Bloggens startsida

Susannes matblogg - Sida 75

Kanelbullens dag

Publicerad 2013-10-02 14:03 i Säsong 

Kanelbullens dag infaller alltid den 4:e oktober.

De godaste kanelbullarna bakar du så klart själv med mitt recept på kanelbullar som är väl beprövat av både mig och tusentals andra.

Receptet har legat i topp på Google i många år.


Kanelbullar som är redo att gräddas i ugnen.

Några tips att tänka på för att lyckas få kanelbullarna att bli riktigt saftiga och goda:

  • Ta inte för mycket mjöl. Mät upp i litermått eller använd våg. Här kan du måttomvandla.
  • Använd äkta smör och inte margarin. Det blir mycket godare med smör och margarin är inte nyttigt.
  • Ta hellre för kall degvätska än för varm. Tar du för kall tar jäsningen längre tid men tar du för varm så dör jästen och det blir platta bullar.

Alla dessa tips finns även "inbakade" i receptet på kanelbullar.

/Susanne

Uppdaterat recept: Kokta majskolvar

Publicerad 2013-10-02 01:38 i Nyheter 

Receptet på kokta majskolvar har uppdaterats med nya bilder steg för steg.

Det är enkelt att koka majskolvar bara man inte kokar dem för länge så glöm inte att sätta en timer. Servera gärna med smör och salt. Passa på att njuta av kokta majskolvar när det finns färska att tillgå under hösten.

Tid: 10 minuter


Kokta majskolvar är goda att servera med smör eller bregott och salt.

Läs hela receptet på Kokta majskolvar

Uppdaterat recept: Äppelbullar

Publicerad 2013-09-30 16:25 i Nyheter 

I helgen bakade jag bullar för hela slanten och nu har jag uppdaterat receptet på äppelbullar!

Jag har ändrat en del i receptet för att de skulle bli saftigare och med mera smak än förut och jag är mycket nöjd med resultatet.

Äppelbullarna har rivet äpple, smör, socker och kanel som fyllning. Bullarna blir saftiga och goda. Receptet är precis som tidigare enkelt att följa med bilder steg för steg men nu alltså mycket godare! :)

Tid: ca 2 timmar och 30 min


Äppelbullar, goda saftiga kanelbullar med rivet äpple i.

Läs hela receptet på Äppelbullar

Den godaste mjölken - Lantmjölk

Publicerad 2013-09-27 11:24 i Hälsa 

Om du frågar mig vilken mjölk som är godast så är det lantmjölk.

lantmjölk

För några år sedan visste jag inte ens vad det var men vid ett tillfälle var en bonde på besök i butiken jag handlar i och tipsade mig om den.

Lantmjölken är till skillnad från vanlig mjölk inte homogeniserad vilket betyder att man inte slagit sönder fettet. Därför kan en del av fettet klumpa ihop sig lite på ytan ibland. Fetthalten varierar över säsongen mellan 3,8-4,5%.

Detta är alltså en helt naturlig produkt, precis som vanlig mjölk fast med den naturliga fetthalten.

Det finns även de som tror de är laktosintoleranta men i själva verket är allergiska mot homogeniserad mjölk utan att veta om det.

Prova gärna lantmjölk om du inte provat. Arlas ekologiska lantmjölk kostar ca 1 kr mer än den ekologiska standardmjölken. Näringsvärdena är de samma.

Det händer även att jag köper standardmjölk som har 3 % fetthalt medan mellanmjölk och lättmjölk köper jag aldrig. Så när jag bakar eller lagar mat använder jag alltid standardmjölk eller lantmjölk och det är alltså vad jag använt när jag gjort alla recept här på recepten.se.

Ny layout och design

Publicerad 2013-09-26 14:59 i Nyheter 

Då var det dags att publicera lite ny layout och design.

Tanken med den nya designen är att det ska bli lite renare och enklare, tydligare och större bilder.

Det finns en del kvar att göra innan jag är helt nöjd och dessutom måste en hel del äldre bilder uppdateras med nya högupplösta bilder.

Så här ser den nya designen ut:

ny design recepten.se

Så här såg den gamla designen ut:

gammal design recepten.se

Jag hoppas ni gillar den men det vore roligt att höra vad ni tycker så skriv gärna dina synpunkter nedan!

Tack på förhand!
/Susanne