Santa Maria Street Food - Smoky Pepper Burgers
Publicerad 2017-05-11 15:19
Santa Maria har lanserat ett nytt koncept - Street Food.
Jag tillagade Smoky Pepper Burgers.
Santa Marias produkter som behövs:
- 1 flaska Chipotle Dressing
- 1 påse Pickling Spices
- 1 påse Burger Spices
Santa Marias produkter som används: Chipotle dressing, pickling spices och burger spices.
Övriga ingredienser:
- 500 g nötfärs
- 1 liten röd lök
- en halv gurka
- 4 st hamburgerbröd
- Övriga tillbehör t.ex. ost, sallad tomat
Först började jag med att skära gurka samt skala och skära löken i mycket tunna skivor. Detta lade jag i var sin skål och hällde sedan på hälften av Pickling Spices över varje och röra om. Detta får sedan stå i rumstemperatur under tiden jag gör resten.
Hälften av pickling spices på gurkan och hälften på rödlöken.
Rör om och låt stå så är det klart efter bara en kvart, under tiden fixar jag klart hamburgarna.
Sedan blandade jag nötfärsen med Burger Spices och formade till 4 st biffar.
Nötfärs och burger spices
Nötfärsen blandad med burger spices.
Jag hettade upp smör i en stekpanna och stekte hamburgarna ca 5 minuter per sida, först på hög värme och sedan sänkte jag värmen så köttet får lite färg men inte blir bränt och blir lagom genomstekt.
Steker smoky burgers på ena sidan.
Steker smoky burgers på andra sidan.
Sedan lade jag ihop hamburgarna med skivad ost, den picklade rödlöken och gurkan och sallad i hamburgerbröd samt chipotle dressingen.
Smoky burgers serveras med de picklade grönsakerna, ost, sallad och chipotle-dressingen.
Chipotle-dressingen är ganska stark men god och vi gjorde bara av med hälften av innehållet.
Det blev mycket gott, var mycket enkelt att göra och jag kan rekommendera er att prova detta!