Kommentarer till Baka bröd med bakmaskin - Sida 2

"Med en bakmaskin kan du vakna till doften av nybakat bröd. Här finns recept och tips för bakmaskin!"

Har du frågor eller synpunkter? Skriv gärna en kommentar till Baka bröd med bakmaskin.

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

person Svar till Karoline penna Skrivet av Felix 2011-01-04 04:21
Hej
Fick en maskin förra julen och har sedan dess bakat bröd 2-3 ggr i veckan. Äter mer bröd än nånsin.
Det här är en variant som jag kom fram till ganska snabbt efter att ha testat lite olika recept.
Jag höftar lite men brukar utgå från följande som hälls ned i tur och ordning:
350g filmjölk
10-15g olivolja
10-15g flytande honung
en knapp tesked salt
100g vetemjöl special
250g dinkelmjöl
en näve valnötter
en msk kumminfrön
3/4 msk torrjäst

från början körde jag ett fullkornsprogram av någon anledning och fick ett märkligt jäst, väldigt kompakt bröd. Sedan råkade jag av misstag köra på standardprogrammet och fick då ett bröd med mer normalt utseende.
Rekommenderas varmt
penna Skrivet av Karoline 2011-01-02 18:25
Hej! Jag köpte en bakmaskin till min sambo i julklapp och han blev superglad då han älskar att baka bröd. Till vår besvikelse blir bröden tunga och degiga. Två av 6 försök har blivit bra och vi har föjlt recepten i OBHnordicas bilaga till punkt och pricka.
Vad kan det vara för fel?

exempel på dåligt bröd:
Grekiskt bröd 600g
0,5 dl filmjölk
1,5 dl vatten
1,5 msk olivolja
6 dl rågsikt
1,5 tsk oregano
1,5 tsk salt
1,5 tsk torrjäst (blå)
program: french

Brödet kom ut i samma höyd som ingredienserna var då vi la i dem.

Hoppas nån kan hjälpa oss :)