Kommentarer till Baka bröd med bakmaskin - Sida 1

"Med en bakmaskin kan du vakna till doften av nybakat bröd. Här finns recept och tips för bakmaskin!"

Har du frågor eller synpunkter? Skriv gärna en kommentar till Baka bröd med bakmaskin.

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
person Svar till Lena Wass penna Skrivet av Susanne 2018-01-01 19:36
Nej tyvärr har jag inga glutenfria brödrecept för bakmaskin.
penna Skrivet av Lena Wass 2018-01-01 14:56
Jag har köpt en bakmaskin som heter Princess. Jag är glutenallergiker och jag undrar om du har några recept på glutenfria bröd som är bakade i bakmaskin.
person Svar till Marja Ericsson penna Skrivet av Susanne 2017-03-31 19:34
Ja det verkar konstigt. Man kan prova lite och testa sig fram till recept som fungerar. Bästa är att väga mjölet så att det blir exakt rätt mängd. Gräver man med decilitermått så blir mjölet packat och det är lätt att ta nästan dubbelt så mycket. Svårt också att göra likadant varje gång.
penna Skrivet av Marja Ericsson 2017-03-28 15:56
Enligt receptboken skall vätskemängden vara 2,8 dl och mjöl 3 dl. Det blev bara välling, någon måste ha skrivit fel, mjölmängden bör nog fördubblas!
person Svar till Anders penna Skrivet av Susanne 2017-02-11 19:32
Nej jag tycker inte det är konstigt. Den värmer nog upp till rätt temperatur för att jäsningen ska börja.
penna Skrivet av Anders 2017-02-04 14:07
Hej!
Jag har köpt en beg. bakmaskin av märket Philips HD9020. På 2 av programmen för fullkorn, väntar maskinen 30 resp. 15 minuter innan den börjar knåda. Korkat tycker jag. Varför ska mjölblandningen ligga i blöt 30 min. innan knådningen börjar. Enligt Philips är väntetiden till för att jäsningsprocessen ska börja. Jag tror att det är en bug i programmet. De övriga programmen fungerar som förväntat.
Hälsningar Anders
person Svar till Jacob penna Skrivet av Susanne 2016-10-21 19:30
Min bakmaskin har ganska många år på nacken så troligtvis säljs inte den längre. Jag tror säkert att OBH Nordicas senaste modeller är bra.
penna Skrivet av Jacob 2016-10-16 19:02
Hejsan Susanne, Hittade en sådan maskin som du har på din bild, men jag vett ej vad den hetter, OBH nordica men typp serie numer? för jag fick inte med någon instruktions bok nemligen, Tänkte ge mig in i bak konstens värd. :)

Ps: vädigt bra resept du har här, vill ochså göra sodana mäster värk.
person Svar till Hannah penna Skrivet av Susanne 2016-08-18 23:12
Nej tyvärr inte.
penna Skrivet av Hannah 2016-08-18 14:39
Hej!
Jag undrar om du har recept för Lchf-bröd i maskin?
Mvh
Hannah
person Svar till sara y penna Skrivet av Susanne 2015-11-17 21:58
Om du går in på något recept så kan du klicka på ingredienserna i ingredienslistan för mer information om mjölsorter och varumärke. 
penna Skrivet av sara y 2015-11-17 03:40
Hej kan jag vet
Vilken typer av mjöl du har använt? Jag vill varumärke
Och kan du skriver
Enkelt recept för franskbröd
Tack
person Svar till Camilla penna Skrivet av Susanne 2015-09-14 00:15
Jag har inte provat att använda Manitoba-mjöl. Men kanske behövs mer vätska. Det bästa när man bakar med bakmaskin är att prova sig fram, det är ju ganska enkelt att experimentera. Du kan ju även hålla lite koll på hur degen blir de första 5-10 minuterna och justera med mer mjöl eller vatten vid behov. Kul att du gillar min receptsida! Skriv gärna och berätta hur det blev med Manitoba-mjöl om du provar!
penna Skrivet av Camilla 2015-09-09 08:49
Hej! Jag ska köpa en bakmaskin och undrar om mannkan använda Manitoba mjöl? Den drar ju lättare åt sig vätska. Ska man isf anv mer vätska?
Tack för en bra informativ sida!
Mvh
Camilla
person Svar till Safia penna Skrivet av Susanne 2015-06-05 00:16

Nej jag ser inget fel i ditt recept. Tänk på när du mäter upp vetemjölet att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket. Häll istället upp det i litermått eller väg det. 1 dl vetemjöl väger ca 60 g.

Nej du kan inte använda färsk jäst. Bakmaskinen är anpassad efter torrjäst och den högre temperaturen man har till det. Skulle du ta vanlig jäst så skulle du dels behöva lösa upp den först men sedan skulle nog jästsvamparna dö av den högre temperaturen så inget jag rekommenderar att prova.

penna Skrivet av Safia 2015-06-04 16:06
Kan man använda färsk jäst istället för torr jäst ?
penna Skrivet av Safia 2015-06-01 08:42
Vanligt vetemjöl
2,5 vatten
1 tsk salt
1tsk socker
6,5 vetemjöl
1,5 torr jäst

( en fråga till: kan man använda färsk jäst?)
person Svar till Safia penna Skrivet av Susanne 2015-06-01 00:10
Det kan bero på mjölet. Vad använder du för mjöl? Vad gör du för recept?
penna Skrivet av Safia 2015-05-30 20:30
Min bröd blev gummiaktig , vad är för fel?
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2015-05-29 01:54
Brödet blir tungt om man tar för mycket mjöl. Det blir också tungt om man tar för mycket grovt mjöl eller frön som är tunga i förhållande till fint mjöl. Tänk på när du mäter upp mjölet att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket. Häll upp det i litermått eller väg mjölet istället.
penna Skrivet av Sara 2015-05-28 20:16
Hej
Varför brödet blir tung?
person Svar till tobias penna Skrivet av Susanne 2014-11-04 00:41
Tyvärr inte.
penna Skrivet av tobias 2014-11-01 13:29
hej har du något recept på ett stenugnsbakat bröd och ett valje grova bröd till bakmaskin:)
person Svar till Mathias penna Skrivet av Susanne 2013-08-06 11:01
Vad gäller bakmaskinsbröd är det bästa att experimentera sig fram. Bakmaskiner är ju lite olika. Mitt nyttigaste bröd är annars rågsurdegsbröd som jag själv bakar varje vecka. Det kan man blanda i lite olika frön efter behag och det innehåller en stor andel grovt rågmjöl, mycket mer än som går att få i ett bakmaskinsbröd utan att det blir stenhårt. Dessutom är surdeg nyttigt och det är också bra att brödet får jäsa länge. Det är också väldigt enkelt att bara röra ihop degen, inget knådande, tror jag lägger 10 min effektiv tid. Sedan jag började med det för 2 år sedan så blir det nästan inget bakmaskinsbröd längre.
penna Skrivet av Mathias 2013-07-29 19:49
Hej!
Söker ett maximalt nyttigt bröd gärna med en del nötter i, allt utom russin i stort sett : )
Har du något exeptionellt nyttigt bröd tips?
person Svar till Adam penna Skrivet av Susanne 2013-01-29 00:55
Tyvärr har jag inga tips på det. En bakmaskin är ju bäst på att baka bröd i en viss form. Ska man baka annat är det nog enklare att göra det på traditionellt vis.
penna Skrivet av Adam 2013-01-13 23:04
nått tips på nån kaka man kan göra i bakmaskinen förutom mandelkubb?
person Svar till Åsa Nilsson penna Skrivet av Susanne 2012-12-02 23:33
Hej, jag har tyvärr inget recept på det men kanske någon annan vet!
penna Skrivet av Åsa Nilsson 2012-12-02 08:34
Hejsan!!
Jag skulle vilja ha lite tips om glutenfritt bröd som man kan göra i bakmaskin !!!Tackar på förhand Åsa
penna Skrivet av Sara 2012-08-01 03:02
Ok, tack.
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2012-08-01 02:50
Prova att ta 1 dl mindre mjöl nästa gång och se om det blir bättre.
penna Skrivet av Sara 2012-07-22 15:31
Idag har testad med grahamsmjöl,vetemjöl och vetekli men brödet blev samma :( tung och "kladdigt"
Jag tror felet blev för att jag mätade mjöl med dl sked( har ingen annat).
Ledsen:(
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2012-07-12 23:36

Jag skulle nog inte ta mer 2 dl vetekli och resten vetemjöl, möjligen 5,5 dl vetemjöl.

En annan variant som jag gillar är 2 dl grahamsmjöl, 4,5 dl vetemjöl och 1 dl vetekli.

OBS! Tänk på när du mäter upp vetemjöl att hälla upp det i litermått. Om du gräver med decilitermått i mjölpåsen kommer du ta för mycket mjöl eftersom det då packas. Detta gäller alla recept men får störst påverkan på recept som innehåller mycket mjöl.

Hoppas dessa tips hjälper dig! Skriv gärna igen och berätta hur det gick och om tipsen hjälpte eller inte så kan alla som läser här också ha nytta av det! Tack på förhand och lycka till med bakningen! :)

/Susanne

penna Skrivet av Sara 2012-07-12 16:37
Vanligt vetemjöl, ibland blandar vetekli.
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2012-07-11 15:41

Vilken sorts mjöl har du? Tänk på att bara ta 25-30% grovt mjöl.

Du kan också prova att ta lite mindre mängd mjöl.

penna Skrivet av Sara 2012-07-10 21:48
Jag tar alltid 3dl vatten och 7 dl mjöl men alltid bröden är för tung och låg,varför?
person Svar till Oskar penna Skrivet av Susanne 2011-09-03 11:40
Jaha där ser man :-) Intressant! Blir det lika bra då som när man gör på det gamla hederliga sättet? Man brukar ju vispa ägg och socker fluffigt och det gör väl inte bakmaskinen?
person Svar till susnet penna Skrivet av Oskar 2011-09-03 11:35
Nejdå, jag häller bara i ingredienser, väljer "cake" på maskinen och trycker på start, runt två timmar senare är den färdig :)

Personligen använder jag oftare ugn till mjuka kakor, men jag ville bara hojta till om att det finns maskiner som klarar av det :)
person Svar till Oskar penna Skrivet av Susanne 2011-09-03 11:25
Men då får du vispa smeten först? Så det blir lika mycket disk och jobb som om du skulle gjort den på vanligt vis och ställt in den i ugnen? Har man ingen vanlig ugn är det förstås bra men annars undrar jag på vilket sätt det är bättre att använda bakmaskin för mjuka kakor?
person Svar till Safia penna Skrivet av Oskar 2011-09-02 01:46
Sockerkaka och andra mjuka kakor funkar utmärkt i min bakmaskin, den har ett speciellt kakläge :) Så det beror på Maskin Leyla!
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2011-08-27 01:00
Du kan ta något recept och så byter du ut allt mjöl mot vetemjöl och så byter du ut allt kli och frön mot vetekli. I princip. Läs gärna mer om bakmaskinsrecept. Annars rekommenderar jag att du köper något mer matigt mjöl som lantbrödsmjöl. Det är enkelt att lyckas med och du får gott och nyttigt bröd med bara en sorts mjöl.
person Svar till Safia penna Skrivet av Susanne 2011-08-27 00:41
Nej.
penna Skrivet av Safia 2011-08-25 13:36
Kan man baka kex eller socherkaka i bakmaskin?
penna Skrivet av Sara 2011-08-23 00:35
Hej, idag jag började baka bröd i bakmaskin, det var lite jobbigt att mäta mjöl med ml, men jag fick svar , tack!
Du har några recepter för bakmaskin men jag har inte så många olika sorter av mjöl, bara vetemjöl och vetekli, har du en lätt recept för dem som är nybörjare?
penna Skrivet av Marianne 2011-07-22 22:01
Det skal være et hurtig program til grovt brød på denne maskinen. Noen som har brukt dette. Jeg har prøvd ultra fast 2 . Det fungerte bra . Bakte veldig grovt.
person Svar till Karoline penna Skrivet av Susanne 2011-01-04 22:08

Jo mjöltyper spelar stor roll. Grovt mjöl är mycket tyngre och jäser sämre. Jag brukar inte ta mer än en tredjedel grovt mjöl och sedan resten dinkelmjöl eller vetemjöl. Med grovt mjöl menar jag grahamsmjöl, fullkornsdinkel eller grovt rågmjöl. Vill man använda rågsikt kan man ta bara rågsikt och likaså lantbrödsmjöl kan man ta bara det, den mjölblandningen fungerar bra tycker jag.

Men tipset är att testa sig fram och hitta rätt mängd, gör gärna så som sagt att ni övervakar de första 10 minutrarna och har på mera mjöl där om det behövs. Skriv sedan ner måtten och så kommer ni så småningom fram till de perfekta recepten! :)

person Svar till susnet penna Skrivet av Karoline 2011-01-04 21:46
När jag tänker efter så kan det vara så att vi använt oss både av dl occh l mått. Jag ska hålla koll på mjölet. :D Jag kom även på att de misslyckade gångerna var det grova mjöltyper med i degen. Kan det påverka?

Mvh Karoline
person Svar till Felix penna Skrivet av Karoline 2011-01-04 21:40
Tack så mycket för tipset, jag ska testa å köra normalprogrammet och ditt recept :D
person Svar till Felix penna Skrivet av Susanne 2011-01-04 21:27
Tack för bra tips!
person Svar till Karoline penna Skrivet av Susanne 2011-01-04 21:26

Jag tror det kan bli så degigt om det är för lite mjöl. Jag brukar göra så att jag övervakar maskinens arbete de första 10 minutrarna och då om det är för geggigt så att inte degen knådas ordentligt, den typ fastnar på degsnurran och bara snurrar runt, då häller jag i mera mjöl.

Kanske kan anledningen till att det fungerar ibland och ibland inte bero på hur ni mätt upp mjölet. Det blir stor skillnad på om man gräver med declitermått i en mjölpåse eller om man häller upp det i ett litermått. Just att gräva med decilitermått kan ge stora variationer från gång till gång. Generellt ska man inte mäta upp mjöl på det viset för man tar generellt för mycket mjöl och det är ganska stora skillnader. Men i detta fall så kanske det behövs lite mera mjöl. Det bästa är att väga mjölet för då vet man att det blir exakt samma mängd. En hushållsvåg är riktigt bra att använda och så ställer man bakmaskinens hink på den och nollställer vågen så blir det väldigt smidigt.

  1   2   nästa sida