Bloggens startsida

Susannes matblogg

Receptet på ugnsbakad lammstek under örttäcke med mintsås har uppdaterats.

En riktig delikatess som passar utmärkt till påsk eller andra högtider! Den till synes enkla mintsåsen smakar fantastiskt gott ihop med lammsteken. Överhuvudtaget är det mycket smak och många olika smaker, fantastiskt gott!

Tid: 2 timmar


Lammsteken serverad, örterna, klyftpotatis och mintsåsen (som är genomskinlig och därför syns den inte).

Uppdaterat recept: Ugnsstekt kalkonfilé

Publicerad 2014-04-28 14:19 i Nyheter 

Receptet på ugnsstekt kalkonfilé har uppdaterats.

Ugnsstekt kalkonfilé är superenkelt att göra och köttet blir saftigt och gott och passar till det mesta. Servera med grönsaker, en god sås och t.ex. kokt ris.

Tid: 60-90 minuter varav 5 minuters jobb


Ugnsstekt kalkonfilé är gott att servera t.ex. med klyftpotatis, potatisgratäng eller kokt ris och grönsaker. En kall citronsås är också gott till.

Läs hela receptet på Ugnsstekt kalkonfilé

Uppdaterat recept: Ostkaka med keso

Publicerad 2014-04-17 01:45 i Nyheter 

Receptet på ostkaka med keso har uppdaterats.

Recept på "falsk" ostkaka som man gör med keso till skillnad från äkta ostkaka då man använder ostlöpe och mjölk för att själv tillverka sin ostmassa. En mycket god och ganska nyttig efterrätt (mycket protein och lite socker och mjöl)! Denna ostkaka är väldigt enkel och arbetsinsatsen är liten men den tar drygt en timma i ugnen så lite måste man planera. Smaken är mycket god men inte riktigt lika god som äkta ostkaka.

Tid: 20 minuters jobb + 70 minuter i ugnen


Mycket god och framförallt enkel ostkaka som du gör själv med detta recept. Ostkakan blir extra god om du även använder bittermandel.

Läs hela receptet på Ostkaka med keso