Kommentarer till Baka bröd med bakmaskin - Sida 2

"Med en bakmaskin kan du vakna till doften av nybakat bröd. Här finns recept och tips för bakmaskin!"

Har du frågor eller synpunkter? Skriv gärna en kommentar till Baka bröd med bakmaskin.

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

person Svar till Felix penna Skrivet av Susanne 2011-01-04 21:27
Tack för bra tips!
person Svar till Karoline penna Skrivet av Susanne 2011-01-04 21:26

Jag tror det kan bli så degigt om det är för lite mjöl. Jag brukar göra så att jag övervakar maskinens arbete de första 10 minutrarna och då om det är för geggigt så att inte degen knådas ordentligt, den typ fastnar på degsnurran och bara snurrar runt, då häller jag i mera mjöl.

Kanske kan anledningen till att det fungerar ibland och ibland inte bero på hur ni mätt upp mjölet. Det blir stor skillnad på om man gräver med declitermått i en mjölpåse eller om man häller upp det i ett litermått. Just att gräva med decilitermått kan ge stora variationer från gång till gång. Generellt ska man inte mäta upp mjöl på det viset för man tar generellt för mycket mjöl och det är ganska stora skillnader. Men i detta fall så kanske det behövs lite mera mjöl. Det bästa är att väga mjölet för då vet man att det blir exakt samma mängd. En hushållsvåg är riktigt bra att använda och så ställer man bakmaskinens hink på den och nollställer vågen så blir det väldigt smidigt.

person Svar till Karoline penna Skrivet av Felix 2011-01-04 04:21
Hej
Fick en maskin förra julen och har sedan dess bakat bröd 2-3 ggr i veckan. Äter mer bröd än nånsin.
Det här är en variant som jag kom fram till ganska snabbt efter att ha testat lite olika recept.
Jag höftar lite men brukar utgå från följande som hälls ned i tur och ordning:
350g filmjölk
10-15g olivolja
10-15g flytande honung
en knapp tesked salt
100g vetemjöl special
250g dinkelmjöl
en näve valnötter
en msk kumminfrön
3/4 msk torrjäst

från början körde jag ett fullkornsprogram av någon anledning och fick ett märkligt jäst, väldigt kompakt bröd. Sedan råkade jag av misstag köra på standardprogrammet och fick då ett bröd med mer normalt utseende.
Rekommenderas varmt
penna Skrivet av Karoline 2011-01-02 18:25
Hej! Jag köpte en bakmaskin till min sambo i julklapp och han blev superglad då han älskar att baka bröd. Till vår besvikelse blir bröden tunga och degiga. Två av 6 försök har blivit bra och vi har föjlt recepten i OBHnordicas bilaga till punkt och pricka.
Vad kan det vara för fel?

exempel på dåligt bröd:
Grekiskt bröd 600g
0,5 dl filmjölk
1,5 dl vatten
1,5 msk olivolja
6 dl rågsikt
1,5 tsk oregano
1,5 tsk salt
1,5 tsk torrjäst (blå)
program: french

Brödet kom ut i samma höyd som ingredienserna var då vi la i dem.

Hoppas nån kan hjälpa oss :)