Kommentarer till Stek- och grillguide - rätt innertemperatur för kött - Sida 1

"Stek- och grillguide - rätt innertemperatur för kött. Använd köttermometer för perfekt resultat."

Har du frågor eller synpunkter? Skriv gärna en kommentar till Stek- och grillguide - rätt innertemperatur för kött.

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av elisabeth 2017-08-21 10:51
20kr är inte mycket pengar när man ser vad en programmerare tar i timmen för ett jobb. För att inte glömma vad det kostar på ekonomiskt och tidsmässigt och i besvikelse för en fel tillagad kötträtt. Bra att du upplyser om den kostnaden.
penna Skrivet av Tony 2017-07-03 17:01
Väldigt bra sida och appen e kanon.20 spänn för appen e klart prisvärt Häls Tony
person Svar till Erik Pedersen penna Skrivet av Susanne 2017-04-23 16:33
Poängen med Kökshjälpen-appen är att det är enkelt att använda den och slå upp saker så att man slipper googla och leta runt på nätet om nu allt finns där? Jag har gått igenom väldigt mycket data från litteratur och olika trovärdiga källor på nätet. En del information är även sådant jag tagit fram själv och tillagningstips m.m. är mina egna. Måttomvandlingsfunktionen har jag själv utformat och jag har även gjort allt programmeringsjobb och annat med appen helt själv. Att göra den sammanställning och jobbet med appen som jag gjort är ett jobb som tagit många timmar och jag kommer även fortsätta lägga tid på den. Det är tråkigt förstås om du inte uppskattar det jobbet och tycker att jag ska göra det gratis men de allra flesta verkar ändå tycka att 20 kr är ok som tur är och därför fortsätter jag jobba med den!
penna Skrivet av Erik Pedersen 2017-04-23 14:06
Så fult att du inte skriver att du tar 20:- betalt för din app, för information som är gratis.
person Svar till Kalle penna Skrivet av Susanne 2014-05-16 13:53
Jag håller med om att folk är väldigt rädda och tillagar ofta köttet för länge, men jag skulle vilja säga att det nog snarare beror på att man tillagar det till ännu högre temperatur än det som jag angivit. Följer man dessa temperaturer så blir det saftigt kött, iaf när jag lagar mat och då riskerar man inte heller salmonella m.m. Kolla köttsaften kan man förstås också göra problemet är att många tycker det är svårt att se vilket också ofta leder till att man tillagar för länge "för säkerhets skull".
person Svar till susnet penna Skrivet av Kalle 2014-05-16 00:18
Jag förstår. Men folk har blivit så rädda för fläsk och kyckling, att det alltid blir tort och äckligt. Så länge kött saften är genomskinligt så är det cool.
person Svar till Kalle penna Skrivet av Susanne 2014-05-14 20:33
Ja kött blir saftigare om man steker det till lägre temperatur. Dock dör inte salmonella m.m. vid 62°C så jag kan inte rekommendera det. Jag har valt att ange de stektemperaturer som är allmänt vedertagna och minskar risken för matförgiftning.
penna Skrivet av Kalle 2014-05-13 17:49
Kyckling behöver bara komma upp i 62 grader, då blir den saftigast.
person Svar till Mi@, penna Skrivet av Susanne 2014-03-16 23:12
Tyvärr finns inte alla olika sorters kött och styckdelar med i appen än så länge. Jag har prioriterat de vanligaste, just nu finns 42 st i appen. Det tar tid att samla information, fotografera och skriva. Men roligt att höra att du annars gillar den! Snart kommer en uppdatering som även innehåller tillagningstips!
penna Skrivet av Mi@, 2014-03-16 21:26
Varför finns inga temperaturer för ren?
Annars en helt suverän app!
person Svar till Kim penna Skrivet av Susanne 2013-12-30 07:46
Tack, roligt att höra! Appen Kökshjälpen finns inte än till Android eftersom jag inte hunnit göra klart den än men kommer så småningom!
person Svar till Anders F penna Skrivet av Susanne 2013-12-30 07:46
Appen kommer till Android så småningom!
person Svar till Jon penna Skrivet av Susanne 2013-12-30 07:42
Bästa ugnstemperaturen är så låg som möjligt. Ju lägre desto saftigare stek men det tar också längre tid innan det blir klart. Jag tycker 125°C är en bra temperatur. Köttet blir saftigt utan att det tar evigheter innan det blir klart. Jag ska lägga till det i texten!
penna Skrivet av Jon 2013-12-26 23:46
Jättebra information här. Jag undrar vad som är den bästa ugnstemperaturen för en stek. Är det bättre att ha hög värme eller låg värme. Hur blir köttet bäst?
penna Skrivet av Kim 2013-09-21 15:49
Hej
Den här siten är jättebra och en favorit när jag behöver slå upp något inför matlagning. Jättebra idé med en app, men finns den inte för Android? Det skulle jag uppskatta.
Mvh Kim
person Svar till Mikael penna Skrivet av Susanne 2013-08-14 14:35
Tack snälla! Verkligen kul att höra! :)
penna Skrivet av Mikael 2013-08-13 17:53
Måste bara säga att jag älskar denna sidan :)
Vart helt överlycklig när jag hittade hit, stort tack för det bra upplägget!
penna Skrivet av Anders F 2013-08-11 17:10
Hej!

Finns appen även för android?
Jag hittade den inte på Android market.

Med vänlig hälsning
Anders
person Svar till tobias penna Skrivet av Susanne 2013-07-17 12:33
Tack för ditt förslag! Jag ska lägga till det!
penna Skrivet av tobias 2013-07-15 19:07
Hej jätte bra sammanställt. Saknar dock vildsvin....mvh Tobias
person Svar till Mange penna Skrivet av Susanne 2013-07-09 00:28
Tack! Roligt att höra att alla timmar jag lagt på den här sidan uppskattas! :)
penna Skrivet av Mange 2013-07-02 00:11
Tycker att du fått till en riktigt bra sida med all temp å dyl.
person Svar till jan sjöstedt penna Skrivet av Susanne 2013-05-15 14:24
Tack för förslag! Jag ska lägga till det om jag kan hitta uppgifter på det. Om du själv vet eller hittar så skriv gärna igen och berätta!
penna Skrivet av jan sjöstedt 2013-05-08 16:46
Hej!
Jag saknar innertemperatur och ugnstemperatur för vildsvin, hare och gräsand.
mvh/Jan
person Svar till tommy penna Skrivet av Susanne 2012-10-17 12:54
Tack! Jo jag har läst om att somliga hävdar att man kan steka fläskkött medium också. I min app Kökshjälpen för iPhone så har jag lagt in medium för någon styckdel från gris. Jag kommer fylla på både där och på den här sidan när jag hittar en trovärdig källa med dessa temperaturer. Dock är alla dessa temperaturer lite en fråga om tycke och smak så det är ingen exakt vetenskap. Jag har sett en del kockar som förespråkar mycket lägre temperaturer generellt. En viktig sak att tänka på är också att temperaturen alltid går upp några grader efter att man tagit ut köttet ur ugnen/grillen/stekpannan om man låter det ligga, särskilt om man har ugnsfolie över.
penna Skrivet av tommy 2012-10-14 16:24
Jag är verkligen imponerad av din site! Jag är intresserad av att äta - framförallt - men oxo av att kunna laga god mat. En fråga dock: Varför ska fläskkött alltid vara välstekt (well done)? Förr fanns kanske trikiner i köttet, men det är väl inte orsaken nu för tiden? Vet du?/ m.hälsningar/tommy
  1