Bloggens startsida

Susannes matblogg

Mina bästa julklappstips 2017

Publicerad 2017-11-13 14:29

Det är många som frågar mig om tips på bra produkter, vad jag använder när jag lagar mat och bakar. Jag vet även att vi är många som lägger ner många timmar på att hitta den perfekta julklappen.

Därför har jag skrivit ihop mina bästa julklappstips för 2017 med förhoppning om att det ska hjälpa dig med julklapparna. Men vem vet, kanske kommer du på saker du själv önskar dig också!

Julklappar som jag vill tipsa om

Här kommer några förslag på julklappar som jag vill tipsa om, presenter som jag tycker är bra och uppskattade i olika prisklasser.

Formar med keramisk beläggning

Jag har skrivit om dem förr och vill gärna slå ett slag för dem igen, bakformar med keramisk beläggning!

Otroligt bra, lättdiskade. Inget fastnar och till skillnad från andra non-stick-eläggningar så slipper man äta ”teflon” eller liknande när ytskiktet släpper vilket det ju alltid gör på den typen av formar. Jag har bytt ut de flesta av mina gamla formar nu mot nya med keramisk beläggning, både ugnsformar och brödform.

formar med keramisk beläggning
Några av mina formar med keramisk beläggning som jag kan rekommendera: ugnsformar och brödform.

Tablethållare

En väldigt smart uppfinning är denna tablet-hållare, ett stativ med penna för din läsplatta. Jag använder ofta min iPad när jag är i köket och lagar mat eller bakar och jag har just det problemet med att jag kladdar ner skärmen. Jättesmart då med en penna som man kan använda istället och så rengör man enkelt pennan istället för hela skärmen.

Tablethållare
Ett smart stativ med penna så du slipper kladda ner din läsplatta i köket.

Jag vill även tipsa om min receptapp som inte släcker skärmen.

Slow Cooker

Jag har precis själv fått en Slow Cooker men jag gillar den mycket redan och ni kommer få läsa mer om den här på recepten.se så småningom. Slow Cooker kallas även ”Slökokare” men det är ju inte riktigt rätt, jag skulle hellre vilja kalla den för ”Långsam-kokare” men det låter ju inte lika bra.

Det som är bra med en slow cooker är att inget bränner fast - den är otroligt lättdiskad. När maten tillagas under lång tid kommer även mycket goda naturliga smaker fram mycket bättre. Smaken blir djupare. Detta måste man nästan testa för att känna skillnaden.

En sak som är bra med just min Slow Cooker är att den dessutom kan användas på spisen, då kan man bryna kött i den och det smarta med det är att man sparar disk då man slipper använda stekpanna.

Nu till jul vill jag verkligen rekommendera att göra risgrynsgröt i Slow Cookern. Det bränner inte fast och det kokar inte över - perfekt!

Slow Cooker
Min Slow Cooker som även kan användas på spisen.

Gelväxthus

Att ha färska örtkryddor hemma för smaksättning och dekoration av maten är verkligen perfekt.

Här är ett riktigt häftigt växthus där man kan odla örtkryddor i fönstret. En bonus är att man kan se hur fröna gror i gelén, kul både för vuxna och för nyfikna barn som undrar hur det ser ut och fungerar när frön gror.

Efter att växten grott kan den planteras i jord.

gelväxthus
Örterna växer i gelé i detta växthus.

Hushållsvåg

Att väga ingredienserna istället för att mäta upp dem i volymsmått sparar oftast både tid och ger bättre bakresultat.

Tänk på att köpa en platt hushållsvåg med en knapp för nollställning. Då kan du ställa vilken bunke, kastrull eller vad du vill på vågen och nollställa den. På så vis sparar du disk då inget separat uppmätningskärl behövs. Detta är ett mycket smart sätt att använda sin hushållsvåg på.

Sedan är det mycket enklare att få den rätta mängden när man väger, detta gäller framförallt mjöl som är oerhört lätt att ta för mycket av, särskilt om man använder decilitermått.

hushållsvåg
Min hushållsvåg som jag använder mycket.

Köp extra vispar till din elvisp

En sak som jag tycker är oerhört smidigt är att ha extra vispar till min elvisp och köksmaskin. Då kan man jobba snabbare och smidigare i köket och det gör inget om ett visp-par är i diskmaskinen när man har flera.

Extra vispar finns ofta att köpa som reservdel, de kan hittas i olika webbutiker och om man har vägarna förbi Stockholm så finns en butik med ett enormt utbud av reservdelar som de kan beställa hem om man kontaktar dem.

dubbla vispar till elvisp
Det är mycket praktiskt att ha dubbla vispar till elvispen och/eller till köksmaskinen.

Dina bästa julklappstips

Jag vill gärna ha förslag på ytterligare julkappstips, så tipsa gärna om dina bästa julklappar. Vilka är dina favoritredskap i köket som alla borde ha? Eller har du förslag på odlingsredskap så att man kan ha tillgång till färska örter och kryddor hemma? Skriv gärna en kommentar.

Jag hoppas att du får användning av något av mina julklappstips!

/Susanne

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Kurt Löwnertz ✏️ Skrivet av Susanne
Tack för att du skrev och uppmärksammade mig på det, nu är det åtgärdat!
✏️ Skrivet av Kurt Löwnertz
Hej!
Det har blivit något kodningsfel i texten om växthuset, så första delen av texten visas inte. Kan du ge en länk till var man hittar det?

Visa alla kommentarer