Bloggens startsida

Susannes matblogg

Uppdaterat recept: Solrosfrallor

Publicerad 2014-10-14 01:21 i

Nu har jag uppdaterat receptet på min goda solrosfrallor.

Mycket goda små bröd med solrosfrön som har fått högsta betyg av mina middagsgäster! Passar bra som frukostbröd, måltidsbröd eller bröd till soppa.

Tid: ca 2 timmar


Solrosfrallor - goda bröd med solrosfrön.

Uppdaterat recept: Dillkött

Publicerad 2014-10-07 17:14 i Nyheter 

Receptet på dillkött har uppdaterats.

Klassiskt recept på dillkött. Att koka dillkött är enkelt och passar särskilt bra på hösten när högrev och dill är billigt. Köttet blir mört och fint när det får koka länge. Enkelt recept som kräver liten arbetsinsats men lite planering då köttet ska koka länge. Gör gärna dubbel sats.

Tid: 2 timmar och 15 min, varav ca 30 min jobb


Servera gärna dillköttet med kokt potatis, morötter och så klart den goda dillsåsen.

Läs hela receptet på Dillkött

Besök på Stockholmsmässan

Publicerad 2014-10-04 08:45 i Events 

Just nu pågår mässorna Hem & Villa, Bak & Chokladfestivalen, underBARA BARN samt Eget Företag på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Jag fick förmånen att besöka mässorna som press så jag begav mig dit med min lilla assistent Philip.

Först gick jag ett varv på Bak & Chokladfestivalen.

Arla kladdkaka

I Arlas monter kunde man provsmaka kladdkaka med vispad grädde.

Leilas butik

I Leilas butik såldes fina köksredskap i pastellfärger och man fick även en skymt av Leila Lindholm själv.

Chokladpraliner

Mängder med fina chokladpraliner fanns också att köpa.

Därefter gick jag även ett varv på underBARA BARN. Där fanns faktiskt riktigt många bra mässerbjudanden och jag köpte en del tillbehör till barnvagnen.

I kategorin barnmat som snart är väldigt intressant för mig eftersom Philip snart är 6 månader så kollade jag speciellt in Saltå Kvarn, Ellas kitchen och Castus fruktstänger.

underBARA BARN barnmat

Hos Saltå Kvarn kunde man provsmaka juicer och nötter.

Philip

Philip var dock mest intresserad av att provsmaka mitt presskort.

Mycket god Äppelpaj LCHF

Publicerad 2014-09-29 01:01 i Nyheter 

Här är ett recept på en mycket god äppelpaj utan socker och vetemjöl. Perfekt för den som följer LCHF eller är diabetiker eller bara gillar god mat. Den här äppelpajen är nämligen minst lika god som en "vanlig".

Tiden den tar att göra är ca 35 minuter varav 20 minuter i ugnen.


Äppelpajen färdiggräddad.

Ett tips är att servera med vispad grädde eller LCHF-glass. Mycket gott!

Här är är receptet på Äppelpaj LCHF.