Bloggens startsida

Saltgurka

Publicerad 17 augusti 2008 15:33 i Recept och mat 

Färsksaltad saltgurka är bland det godaste jag vet. Saltgurka finns i de flesta affärer i lösvikt, men det är mycket bättre att köpa i en hink med 1 kg saltgurka i tycker jag. De håller sig mycket bättre i sitt saltvatten och hinkarna är mycket billigare per kg. Problemet är bara att dessa hinkar inte verkar finnas att köpa utanför Östergötland och jag är inte där jätteofta. I Östergötland däremot finns de i nästan alla större affärer. Är det bara östgötarna som förstått hur gott det är med saltgurka? :-)

Saltgurka från Kinda Gurka, köpt på City Gross i Mantorp utanför Linköping.

Saltgurka finns både som vita små gurkor som på bilden och gröna små gurkor. De smakar likadant, men jag gillar ändå de vita bäst. Jag tror de vita är vanligast i Östergötland.

Tänk på att inte förväxla saltgurka med vintersaltad gurka eller smörgåsgurka. De har en helt annan smak. Saltgurka smakar inte ättika, den smakar salt och dill!

Saltgurka är godast på en smörgås med ett tjockt lager leverpastej och massor av skivad saltgurka ovanpå! Mums!

Publicerad  17 augusti 2008 15:33 i Recept och mat 

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Andreas Holmlund
Jag bor inte i Östergötland men brukar ändå köpa eller lägga in egen saltgurka. Hur gött som hellst. Brukar äta det när jag dricker öl på varma sommardagar. Fin fint
✏️ Skrivet av Emma
Mums! Är själv bosatt i linköping och kommer nog aldrig att tröttna på salt gurka. Har den på mackan i sallader och kan ätas bara direkt. Det går inte bara att köpa i stora affärer här, i nästan alla affärer inte bara maxi =)
✏️ Skrivet av sofia
sååå grymt mumsigt på leverpastejen!!!
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Olivia: Kul att höra! Finns hinkarna att köpa även i Skåne? Du får gärna skriva receptet här eller skicka det till mig via kontaktformuläret!
✏️ Skrivet av Olivia
Själv älskar jag också saltgurka och är skåning. Som du skriver så ska smaken av salt och dill, finnas där. Mamma har lagt in saltgurka, sen jag var liten, vad jag kan minnas. Och tack vare dig, så kom jag precis på att jag tror jag ska begära receptet av henne.

Läs gärna även: