Bloggens startsida

En ny assistent i köket

Publicerad 19 mars 2010 16:22 i Hemma 

Jag har fått en ny assistent i mitt kök!

...och inte vilken som helst!

En rosa assistent! :-)

assistent

Det här är en rosa assistent som heter just Assistent. Det är den gamla klassikern som Electrolux tidigare sålde i modern tappning.

Bunken rymmer 7 liter och motorn är väldigt stark. Gillar man att baka bröd är detta definitivt den bästa köksmaskinen på marknaden!

Men assistenten kan göra mer än att baka bröd. Det finns en massa tillbehör till den. Det som följde med min var en plastskål med dubbelvisp som kan användas till att göra t.ex. sockerkakssmet och vispa grädde.

assistent med dubbelvisp

Om man har gamla tillbehör till Electrolux-maskinen så fungerar de fortfarande. Jag testade några jag fått låna som är från 70-talet och det fungerade bra!

Maskinen kommer nu användas en hel del framöver och har nu fått en permanent plats i hörnet i mitt kök och kommer alltid stå framme och förgylla min tillvaro med den fina rosa färgen! ;)

Var kan man köpa assistenten?

Just nu säljs den rosa (och även ljusblå och ljusgrön) endast hos bagaren och kocken. Vit och svart finns att köpa även på andra ställen.

Mer information om assistenten och filmer finns på http://www.assistent.nu.

Publicerad  19 mars 2010 16:22 i Hemma 

Kommentarer

Skriv en kommentar

person Svar till Johnnie penna Skrivet av Susanne 2010-12-20 17:52

Haha :) Kul att läsa! ;)

Jo hållbara är de definitivt! Finns flera gamla maskiner som fungerar fortfarande i min släkt! Dock är de inte lika snygga om min rosa ;)

Jag har nu även fått en massa tillbehör till min assistent så nu kommer den få jobba ännu mera! :)

penna Skrivet av Johnnie 2010-12-20 11:05
Jag har en klassisk vit "...Assistent..." den bästa köksmaskin jag haft...fantastiskt bra !!

Det bästa är att den inte har någon genomföring i botten som tex. Bosch har....dom bara läcker och blir extra med disk av alla lösa delar...

Min gamle mor har en assistent...urgammal men lika som min....i den har hon kört enorma mängder deg....hon har bytt en drivrem (?) på 40år....

Fick en Bosch i bröllopsgåva 1988...den höll i femton år...äktenskapet i tjugo....hade vi fått en assisten så hade vi förmodligen varit gifta idag....

:D
person Svar till Assistenten penna Skrivet av Susanne 2010-12-14 04:22
Du menar dubbelvispen? Du kan köpa den av företag som säljer reservdelar till köksmaskiner. Kolla www.eldigital.se om du bor i Stockholm eller www.reservex.se

Läs alla 11 kommentarer

Läs gärna även: