Bloggens startsida

En ny assistent i köket

Publicerad 19 mars 2010 16:22

Jag har fått en ny assistent i mitt kök!

...och inte vilken som helst!

En rosa assistent! :-)

assistent

Det här är en rosa assistent som heter just Assistent. Det är den gamla klassikern som Electrolux tidigare sålde i modern tappning.

Bunken rymmer 7 liter och motorn är väldigt stark. Gillar man att baka bröd är detta definitivt den bästa köksmaskinen på marknaden!

Men assistenten kan göra mer än att baka bröd. Det finns en massa tillbehör till den. Det som följde med min var en plastskål med dubbelvisp som kan användas till att göra t.ex. sockerkakssmet och vispa grädde.

assistent med dubbelvisp

Om man har gamla tillbehör till Electrolux-maskinen så fungerar de fortfarande. Jag testade några jag fått låna som är från 70-talet och det fungerade bra!

Maskinen kommer nu användas en hel del framöver och har nu fått en permanent plats i hörnet i mitt kök och kommer alltid stå framme och förgylla min tillvaro med den fina rosa färgen! ;)

Var kan man köpa assistenten?

Just nu säljs den rosa (och även ljusblå och ljusgrön) endast hos bagaren och kocken. Vit och svart finns att köpa även på andra ställen.

Mer information om assistenten och filmer finns på http://www.assistent.nu.

Publicerad  19 mars 2010 16:22

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Johnnie ✏️ Skrivet av Susanne

Haha :) Kul att läsa! ;)

Jo hållbara är de definitivt! Finns flera gamla maskiner som fungerar fortfarande i min släkt! Dock är de inte lika snygga om min rosa ;)

Jag har nu även fått en massa tillbehör till min assistent så nu kommer den få jobba ännu mera! :)

✏️ Skrivet av Johnnie
Jag har en klassisk vit "...Assistent..." den bästa köksmaskin jag haft...fantastiskt bra !!

Det bästa är att den inte har någon genomföring i botten som tex. Bosch har....dom bara läcker och blir extra med disk av alla lösa delar...

Min gamle mor har en assistent...urgammal men lika som min....i den har hon kört enorma mängder deg....hon har bytt en drivrem (?) på 40år....

Fick en Bosch i bröllopsgåva 1988...den höll i femton år...äktenskapet i tjugo....hade vi fått en assisten så hade vi förmodligen varit gifta idag....

:D
💬 Svar till Assistenten ✏️ Skrivet av Susanne
Du menar dubbelvispen? Du kan köpa den av företag som säljer reservdelar till köksmaskiner. Kolla www.eldigital.se om du bor i Stockholm eller www.reservex.se
✏️ Skrivet av Assistenten
Min mamma har en gammal assistent, men det är bara det att denhära vispen som man använder t. ex. vid klappkräm har spruckit, går ej att hitta en sådan... Vill gärna ha tips så jag kan överraska henne någon dag :)
💬 Svar till Niclas ✏️ Skrivet av Susanne
Ja nu när du säger det så ser jag att den gamla mixern inte passar! Däremot fungerar allt annat. Jag har gjort leverpastej med köttkvarnen och det gick alldeles utmärkt!

Läs gärna även: