Bloggens startsida

Susannes matblogg

Nytt recept: Hedvigsoppa

Publicerad 2018-11-08 16:53 i Nyheter 

Hej i höstrusket! November är verkligen inte min favoritmånad, men snart är det ju jul och det ser jag fram emot! I väntan på adventstiden så har jag gjort ett nytt recept på hedvigsoppa. som passar perfekt att värma sig efter att man varit ute, eller kanske bara när man tittar ut och går och småfryser inomhus.

Det är en mycket god soppa med billiga råvaror: köttfärs, vitkål och morötter. Grönsakerna kan om man vill varieras efter vad man har hemma.

Tidsåtgång: 30 minuter

hedvigsoppa
Värmande Hedvigsoppa, perfekt att servera kalla dagar.

Just nu är det mycket sjuka barn som är hemma från förskolan men snart så kommer det fler nya recept! Snacka om sega förkylningar som håller i sig uppemot 2 veckor. Hoppas att ni håller er friska!

Prova gärna mitt recept på Hedvigsoppa när du har tid. De flesta ingredienser har man oftast hemma.

/Susanne

Nytt recept: Kaffekladdkaka

Publicerad 2018-10-19 18:10 i Nyheter 

Jag har gjort ett nytt recept på kaffekladdkaka.

Baka den här goda kaffekladdkakan till efterrätt eller fikat. Mycket enkelt recept! Choklad och kaffe passar perfekt ihop smakmässigt och kakan brukar uppskattas även av de som inte gillar kaffe.

Tidsåtgång: 25 min varav 15 min i ugnen

kaffekladdkaka
En bit kaffekladdkaka serverad med vispad grädde.

Prova gärna mitt recept på Kaffekladdkaka.

Uppdaterat recept: Finska pinnar

Publicerad 2018-10-09 10:30 i Nyheter 

Mitt skrivbord börjar bli ett enda stort kaos. Dags att rensa upp. Men jag gör lite jobb framför datorn först.

Nu har jag uppdaterat receptet på finska pinnar.

Klassiska goda småkakor med mandel. Det här är ett enkelt recept på Finska pinnar, en ljuvligt god mördegskaka med mandel och pärlsocker på! Kakorna blir spröda och goda, passar perfekt till fikat!

Tid: 2 timmar varav 1 timme i kylskåp

finska pinnar
Goda finska pinnar.

Så nu är det bara att börja baka kakor!

Ha en fin dag!
/Susanne

Då var det fredag igen och äntligen helg och dessutom lite varmare väder. Härligt!

Jag har gjort ett nytt recept på browniecheesecake med chokladganache, perfekt till helgen!

Baka den här magiskt goda kakan och du kommer inte ångra dig! Så underbart god och enkel att göra!

Browniesmet i två lager med cheesecake-kräm mellan, toppad med en underbar chokladkräm, en fin ganache.

En riktigt lyxig tårta som är enkel att baka!

Tidsåtgång: ca 20 minuters jobb + 25 min i ugn + 2,5 timmar att svalna och stelna

browniecheesecake
En bit browniecheesecake toppad med chokladganache.

En klar favorit som ni helt enkelt måste prova! Recept: browniecheesecake med chokladganache.

Ha nu en trevlig helg!
/Susanne

Kanelbullens dag

Publicerad 2018-10-04 12:11 i Säsong 

Kanelbullens dag infaller alltid den 4:e oktober.

De godaste kanelbullarna bakar du så klart själv 😊med mitt recept på kanelbullar som är väl beprövat. Klassiska goda, mjuka och saftiga kanelbullar.😋

Gräddade kanelbullar
En klassisk kanelbulle.

Har man inte tid eller ork att baka kanelbullar så vill jag rekommendera den här goda kanelbullekladdkakan som både går snabbt och enkelt att baka. Väldigt gott också!

kanelbullekladdkaka
En bit kanelbullekladdkaka serverad med vispad grädde.

Men annars är så klart den klassiska kanelbullen oslagbar!


Kanelbullar som är redo att gräddas i ugnen.

Tips för att lyckas

Några tips att tänka på för att lyckas få kanelbullarna att bli riktigt saftiga och goda:

  • Ta inte för mycket mjöl. Mät upp i litermått eller använd våg. Här kan du måttomvandla.
  • Använd äkta smör och inte margarin. Det blir mycket godare med smör och margarin är inte nyttigt.
  • Ta hellre för kall degvätska än för varm. Tar du för kall tar jäsningen längre tid men tar du för varm så dör jästen och det blir platta bullar.

Alla dessa tips finns även "inbakade" i receptet på kanelbullar.

Ha en trevlig "Kanelbullens dag"!
/Susanne