Enkel nyårsmeny - tema lime
Publicerad 2016-12-30 13:03
Då var det dags att fira nyårsafton! Eftersom jag har minimalt med tid (p.g.a. 3-veckors bebis) i år så har jag valt väldigt enkla recept som går snabbt att göra och där förrätt och efterrätt går att förbereda.
En ingrediens som är genomgående (förutom i förrätten men jag tänkte lägga till den) är lime. Så vill man servera med vin till så är det bra att välja viner som passar till lime.
Till förrätt blir det:
Laxrullar med pepparrot som jag tänkte smaksätta med några droppar lime.
Till huvudrätt blir det:
Limefilé med ugnsstekta potatishalvor (har köpt delikatesspotatis av sorten Apache) och köpt färdigskuren salladsmix och körsbärstomater. Har jag tid bakar jag dinkelbaguetter, annars köper jag färdigt.
Till efterrätt blir det:
Pannacotta med lime som jag dekorerar med röda vinbär och citronmeliss.
Fler recept till nyårsafton hittar du här.
Jag önskar er alla en trevlig nyårsafton och ett Gott Nytt År!