Bloggens startsida

Susannes matblogg

Hösten är här

Publicerad 2018-09-24 15:57

Idag blev det höst. Bara 4°C på morgonen, som att gå ut i ett kylskåp. Brrrr. Jag brukar ha kjol varje dag på sommarhalvåret men nu fick jag ta på mig byxor för första gången sedan i maj. Min gräns går vid 12°C (under förutsättning att jag håller mig i rörelse). Så det var ingen tvekan om att jag helt enkelt fick ge mig vika för hösten idag. 😉

höstlöv
Vackra höstlöv.

Mitt växthus

Men en liten tröst är ändå att solen lyser och att jag numera har ett växthus och där kom faktiskt temperaturen upp i över 25°C idag tack vare solen så jag klagar inte. Inte tomaterna, gurkorna eller paprikorna heller. De verkar trivas alldeles utmärkt.

Jag har inte hunnit berätta om det för er än. Men numera har jag faktiskt ett växthus! Det är så roligt!! Jag kommer snart att berätta allt för er i en serie blogginlägg. Det ska bli väldigt roligt att skriva om eftersom så många efterfrågat det.

Mera odling

Sedan kommer jag även skriva mer om odling, mitt nya stora intresse som jag hållit på med några år nu i liten skala men som jag nu kan ta till nya höjder tack vare växthus och fler odlingsbäddar i pallkragar som jag också ska skriva mer om.

Mera jobb

Min föräldraledighet är nu slut. Sophia har också börjat på förskolan och både hon och Philip trivs jättebra vilket är kul! Därför kan jag nu äntligen få ihop en hyfsat normal arbetstid så jag hinner något och det behövs kan jag säga! Det känns väldigt roligt att börja jobba igen!

Höstgryta

Ett litet höst-recepttips är den här goda höstgrytan med vitkål och äpple! Prova den!

höstgryta

Vi hörs snart igen!

/Susanne

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer