Bloggens startsida

Susannes matblogg

Ekologiska grönsaker, frukt och bröd från Årstiderna

Publicerad 2008-08-24 15:00

Idag när jag kom hem väntade dessa lådor från Årstiderna utanför dörren.

Lådor från Årstiderna utanför dörren.

Det var två lådor med ekologiska grönsaker och frukt och ett ekologiskt rågbröd.

Årstiderna är ett företag som leverar ekologisk frukt, grönsaker, bröd, fisk och även en del andra produkter hem till dörren. Utkörning sker 1 gång per vecka eller mer sällan om man vill det. De har olika lådor att välja bland t.ex. lantlådan och mixlådan som innehåller olika sorters ekologiska frukt och grönsaker.

Första lådans innehåll:

Purjolök, röda vinbär, gröna bönor, mangold, endiver, färsk vitkål, zucchini, äpplen, tomater, rödbetor, bananer.

Andra lådans innehåll:

Slätbladig persilja, majskolvar, zucchni, gurka, purjolök, ekbladssallad, morötter, broccoli, tomater, rädisor, gröna bönor.

Brödet är ett ekologiskt danskt osötat rågbröd utan tillsatser. Det är inte så stort volymmässigt men det är tungt och innehåller massa goda frön. Det är viktigt att jämföra pris per kilo när man tittar på vad bröd kostar om det ska bli en rättvis bedömning.

Osötat ekologiskt rågbröd. Mycket gott tycker jag. Det är ett väldigt tungt bröd som räcker länge.

Jag är ganska kräsen när det gäller bröd och jag brukar oftast baka mitt eget bröd. Jag smakade en skiva med leverpastej och det var riktigt gott! Detta bröd har verkligen hög kvalitet och är också nyttigt!

Nyhetsbrevet med 22 recept.

Det var väldigt fina och fräscha grönsaker och om man inte vet vad man ska göra med alla grönsaker så följer ett nyhetsbrev med som innehåller inte mindre än 22 recept och om inte det räcker finns ju internet. ;)

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Anna P
Vad tråkigt att höra att "stumpan" var missnöjd med sin låda. Själv tänkte jag precis säga att jag är supernöjd med Årstidernas lådor. Får man något som är dåligt i lådan så har man 7 dagar på sig att klaga. Då får man pengarna tillbaka på de varorna. Superbra.
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Stumpan: Det låter ju inte alls kul! Har du hört av dig till dem om detta? Det står ju på deras hemsida att man får nya grönsaker/frukter om de är dåliga. Skriv gärna och berätta!
✏️ Skrivet av Stumpan
Provade...Men gud..Trodde oxå det skulle vara bra..Men NÄÄÄ..Bruna bananer och klämda äpple..2 päron och en påse morötter och någon liten tomat..Det e inte värt det..Jag blev såååå besviken
✏️ Skrivet av Hej
gott
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Lea: Lådorna hämtas av chauffören om man ställer ut dem utanför dörren när nästa leverans kommer.