Bloggens startsida

Susannes matblogg

Chokladpraliner från chokladfabriken

Publicerad 2008-11-09 23:20

Jag skulle köpa en födelsedagspresent och funderade lite på någon god choklad och googlade lite och hittade chokladfabriken som dels har en webbutik men också fysiska butiker i Stockholm i city och på Söder. De tillverkar sina praliner själva och håller hög kvalitet på råvarorna och använder inte tillsatser.

Jag har provsmakat 4 st chokladpraliner som butiksbiträdet ville att jag skulle prova.

chokladpraliner

1. Passionstryffel 2. Lakrits kola 3. Karamelltryffel 4. Kardemummatryffel

  • Den hjärtformade passionstryffeln smakade inte helt oväntat lite passionsfrukt och den var god. Jag som gillar syrligt skulle nog kunna tänka mig att den kunde varit ännu godare om den var lite syrligare.
  • Lakritskolan var riktigt god den också trots att jag inte gillar lakrits. Lakritssmaken kommer från muscavodosockret.
  • Karamelltryffeln var också god. Den var inte så söt som jag förväntade mig av ordet karamell. Inuti kulan fanns en god krämig fyllning.
  • Kardemummatryffeln var riktigt god med sin kardemummasmak. Spännande och exotisk!

Sammantaget var det mycket goda praliner med spännande smaker. Kul och spännande med nya smakupplevelser! Aladdin-askar vet man ju vad de smakar liksom... :-)

Till födelsdagspresent köpte jag en kartong med 20-30 praliner.

presentkartong Chokladfabriken

Vit kartong med sidenband för 250 kr.

Jag köpte också en påse med praliner till farsdagspresent som jag fick förmånen att smaka av också. Favoriterna var Hasselnötsgijanduja, mörk tryffel och svartvinbär/mjölkchoklad.

påse med chokladpraliner

En påse med praliner för 130 kr.

Man får också en papperslapp med alla praliner, vad de heter och vad de innehåller. Det är trevligt, dock kunde den gärna vara lite tydligare bilder för vissa är svårt att se tyckte jag.

innehållsförteckning chokladpraliner

Papper med beskrivning av alla praliner.

Jag kan bara rekommendera er att prova chokladfabrikens praliner. Perfekt som en fin present eller som lite lyx till sig själv. För er som inte bor i Stockholm kan man beställa på chokladfabrikens hemsida.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer