Bloggens startsida

Susannes matblogg

Tillsatser i mjukglass

Publicerad 2013-05-16 05:40 i Tips 

Har du någon gång funderat på vad det är för ingredienser i köpt mjukglass? Här kommer svaret:

mjukglass ingredienser

Skummjölk, grädde, socker, torkad glukossirap, vasslepulver, skummjölkspulver, emulgeringsmedel (E471), stabilseringsmedel (E401, E407, E410, E412, E466), antioxidationsmedel (E351), vaniljarom.

Ingrediensförteckningen kommer från Sia mjukglassmix som ofta används på olika caféer. De köper bara denna mix (som inte ens behöver förvaras i kylskåp). Sedan häller de bara mixen i mjukglassmaskinen och kör.

SIA mjukglassmix

Är du hemma så rekommenderar jag att du gör din egen glass och är du ute på stan, välj ett glass-ställe med egentillverkad glass utan tillsatser, så mycket godare och nyttigare utan en massa skräpingredienser!

Nytt recept: Blåbärssmoothie LCHF

Publicerad 2013-05-06 17:19 i Nyheter 

Jag har gjort ett nytt recept på blåbärsmoothie som snabbt blivit mitt favoritmellanmål.

Enkelt recept på Blåbärssmoothie med lågt GI, LCHF. Ett riktigt gott mellanmål som du blir mätt på. Dessutom är det nyttigt med blåbär som innehåller mycket antioxidanter.

Tid: 5 minuter


Blåbärssmoothie LCHF, supergod och mättande smoothie med blåbär.

Läs hela receptet på Blåbärssmoothie LCHF

Jag har uppdaterat receptet på laxfilé med ägg- och räkröra samt bakad potatis med nya bilder och tydligare beskrivning steg för steg.

Lyxigt och supergott recept med bakad potatis, laxfilé och en god röra med räkor och ägg. Potatisen kan bakas antingen i ugn eller mikro. Man kan även servera utan bakad potatis med t.ex. grönsaker istället om man äter enligt LCHF eller GI-metoden. Mycket gott!

Tid: 35 minuter


Laxfilé med ägg- och räkröra. Serverad med ugnsbakad potatis och sallad. Supergott!

Läs hela receptet på Laxfilé med ägg- och räkröra samt bakad potatis

Nytt recept: Pannkakor LCHF

Publicerad 2013-05-01 21:22 i Nyheter 

Jag har lagt upp ett nytt recept på LCHF-pannkakor! :)

Riktigt goda pannkakor med få kolhydrater, utan vetemjöl, med vispgrädde och fiberhusk. Perfekt både för dig som äter enligt LCHF och/eller är glutenintolerant. Pannkakorna blir något tjockare än vanliga men inte jättestor skillnad. Den stora skillnaden är att varje LCHF-pannkaka är mycket mer mättande än vanliga. Om jag äter 2 st blir jag riktigt proppmätt! Jag har provat olika varianter på LCHF-pannkakor, detta är min favorit eftersom resultatet blir så likt vanliga pannkakor både smakmässigt och utseendemässigt. Fiberhusken gör att smeten håller ihop och man kan göra ganska tunna pannkakor som hänger ihop utan att de går sönder när man vänder dem.

Tid: 30 minuter


Mycket goda LCHF-Pannkakor som är enkla att göra.

Läs hela receptet på Pannkakor LCHF