Bloggens startsida

Susannes matblogg - Sida 7

Uppdaterat recept: Fransk chokladtårta

Publicerad 2017-02-16 00:30 i Nyheter 

Häromdagen gjorde jag den här goda franska chokladtårtan och nu har jag uppdaterat receptet med nya bilder.

Det är en mycket god, fin och lyxig chokladtårta som smälter i munnen. Den är lika enkel att göra som en kladdkaka men godare och lyxigare eftersom den innehåller mycket mörk choklad.

Ni får prova helt enketl!


Fransk chokladtårta serverad med vispad grädde och hallon. Mums!

Sophia 2 månader

Publicerad 2017-02-13 03:04 i Allmänt 

Här kommer en liten hälsning från bebisbubblan!

Nu är Sophia 2 månader gammal, den lilla tjejen.❤ Hennes största intressen är fortfarande att äta och sova.

Hon håller upp huvudet själv nu ganska bra men vi fortsätter träna nacken. Det har också blivit spännande att fästa blicken och titta på saker.

Vi var nyligen på läkarbesök på BVC och hon väger nu 4,6 kg och är 53 cm lång, alltså samma längd men 300 g mer i vikt än storebror när han föddes!

Sophia älskar verkligen när man bär runt på henne så nu har jag börjat använda bärselen här hemma lite mer, det är ju praktiskt om man vill få lite mer gjort men framförallt mer ergonomiskt, hon blir ju bara tyngre och tyngre.

När jag fotograferar recepten så klättrar jag ofta upp på en stol så det blir lite extra träning med Sophia i bärselen. 😉

Nu har jag även börjat träna lite smått enligt instruktioner på mammaiform.se. Mammaträning är verkligen välbehövlig efter en graviditet, det är egentligen konstigt att inte mödravården gör mer än att informera om träning. Det är ju så otroligt viktigt och faktiskt en rehabiliteringsträning.

En del i min träning är barnvagnspromenader. Enkelt att gå javisst, men det gäller att tänka på hållningen och sedan är det bra att successivt öka farten.

barnvagnspromenad vid havet

Dagens promenad var en ren njutning i detta vackra vinterväder. Sol och hav, bebis sover i vagnen, vad mer kan man begära?

❤ ❤ ❤

/Susanne

Jfokus 2017

Publicerad 2017-02-10 05:00 i Events 

Igår tog jag en liten paus från bebisbubblan och besökte den största och bästa utvecklarkonferensen i Sverige - Jfokus!

Jfokus 2017

Jfokus är nu inne på sitt 11:e år och konferensen blir bara bättre (om möjligt) för varje år. Det är väldigt hög nivå på allt - arrangemanget, lokalerna och talarna.

Tyvärr kunde jag inte stanna så länge eftersom jag inte vågade vara borta från Sophia mer än några timmar men på den korta tiden jag var där hann jag gå på en föreläsning och träffa en massa vänner och gamla kollegor samt insupa den magiska atmosfären.

Föreläsning på Jfokus 2017

Alltid när jag kommer hem från konferensen är jag fylld med energi och inspiration - så även i år!

Jfokus är verkligen ett av årets höjdpunkter för mig som Javautvecklare.

Stort Tack till arrangörerna (Mattias Karlsson, Helena Hjertén m.fl.)! ❤
Och tack även till Sophia som accepterade flaskan och hade det bra hemma hos pappa!

Föreläsning på Jfokus 2017
Fin utsikt från Waterfront där Jfokus hölls.

/Susanne

Skala ett granatäpple snabbt

Publicerad 2017-02-08 07:05 i Recept och mat 

Så här skalar du snabbt och enkelt ett granatäpple på några minuter!

Tricket är att göra det under vatten för då sparar man tid dels eftersom man då kan vara ganska hårdhänt utan att skvätta ner varken sig själv eller köket samt att granatäppelkärnorna sjunker till botten och skräpet flyter gör skalningen enklare.

Gör så här:

  1. Skär ett kryss.

    granatäpple med skuret kryss

  2. Skär bort som ett lock överst för att du ska kunna få ett bra grepp när du bryter isär granatäpplet.

    granatäpple med skuret kryss och toppen bortskuren

  3. Häll upp en skål med ljummet vatten (så slipper du frysa om fingrarna). Skålen ska vara så pass stor att dina händer och granatäpplet ryms. Häll i så pass mycket vatten att du kan jobba med granatäpplet under vattenytan.

    skål med ljummet vatten och granatäpple

  4. Bryt isär granatäpplet under vattenytan och ta loss kärnorna. Låt kärnorna sjunka till botten och skräpet flyta upp, detta sparar mycket tid (de största skräpbitarna kan man dock slänga bort om man vill under tiden).

    granatäpple skalas under vattenytan

  5. Häll enkelt bort det flytande skräpet och vattnet. Om det är lite skräp kvar på granatäppelkärnorna är det enkelt att pilla bort.

    granatäppelkärnor på botten och skräpet flyter

  6. Servera granatäppelkärnorna!

    färdigskalade granatäppelkärnor

När du skalat färdigt så kan du njuta av de goda granatäppelkärnorna som är goda i sallader, som tillbehör eller garnering till efterrätter eller varför inte äta som ett lyxigt mellanmål med en klick vispad grädde till.