Bloggens startsida

Susannes matblogg

Pasta med skinksås

Publicerad 2010-01-21 16:42

Receptet på pasta med skinksås har uppdaterats med nya bilder och tydligare beskrivning.

Pasta med skinksås är ett snabbt och enkelt recept. Skinksåsen gör du under tiden pastan kokar.

Tid: 15 min

pasta med skinksås
Pasta med skinksås - enkelt och gott!

Fläskpannkaka

Publicerad 2010-01-20 10:39

Receptet på fläskpannkaka har uppdaterats med förenklad receptbeskrivning och steg-för-steg-bilder.

Fläskpannkaka är ett klassiskt recept på svensk husmanskost.

Tid: 35 minuter varav 20 min i ugnen

fläskpannkaka

Uppdaterat recept: Korv stroganoff

Publicerad 2010-01-07 16:56

Receptet på korv stroganoff har uppdaterats med nya bilder och lite förändrat recept. Receptet innehåller nu krossade tomater istället för ketchup vilket blir både nyttigare och godare!

Tid: 20 minuter

Korv stroganoff
Korv stroganoff, serverad med kokt ris och grönsaker.

Prova gärna!

Uppdaterat recept: Sockerkrisp

Publicerad 2010-01-06 18:08

Nu har jag uppdaterat receptet på sockerkrisp.

Mycket enkelt recept på gott och billigt godis som du enkelt gör genom att blanda puffat ris med smält strösocker.

Tid: 30 minuter

sockerkrisp
Billigt, enkelt och gott recept på godis.

Stort tack till Ulrica från Ångermanland för receptet!

Fransk äppelkaka

Publicerad 2010-01-05 17:42

Enkelt recept på god fransk äppelkaka. En mycket god äppelpaj med mycket äpplen som verkligen låter äppelsmaken komma fram.

Tid: 50 minuter varav 30 minuter i ugnen med matberedare, utan matberedare lite längre tid

fransk äppelkaka

Gott och enkelt recept på fransk äppelkaka som här serveras med vispad grädde!

Marinerade champinjoner

Publicerad 2009-12-27 16:15

Marinerade champinjoner är ett mycket gott och enkelt recept på ett tillbehör till maträtter som verkligen höjer hela måltiden. Marinerade champinjoner passar också bra på buffébordet.

Tid: 10 minuters arbete + 6 timmar i kylskåp

Här är receptet på marinerade champinjoner. Prova gärna!

God Jul 2009

Publicerad 2009-12-24 13:53

Då var det äntligen julafton och förhoppningsvis är det mesta av all julmatlagning och julbak klart och färdigt att avnjutas!

Jag vill bara önska er alla en riktigt God och Smakfull Jul!

God Jul

Julbröd

Publicerad 2009-12-23 16:14

Mycket gott julbröd som doftar jul och är fyllt med nyttiga godsaker. Det är enkelt att göra med filmjölk och bikarbonat.

Tid: 1 timme och 45 minuter varav 1 timme och 15 minuter i ugnen

julbröd
Gott pepparkaksdoftande julbröd med nötter, russin m.m.

Receptet på julbröd, prova gärna!

E-nummerfria julbordet del 1

Publicerad 2009-12-20 09:03

Jag har idag provsmakat grillad rostbiff och pastrami från Ridderheims E-nummerfria julbord.

Ridderheims lanserar i år sitt E-nummerfria julbord vilket jag tycker är ett jättebra initiativ! Jag har fått det mumsiga nöjet att provsmaka julbordet och tänkte därför dela med mig av detta till er!

e-nummerfria julbordet
Produkter från det E-nummerfria julbordet som jag har eller kommer att provsmaka.

Den grillade rostbiffen smakade mycket mycket bra. Jag tror faktiskt inte jag smakat någon godare rostbiff. Mycket smak men ändå inte för stark. En nackdel är dock att den hade lite kortare hållbarhet. Men den tog slut snabbt utan ansträngning för den var så god!

e-nummerfri rostbiff
E-nummerfri grillad rostbiff från Ridderheims

Pastramin smakade också mycket bra. Den var saftig och god kryddad.

e-nummerfri pastrami
E-nummerfri pastrami

Hållbarhet

Generellt får produkterna som är fria från e-nummer följande hållbarhet:

  • Kokta produkter ca 3 veckor
  • Rökta produkter ca 4-6 veckor

Priser

Enda nackdelen är priset, men man får vad man betalar för.

  • Rostbiff ca 450 kr/kg
  • Fjällpastrami ca 340 kr/kg

Jag återkommer inom kort med testerna av de övriga produkterna. Läs gärna mer om produkterna på Ridderheims.

Hemgjord Glögg

Publicerad 2009-12-18 16:13

Mycket god hemgjord klassisk glögg som är enkel att göra själv. Tänk på att det är viktigt att välja ett rött vin som passar till att göra glögg av.

Tid: 20 minuter varav 5 minuters jobb


Glöggen serverad.

Mycket god glögg som är enkel att göra med detta glöggrecept.

Janssons frestelse

Publicerad 2009-12-18 14:53

En klassisk rätt som passar både på julbordet eller supé. Det här är ett recept från min mamma som brukar göra den till jul och den smakar alltid lika bra.

Nu med nya bilder steg för steg!

Tid: 1 ½ timme

Janssons frestelse
Janssons frestelse är ett måste på julbordet.

Här är mitt recept på Janssons frestelse.

Lussekaka

Publicerad 2009-12-13 21:24

En väldigt god kaka med julkänsla eftersom den innehåller apelsinskal och korinter. Det knäckiga nöttäcket på den mjuka kakan är riktigt gott. Lussekakan är väldigt enkel att göra.

Tid: 1 timma och 20 minuter, varav 50 minuter i ugnen

lussekaka
En mjuk sockerkaksbotten med korinter och syltade apelsinskal och ett knäckigt nöttäcke ovanpå!

Prova receptet: Lussekaka

Kryddkaka

Publicerad 2009-12-12 12:21

En god mjuk kaka med många olika smaker som kaffe, kola, kanel, nejlikor och russin i en fin kombination.

Tid: 90 minuter varav 60 minuter i ugnen

kryddkaka

Mycket god kryddkaka med smak av kaffe, sirap, kanel, nejlikor och russin. God och enkel kaka. Låt den gärna stå en stund innan du skär upp den så blir den mindre smulig.

Baka gärna denna kryddkaka!

Sachertårta

Publicerad 2009-12-05 14:42

Mycket god och enkel chokladtårta. Ju finare choklad du använder desto godare tårta.

Tid: 4,5 timmar varav 50 minuters jobb

sachertårta
Mycket god tårta med mycket chokladsmak.

Här är receptet: Sachertårta

Lussekatter

Publicerad 2009-11-27 16:36

Receptet på lussekatter har uppdaterats med nya bilder!

På söndag är det första advent så passa gärna på att baka dessa! Tyvärr är saffranet i år väldigt dyrt så man får se till att njuta ordentligt av sina hembakta lussekatter.

Det är väldigt stor skillnad på smak på lussekatter man köper i de flesta affärer och de man gör själv. Den största skillnaden är saffranet - de man köper innehåller nästan inget saffran eftersom det är så dyrt - den gula färgen fås istället från gurkmeja.

Receptet på lussekatter innehåller kesella (kan ersättas eller uteslutas) och blir mycket goda. Jag har gjort detta recept många gånger, alltid med lyckat resultat! Läs gärna även kommentarerna från alla besökare.

Tid: 2 timmar

lussekatter
Mycket goda lussekatter, lussebullar eller saffransbullar som de också kallas.

Här är mitt recept på lussekatter.

Älgstek

Publicerad 2009-11-19 14:56

Mycket enkelt recept på älgstek som du tillagar enkelt i ugnen.

Tid: 2-3 timmar


Skär älgsteken i skivor.

Här är receptet: Älgstek