Kommentarer till Spara pengar

"Spara pengar. Hur man kan äta god mat billigare. Tips på hur man handlar kött och grönsaker."

Har du frågor eller synpunkter? Skriv gärna en kommentar till Spara pengar.

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Anders
Känns som att det var ett tag sedan folk var här men jag tänkte komma med lite konkreta tips som gör att man inte behöver byta till billigare varumärken. Om man nu har massor av varumärken som man tycker om så är det ny möjligt tack vare ett antal nya digitala tjänster som ploppat fram som hjälper till att jämföra priset på de varumärken som man tycker om, alltså man kan spara pengar på sina favoritvarumärken.

Dessa tjänster är följande:
www.matsmart.se - främst basprodukter, här har man listat alla möjliga starka brands som är nära slutdatum eller har mindre fel på förpackningarna. Allt är onlinebaserat så man kan köpa på sig riktigt ordentligt.

www.matspar.se - Tror det är sveriges förs prisjämförelsesida för matbutiker på nätet, här bygger man sin inköpslista och får presenterat för sig vilken av matbutikerna som har bäst pris på det varor man har valt. Inköpslistan kan man få med till den butik man vill avsluta köpet i och sedan få det hemkört.

www.discandooo.com - Utländsk sida som bara listar basprodukter från hela europa. Sjukt bra sida och riktigt kul att handla produkter som man ätit när man varit på någon resa och som inte finns i Sverige
penna Skrivet av Malin
Om man köper mat från de billigaste varumärkena så måste man även tänka på vad det är för mat man köper. Den billigaste maten är oftast inte fairtrade eller ekologisk. Man bör köpa ekologisk mat eller fairtrade inte bara för sitt eget välmående, utan också för andras välmående ute i världen. Tänk på att vad du köper för mat påverkar inte bara dig själv, utan också många andra. Om du köper fairtrade eller ekologisk mat så stöttar du både arbetare i andra länder att inte behöva jobba med dåliga arbetsförhållanden och miljön. Tänk på att i allra första hand handla mat som odlas lokalt och stötta de lokala bönderna! Välj med hjärtat!

Ett annat bra mattips för att spara pengar är också att minska lite på köttätandet. Ät en vegetarisk måltid istället för en måltid som innehåller kött någon gång i veckan, på det sättet kan du lägga pengarna på ekologisk mat, fairtrade eller lokal mat istället och om du vill spara pengar kan du äta fler vegetariska rätter i veckan istället för att köpa en dyr köttbit.

Välj bra mat till rätt pris, och välj med både hjärnan och hjärtat!
penna Skrivet av Bengt
Anton: Använd inte det här mediet till dina tankar om kött. Kan vi inte få dela recept här utan den relativt nykomna idén att kossor är intellgentare än Einstein?
besökare Svar till Våfflan penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Våfflan
Mitt spartips är att när man gör tex köttfärsås så tar man bara hälften kött och resten vita bönor eller kidneybönor. Eller som anton skrev, skippa köttet helt och gör alla recept som innehåller köttfärs med bönor istället.
besökare Svar till Anton penna Skrivet av Anton
Att laga utan kött är lite av en utmaning i början, men sen blir det så mycket godare än att äta djur.

För att inte tala om miljön, världssvälten och de fruktansvärda omständighterna som varelser med medvetande får uppleva.
penna Skrivet av Anton
Man kan spara in mycket pengar på kött, men det är irriterande att man SKA köpa det!
Ofantligt mycket pengar sparar man på att äta vegetariskt ibland!

Även det billigaste köttet kostar TIO GÅNGER MER än linser eller bönor.
besökare Svar till Eva penna Skrivet av Susanne
Ja det har du helt rätt i. Jag ska uppdatera artikeln eftersom det var ett tag sen jag gjorde det! Tack! :)
penna Skrivet av Eva
Priserna på mat kan variera var i landet man bor. Ica kan mycket väl vara det billigaste alternativet. Speciellt om man väljer utbudet från deras egna ICA Basvaror.
  1