Bloggens startsida

Gott med rökt salt

Publicerad 10 mars 2008 00:35 i Tips 

Jag skulle vilja tipsa om detta goda salt som jag nu använt under en tid.

Det är rökt havssalt från Santa Maria.

Saltet är verkligen en smakupplevelse och en enorm skillnad mot vanligt salt.

Saltet är gott till mycket. Själv brukar jag använda det framförallt till skaldjur och fisk men det är även gott till grönsaker som t.ex. avocado.

Ett exempel på ett enkelt mellanmål är avocado, keso och lite rökt salt (bild ovan). Mycket gott!

Glasburken är också fin och passar bra att ställa fram på bordet.

Här finns recept och mer information om rökt salt.

Publicerad  10 mars 2008 00:35 i Tips 

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Ingrid: Du får nog ställa den frågan till Santa Maria.
✏️ Skrivet av INGRID PERFETTI
Jag bor i Italien och såg ett matprogram på TV igår, där rökt salt ingick. Vem och var framställer man detta salt?
✏️ Skrivet av Bleveland
Jag håller med. Det är gott (och dyrt 30-35 kr för den lilla burken). Det jag dock har lagt märke till är att det är som godast om det används i efterskott till exempel på stekt ägg som någon här rekommenderar. Det tappar väldigt fort sin röksmak om det används i (varm)matlagningen till exempel i en gryta. Direkt efter att man har tillsatt saltet så känner man den goda röksmaken, men bara en kort stund efter så är den borta. Då funkar ju saltet som sådant fortfarande, men det gör vanligt köksalt också till ett mycket lägre pris.
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Lina: Ja det har jag också provat och jag håller med om att det är riktigt gott!
✏️ Skrivet av lina
saltet är jätte gott att ha på stekt ägg :)

Läs gärna även: