Bloggens startsida

Susannes matblogg - Sida 94

En ny produkt som hittat till butiken är "Kycklingbröst med del av vinge" från Kronfågel.

Den är handstyckad och har utnämnts till "Kockarnas favorit".

Vad är då grejen? Varför vill man ha en bit kvar av vingen? Jo vingen består av en del ben och fett som ger en godare och saftigare köttsmak på filén.

Jag tillagade en superenkel måltid som blev jättegott:

Recept på Chilistekta kycklingbröst med del av vinge

kycklingbröst med del av vinge
  • 2 st kycklingbröst med del av vinge
  • 1 tsk chilipulver
  • salt
  • peppar

Hetta upp en stekpanna med smör. Häll på chilipulvret och rör runt det.

Lägg på kycklingbitarna och vänd runt dem så att de blir prickiga av chilipulvret. Stek sedan på svag värme ca 10 min per sida tills de är klara. (Du kan vända runt dem flera gånger om du vill under tiden.)

Använd gärna lock på stekpannan så går det fortare.

För att veta när de är klara - använd gärna stektermometer som ska visa 70°C.

Annars kan man provskära. Köttsaften ska vara genomskinlig utan rosa inslag.

Jag serverade detta med ugnsstekt potatis som jag gjort dagen innan, värmde dem i mikron, crème fraiche som jag drog några varv chili explosion över och lite blandad sallad. Supergott en vardagskväll! Detta kunde jag lika gärna gjort till en fin helgmiddag!

Kycklingen blev verkligen saftig och god och rekommenderas både till vardag och fest! Jag förstår att denna kyckling är kockarnas favorit!

/Susanne

Uppdaterat recept: Pannacotta med vit choklad

Publicerad 2012-09-28 04:12 i Nyheter 

Receptet på pannacotta med vit choklad har uppdaterats.

Underbar efterrätt med det här enkla receptet på pannacotta med vit choklad.

Tid: 15 min + 2 timmar i kylskåpet

Pannacotta med vit choklad är något alldeles extra. Det här receptet går dessutom väldigt snabbt att göra. Jag valde att garnera min pannacotta med blåbär.

Läs hela receptet på Pannacotta med vit choklad