Bloggens startsida

Susannes matblogg

Uppdaterat recept: Pannkakor med lägre GI

Publicerad 2016-01-14 14:04 i Nyheter 

Receptet på pannkakor med lägre gi har uppdaterats.

Goda, lite nyttigare pannkakor med lägre GI gör du enkelt med detta recept. Den stora skillnaden med det här receptet mot "vanliga" pannkakor är att vetemjölet är utbytt mot fullkornsvetemjöl alternativt en blandning av grahamsmjöl och vetemjöl. Sedan gör även tillbehören stor skillnad med färska bär istället för sylt eller socker.

Tid: 30 minuter


Servera pannkakorna med bär, på bilden tinade frysta hallon. Mycket gott och nyttigt! Pannkakor med fullkornsvetemjöl är också lite mer mättande än vanliga pannkakor men annars lika goda!

Läs hela receptet på Pannkakor med lägre GI

Nytt recept: Fruktsallad

Publicerad 2016-01-12 15:25 i Nyheter 

Ett nytt recept har lagts till:

Fruktsallad är väldigt enkelt och man behöver egentligen inget recept för att göra det. Ta de frukter du vill, skär i bitar och blanda. Extra gott blir det när man blandar lite söta och lite syrliga frukter och några mjuka och några lite hårdare i konsistensen så det blir en bra balans. Servera sedan med t.ex. vispad grädde, keso, glass eller vaniljkesella.

Tid: 15 minuter


Fruktsallad, en underskattad mycket god dessert eller mellanmål som är så enkelt att det är lätt att glömma bort att man kan göra.

Läs hela receptet på Fruktsallad

Nytt recept: Vaniljkräm

Publicerad 2016-01-09 23:56 i Nyheter 

Ett nytt recept har lagts till:

Den här vaniljkrämen är perfekt att göra som fyllning till tårta eller till bakverk. Mycket godare än köpt pulver eller Marsansås (som dessutom innehåller massa tillsatser som man helst vill slippa).

Tid: 15 minuter


Vaniljkräm är gott som fyllning i tårta eller andra bakverk. Den här vaniljkrämen är både god och enkel att göra.

Läs hela receptet på Vaniljkräm