Kommentarer till Gluten

"Glutenfria recept på bakverk som är enkla att göra med beskrivande bilder."

Har du frågor eller synpunkter? Skriv gärna en kommentar till Gluten.

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Emma
Hej igen!
Jag bakade 2st glutenfria ambrosiakakor, båda blev väldigt bra! Jag använde mig av ditt recept på kakan men bytte ut vetemjölet mot ett glutenfritt mjöl (fint), samma mängd.

Den första gjordes i en för stor form så den blev tunn, trots det så höll den sig ganska fluffig. Den andra gjorde jag i en mindre form och ökade på bakpulvret med 1tsk för att vara på den säkra sidan, den blev riktigt bra också. Höll sig i dagar.

Så det enda man behöver göra är egentligen att byta ut mjölet, extra bakpulver behövs nog inte :)
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne

Nej jag tror precis som du att man kan inte säga något generellt utan det varierar från recept till recept. Tyvärr har jag inget recept på glutenfri ambrosiakaka men eftersom kakan är en typisk sockerkaksbotten med glasyr så borde du kunna hitta ett recept på glutenfri mjuk kaka som du sedan gör ambrosiaglasyren till.

Lycka till och skriv gärna ditt glutenfria recept här om det blev bra! :)

penna Skrivet av Emma
Jag har hört att man kan byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl i nästan alla recept. Enligt rykten , om man byter ut vetemjölet, ska man dubbla mängden jäst/bakpulver och lägga till 1-2st ägg.
Vet du något om det? 1-2 ägg borde väl inte gälla för varje recept pga att smetstorleken varierar?
Jag tänkte baka en glutenfri ambrosiakaka om det går, men är lite nervös över vad jag behöver ändra i receptet för att det ska bli bra
besökare Svar till "Tellma" penna Skrivet av Susanne
Att man går upp i vikt beror på att man stoppar i sig fler kalorier än man gör av med. Äter man sötsaker så är det lätt att man äter för mycket eftersom det dämpar mättnadskänslan och ökar suget efter mera mat. Dessutom är det mycket kalorier i sötsaker. Så dra ner på sockret, ät mindre portioner och motionera mera så borde vågen vända neråt.
penna Skrivet av "Tellma"
Sen kan tilläggas att jag äter en hel del sötsaker, men även dessa är fria från vetemjöl och mejeriprodukter. Varför går jag upp i vikt av sötsaker som varken innehåller vetemjöl eller mejeriprodukter? Det kan knappast vara sockret som orsakat ALLA extrakilon?
penna Skrivet av "Tellma"
Vetemjöl är onyttigt, själv är jag intolerant och äter utan gluten. Det är bra mycket nyttigare, men sedan jag började med glutenfritt har jag lagt på mig en hel del extrakilon... jag var inte som de flesta intoleranta undernärd innan, jag var normalviktig men numera har jag blivit lite mullig.
Varför har jag gått upp i vikt av att utesluta vetemjöl samt mejeriprodukter? Det ska väl vara tvärtom när man äter nyttigare?
penna Skrivet av Fabian
Semper har också en del bra glutenfria recept faktiskt. Brukar kolla där ibland. http://www.semperglutenfritt.se/glutenfria-recept
  1