Kommentarer till Äggallergi - Sida 1

"Information om äggallergi och vad man kan byta ut ägg mot."

Har du frågor eller synpunkter? Skriv gärna en kommentar till Äggallergi.

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till Chris Dunér penna Skrivet av Susanne 2017-05-29 00:02
Tack för jättebra tips!
penna Skrivet av Chris Dunér 2017-05-26 22:28
Bullar och bröd kan penslas med aprikosmarmelad efter gräddning, det blir glansiga och fina.
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2016-10-29 00:02
Tack för att du delar med dig av bra tips!
penna Skrivet av Sara 2016-10-23 23:00
Hej!
Istället för äggvita kan (hur konstigt det än låter) spadet från förkokta kikärtor användas på exakt samma sätt. Det har samma egenskaper och smakar lika bra! För äggula har jag tyvärr inget tips
person Svar till Nathalie penna Skrivet av Susanne 2016-10-20 10:37
Nej tyvärr inte. Det är nog väldigt svårt att ersätta tror jag. Ägg, både äggvita och äggula har ju verkligen unika egenskaper.
penna Skrivet av Nathalie 2016-10-17 14:36
Hejsan! Jag undrar om du har något tips på vad man kan ersätta äggvita med i bakning om jag ska vispa upp det till exempelvis maräng eller liknande?
person Svar till Andrea penna Skrivet av Susanne 2014-04-21 08:06
Det är olika och det är inte alla recept man kan byta ut ägg mot bakpulver heller.
penna Skrivet av Andrea 2014-04-11 19:10
Hej, hur mycket bakpulver ska man lägga i istället för ägg?
penna Skrivet av Marianne 2011-01-03 17:18
Har fått tips att ersätta ägg med linfröskum, men aldrig provat själv. Har äggallergiska barn.
person Svar till Charlotte penna Skrivet av Susanne 2010-10-20 10:39
Tack för informationen!
penna Skrivet av Charlotte 2010-08-15 21:22
Hej, vilken bra information ni har!
Om det står enzymer i innehållsförteckningen kan det ofta vara äggbaserat. Ex så innehåller äkta parmesan, Reggiano, inte ägg medans "kopian" Grana Padano innehåller äggenzym. Vilket innebär att ex pesto, som alltid görs på Grana Padano, också innehåller ägg...
  1