Bloggens startsida

Susannes matblogg

Nytt recept: Fudge

Publicerad 2011-04-09 15:33

Jag har gjort ett nytt recept på fudge.

Mycket god och söt sockrig chokladkola som smälter i munnen.

Tid: ca 30 minuter + en timme för att stelna

fudge
Fudge - God mjuk sockrig chokladkola.

Prova gärna!

Citronplommon

Publicerad 2011-04-07 15:50

När jag var i affären senast så såg en ny sorts frukt som jag inte sett tidigare - citronplommon!

citronplommon

Så jag köpte hem en frukt för att provsmaka!

De smakade faktiskt precis som jag förväntat mig - syrliga plommon med citronsmak! Mycket goda faktiskt!

Citronplommon är större än vanliga plommon, men kärnan är samma storlek så det är ganska mycket mera fruktkött på dessa.

Den stora nackdelen med denna frukt är priset. 99 kr/kg är ganska dyrt. Det blir ca 10 kr för ett citronplommon.

Så slutsatsen blir - mycket gott men dyrt!

Asado-grillning med Lithells

Publicerad 2011-04-06 17:20

Jag har fått provsmaka årets Asado-produkter från Lithells.

Vad är Asado?

Asado är argentisk grillkultur. Lithells säljer korvar men också kött, både omarinerat och marinerat samt olika tillbehör.

asado grillning

Kocken Mattias Larsson grillar Lithells kött och korv. På bilderna ses chorizokorvar, grillsnurran och grillkotletter.

Årets nyheter

Nytt för i år är minichoritzo samt chorizo chipotle- och myntakedjor. Dessutom finns kryddiga nötköttskorvar, samt tjock grillkorv och flera chorizos.

Förra årets populäraste Asado-produkt: Grillsnurran finns kvar i sortimentet även i år.

Tillsatser och kvalitet

Det smakade verkligen bra alltihop! Jag tycker också det är bra att Lithells korv har hög kötthalt och man har arbetat med att minska ner antalet e-nummer. Jag har inte detaljstuderat innehållsförteckningarna än men jag kommer titta på det när jag handlar nästa gång.

Chorizo - en kryddstark korv, eller?

Visste du att Chorizo egentligen bara betyder tjock grillkorv? Men vi svenskar förknippar ordet med en kryddstark korv. Men en chorizo behöver alltså inte alls vara stark.

Uppdaterat recept: Tiramisu

Publicerad 2011-04-02 14:38

Nu har jag uppdaterat receptet på tiramisu.

Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt med krämig mascarpone som är en italiensk färskost som smakar ungefär som krämig grädde, savoiardikex som är söta avlånga kex och så smaksatt med någon likör eller någon konjak.

Tid: 20 min + tid i kylskåpet

tiramisu
En mycket god och krämig tiramisu som smakar smaskens!

Prova gärna!

Färsksaltad saltgurka på vintern

Publicerad 2011-03-30 15:48

Senast jag handlade på City Gross upptäckte jag att det faktiskt finns färsksaltad saltgurka att köpa även så här års mitt i vintern.

Färsksaltad saltgurka får absolut inte förväxlas med saltgurka, vintersaltad gurka eller smörgåsgurka som är något helt annat.

Färsksaltad saltgurka är något som är väldigt vanligt i Östergötland men är väldigt svårt att få tag på i resten av landet!

saltgurka

Denna hink kommer från Brinks gurka i Kimstad.

Lite orolig att denna saltgurka inte skulle smaka som den brukar för slanggurkan som finns att köpa så här års brukar inte smaka så jättegott.

Men saltgurkan smakade fantastiskt gott! På burken står det En smak av sommaren och det stämmer faktiskt!

Om man kan få tag på någon slanggurka som smakar bra så kan jag rekommendera att göra egen färsksaltad saltgurka. Det är enkelt och väldigt billigt jämfört med att köpa den färdig.

Ett annat tips är att när du ätit upp alla gurkorna så kan du fylla på med nya så länge vattnet är klart. När vattnet börjar bli grumligt så är det dags att hälla av med det.

Ny logga och design

Publicerad 2011-03-28 01:47

recepten.se har fått en ny logga och ny design!

ny och gammal design

Nya vs gamla recepten.se

Jag hoppas ni tycker om det nya! :)

Tyck gärna till genom att skriva en kommentar nedan. Jag uppskattar alla typer av synpunkter!

/Susanne

Nytt recept: Trippelchokladterrin

Publicerad 2011-03-10 14:27

Jag har gjort ett nytt recept på trippelchokladterrin.

Trippelchokladterrin är en mycket god och lyxig efterrätt - en chokladterrin med tre olika sorters choklad. Mycket enkel att göra - bara värma grädde och smälta chokladen i grädden.

Tid: 1 timme (varav 30 min i frysen) + 2 timmar i frysen

trippelchokladterrin
En dröm för chokladälskaren!

Prova gärna!

Nytt recept: Marshmallows

Publicerad 2011-03-06 15:38

Jag har gjort ett nytt recept på marshmallows.

Marshmallows är en sorts geléaktigt amerikanskt godis som faktiskt är ganska enkelt att göra själv med detta recept!

Tid: ca 2 timmar varav en timme för att stelna

marshmallows
Gott marshmallows godis som man enkelt kan göra själv.

Prova gärna!

Nytt recept: Kalops

Publicerad 2011-02-23 14:26

Jag har gjort ett nytt recept på kalops.

Kalops är en mycket god köttgryta med högrev (nötkött) som är enkel att lyckas med. Eftersom köttet får koka så länge blir det mört och får god smak. Klassisk svensk husmanskost.

Tid: 2,5 timmar varav 2 timmar kokning

kalops
Mycket god kalops!

Prova gärna!

Nytt recept: Citronkladdkaka

Publicerad 2011-02-09 21:55

Jag har gjort ett nytt recept på citronkladdkaka.

Otroligt god citronkladdkaka som dessutom är superenkel att göra! Med ljuvligt god sötsyrlig smak och kladdigt krämig som en kladdkaka ska vara! Ett favorit-recept!

Tid: 60 minuter varav 35 minuter i ugnen

citronkladdkaka
Citronkladdkaka serverad med vispad grädde. Syrlig och god!

Prova gärna!

Arla lanserar iPad-app

Publicerad 2011-02-08 12:41

I fredags kom Arlas nya iPad-app i form av en tårta!

Arla iPad-tarta

Appen har precis lanserats och finns nu i App Store!

Arla iPad app

Arla står för årets hittills godaste pressrelease! :)

Arla tarta

Nytt recept: Sparrissoppa

Publicerad 2011-01-31 13:16

Jag har gjort ett nytt recept på sparrissoppa.

Mycket god, len och fin sparrissoppa! Passar perfekt som förrätt och då räcker den till några fler portioner. Perfekt även som lunch eller kvällsmat. Servera gärna med gott bröd till.

Tid: 30 minuter

sparrissoppa
Recept på en väldigt god sparrissoppa som är enkel att göra.

Prova gärna!

Nytt recept: Stracciatellamousse

Publicerad 2011-01-04 12:43

Jag har gjort ett nytt recept på stracciatellamousse.

Mycket god och enkel dessert är detta italienska recept på mousse med hackad choklad, grädde och kvarg.

Tid: 20 minuter + 30 min i kylskåp

stracciatellamousse
Stracciatellamousse är riktigt gott och väldigt enkelt att göra.

Prova gärna!

Gott Nytt År med Nyårsmeny!

Publicerad 2010-12-30 16:20

Nu är 2010 nästan slut och det dags att fira in det nya året.

Här finns alla våra recepttips till nyårsafton!

Trerättersmeny nyårsafton

Här är ett förslag på en trerättersmeny.

Förrätt

Kantarellsoppa

kantarellsoppa

Servera gärna kantarellsoppan med något färskt gott bröd, t.ex. sesamsnurror.

Varmrätt

Oxfilé med svampröra och rödvinssås

burgundisk oxfilé

Servera gärna med potatisgratäng, hasselbackspotatis, ugnsstekta rotsaker eller rotsaksgratäng. Även något färskt bröd är gott till, t.ex. sesamsnurror.

Dessert

Limeglasstårta

limeglasstårta

Limeglasstårtan är en mycket god dessert som kan förberedas långt i förväg.

Jag kan även rekommendera godis som är trevligt att ställa fram.

Gott nytt år

Jag önskar Er Alla ett Gott Slut och ett Gott Nytt År! /Susanne

Nytt recept: Rödbetskornotto

Publicerad 2010-12-29 12:56

Jag har gjort ett nytt recept på rödbetskornotto.

Gott, enkelt och färgglatt. Passar bra att servera till kött eller fisk eller på buffébordet. Det tar en del tid att skära rödbetor och lök i tärningar men gott och färgglatt blir det!

Tid: 45 minuter, varav 15 min koktid

rödbetskornotto
Rödbetskornotto - en färgklick på tallriken! Mycket gott dessutom!

Prova gärna!

Uppdaterat recept: Kola

Publicerad 2010-12-21 04:48

Nu har jag uppdaterat receptet på kola.

Mycket god kola gör du med det här receptet. Tänk på att följa receptet noga för att lyckas! Använd termometer eller gör kulprovet för att veta när kolan är färdig.

Tid: 1 ½ timme

kola
Supergott recept på kola. Perfekt som julgodis eller till andra tillfällen.

Prova gärna!