Bloggens startsida

Bra att ha i kylen - särskilt om man följer GI-metoden

Publicerad 18 oktober 2007 18:55

Jag tycker det är riktigt bra att ha något färdigt kött eller fisk i kylen som man bara kan gå och ta om man blir lite sugen på något.

Sist jag var och handlade köpte jag en rökt sik. Den rensade jag sedan och har den nu en plastburk i kylen. Perfekt att ta några bitar till en kopp te. Varmrökt lax är inte heller fel.

Annars brukar jag göra rostbiff ganska ofta eller så brukar jag köpa dessa ojämna skivor. De är också goda att att äta en bit av.

ojämna skivor

Just att ha denna proteinrika mat i kylen är ju extra bra om man vill gå ner i vikt med t.ex. GI-metoden. Fisk innehåller dessutom omega-3, så den är ännu hälsosammare.

Har man tillgång till god och nyttig mat i kylen så är nästan risken att jag äter något onyttigt obefintlig så detta är ett tips som jag hoppas fler kan ha nytta av!

Publicerad  18 oktober 2007 18:55

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Nilla: Jag håller med dig om det. Jag har senaste året börjat titta mer på tillsatserna och köper inte sån färdigmat med massa tillsatser längre. Så oftast gör jag rostbiff eller skinkstek själv i ugnen av kött som jag köper färskt. Många bakverk köpta i affär är också otroligt äckliga med massa härdat fett och konstiga tillsatser. Man får laga mat och baka själv helt enkelt, tyvärr finns det inga genvägar om man vill äta hälsosam mat.
✏️ Skrivet av Nilla
Det pålägget vill jag inte äta ... kolla tillsatserna =(

Läs gärna även: