Bloggens startsida

Susannes matblogg

Snökaos och serverkaos

Publicerad 2016-11-10 13:00

Igår damp det ner över 40 cm snö här, dock klarade jag mig undan det kaos som uppstod i trafiken. Att jobba hemma och bara gå till fots fram och tillbaka till dagis har sina fördelar. Det är mycket backar här, men man får ta på sig broddarna, gå försiktigt och tänka på vilken bra vardagsmotion man får.

snö på balkongen

Värre var det ”serverkaos” som uppstod. Jag har uppgraderat mjukvaran på servrarna och det är uppenbarligen någon bugg där någonstans som har orsakat långa svarstider, servern har gått ner m.m. Som tur är har jag nu mejlkontakt med rätt person som löste liknande fel i våras på den förra versionen så jag har förhoppningar om att få ordning på detta.

Jag har gjort om en hel del också på sista tiden. Det som syns mest är att det nu är större bilder på varje recept. Nu kör även servern https som betyder att anslutningen är krypterad och säker.

Många timmars jobb framför datorn blir det. Tyvärr ligger jag lite efter med att uppdatera recept, men snart hoppas jag hinna med det också!

Igår blev även de nya versionerna av Piratsessans appar godkända av Apple så nu finns de i App Store för iPhone, iPad och Apple TV. Piratsessan är barndans för barn 2-7 år. Min son Philip som är 2,5 år tittar fortfarande ganska mycket men rätt som det är gör han några dansrörelser också.

Nu lyser solen och det är +2 grader varmt ute så nu smälter väl en del av all snö undan.

Ha en fin dag!
/Susanne

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Johan ✏️ Skrivet av Susanne
Tack så mycket snälla du! :)
✏️ Skrivet av Johan
Är grymt imponerad av dig som reder upp allt och är förberedd. Mest imponerad är jag nog av att du gjorde om hemsidan så den är mobilanpassad och att du har snökedjor :) Ser att du använder https och testade din sida på www.ssllabs.com som jag använder mycket i jobbet och såg att du har några säkerhetsjusteringar att göra: https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=www.recepten.se&s=213.136.36.112&hideResults=on

Lycka till med allt :)
💬 Svar till Hanna ✏️ Skrivet av Susanne
Jo jag vet, jag är väldigt glad och tacksam för det!
✏️ Skrivet av Hanna
Du har sån tur som jobbar hemifrån!