Bloggens startsida

Susannes matblogg

Vinprovning av sortimentet på handlavin.se

Publicerad 2010-05-06 16:52

Jag har varit på en specialvinprovning av sortimentet på handlavin.se. Det var en massa olika viner i olika prisklasser som provades.

vinprovning

Det var många olika sorter att prova.

handlavin.se importerar viner från Österrike från mindre vinodlare som inte finns på Systembolaget. För den som är ute efter billiga viner säljs faktiskt 3 liters bag-in-box för 139 kr som smakar minst lika bra som de som kostar 180 kr på Systembolaget. Särskilt det vita gillade jag med smak lite åt päronhållet.

delikatesser

Till vänster: Mina vinglas. Till höger: Österrikiska delikatesser.

Till vinet serverades österrikiska delikatesser. Det är väldigt intressant att prova viner tycker jag som inte är någon vinexpert. Man märker en enorm skillnad på när man smakar olika viner ihop med olika sorts mat. Vissa kombinationer smakar inte alls bra medan vissa andra blir hur gott som helst. Det kan vara viktigt att tänka på när man komponerar en middag.

Det var en trevlig tillställning med många goda viner till bra priser som man tyvärr missar om man enbart handlar på Systembolaget. Värt att poängtera är att det är helt lagligt att handla på handlavin.se. De importerar och i priset ingår svensk alkoholskatt precis som på Systembolaget.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer