigt. Jag tänkte fylla brödet (eller göra mindre frallor) litet vitlöksmör. Har du erfarenhet med ngt sådan fyllning, hur mycket av den ska man våga tillägga. Efter att bördet "jästat" ska man våga knådda igen och uppdela degen mindre portion för att få frallor?
Tack på förhand
Kati
person Svar till Julia penna Skrivet av Susanne 2015-09-14 00:00
Lite surdeg borde man kunna blanda med men du måste fortfarande använda jäst eftersom bakmaskinens jästider är korta och anpassade för jäst. När man bakar surdegsbröd "på riktigt" och låter surdegens jäskraft jäsa brödet så är det ju betydligt längre jästider men det blir ju också mycket godare bröd som även är snällare mot magen. Jag bakade alltid med bakmaskin förut för jag tyckte det var smidigt (har ej köpt bröd i affär på minst 10 år) men sedan när jag började med surdeg för några år sedan och bakade rågsurdegsbrödet så tyckte jag det var så himla smidigt och mycket godare bröd som dessutom är snällare mot magen eftersom det jäser så lång tid och då övergick jag till att baka det så nu var det ett tag sedan jag använde min bakmaskin. Så jag vill verkligen rekommendera rågsurdegsbrödet det är verkligen superenkelt och smidigt att göra. :)
penna Skrivet av Julia 2015-09-11 00:01
Hej! Om det går att baka surdegsbröd i bakmaskin?
  1