Bloggens startsida

Susannes matblogg

Nya grill-tillbehör från Hellmanns

Publicerad 2012-06-14 11:33

Hellmann's har många trevlig produkter som passar till det mesta men kanske extra bra till sommarens grillning. Nu har även två nya smaksatta majonnäser lanserats - karamelliserad lök och wasabi. Majonnäs med wasabi är en direkt influens från det japanska köket, och är perfekt till t.ex. grillad fisk.

hellmanns grilltillbehör

Min favorit är majonnäs med wasabi som jag ätit till både grillad karrékotlett och grillad lövbiff. Den är god som den är men man kan också blanda den med crème fraiche.

Kanske allra godast är majonnäs med wasabi till laxfilé och jag hittade på följande superenkla recept som blev jättegott:

lax med wasabimajonnäs

Lägg en sida laxfilé i en ugnsform. Bred på hälften vanlig majonnäs och hälften majonnäs wasabi, ungefär 2 msk av varje eller kanske mer, mängden är inte jättenoga. Salta. In i mitten av ugnen i 200°C i ca 25 minuter. (Själv skivade jag även en zucchini och fördelade på sidorna om laxen.) Servera med grönsaker.

Detta blir ett LCHF-recept om man bara serverar med grönsaker men vill man ha mera kolhydrater kan man servera med t.ex. ugnsstekt potatis eller kokt bulgur.

Världens mest sålda majonnäs

Den amerikanska majonnäsen Hellmann's Real Mayonnaise är världens mest sålda och i Sverige är den tredje störst.

Ägg från frigående höns

Alla Hellmann's majonnäser görs på ägg från frigående höns.

Majonnäs i 100 år

1903 emigrerade Richard Hellmann till USA från Vetschau i Tyskland. Han gifte sig med Nina som lagade god mat, men som framför allt gjorde en majonnäs som var mycket eftertraktad.  Två år senare öppnade Richard sin egen delikatessbutik på Upper West Side i New York och hans frus omtalade majonnäs fick en självklar plats i hyllan.
Majonnäsen sålde så bra att Richard Hellmann startade en distributionsverksamhet,
och 1912 byggde han sin första fabrik. Idag har Hellmann's tillverkat majonnäs i över 100 år och klassas som den riktiga originalmajonnäsen.

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info