Bloggens startsida

Ombyggnad pågår! Om några dagar hoppas jag vara klar med min nya ombyggda blogg som jag kommer uppdatera mycket oftare!

Susannes matblogg

Finbladig Wasabiruccola

Publicerad 2012-10-22 14:50

ICA har lanserat en ny salladssort vid namn "Finbladig Wasabiruccola".

wasabiruccola

Det är en riktigt smakrik sorts sallad som smakar just wasabi och ruccola. Gott till det mesta! Rekommenderas!

/Susanne

Nominerad till Guldmobilen 2012

Publicerad 2012-10-18 15:01

Idag har jag och Caroline Nilsson blivit nominerade till Guldmobilen 2012 i kategorin "Årets hälsa"  för våra träningsappar Poworkout!

Vi är förstås väldigt glada för detta och tänkte fira detta med er genom att lotta ut 10 st appar.

Vinn en av våra appar

Skriv en kommentar nedan och berätta vilken av apparna du vill vinna!

Lycka till!
/Susanne

Syrliga äpplen

Publicerad 2012-10-16 11:44

Det finns många sorters äpplen i affären och det kan vara svårt att välja. Smaken varierar en hel del.

syrliga äpplen

När man använder äpplen till bakverk och desserter så tycker jag syrliga äpplen blir allra bäst. Mina favoritsorter äpplen är följande:

  1. Ingrid Marie
  2. Aroma
  3. Frida

Alla dessa sorter är dessutom väldigt goda att äta som de är.

Tänk på att smaken och utbudet av äpplen varierar med säsong. Allra bäst utbud är det på hösten och vintern. Då får man passa på att äta goda syrliga äpplen!

Här är mina recept med äpplen!

/Susanne

Nytt recept: Äppeltosca

Publicerad 2012-10-11 03:41

Ett nytt recept har lagts till:

Enkelt och jättegott recept på äppeltosca - äpplen med toscatäcke. Äpplena blir mjuka och väldigt goda ihop med det krispiga kolatäcket.

Tid: ca 35 minuter

Äppeltosca, varma mjuka äpplen under ett krispigt kolatäcke. Riktigt gott att servera med kanelglass, vaniljglass eller vispad grädde.

Läs hela receptet på Äppeltosca

Lyxkyckling - Kycklingbröst med del av vinge

Publicerad 2012-10-06 14:54

En ny produkt som hittat till butiken är "Kycklingbröst med del av vinge" från Kronfågel.

Den är handstyckad och har utnämnts till "Kockarnas favorit".

Vad är då grejen? Varför vill man ha en bit kvar av vingen? Jo vingen består av en del ben och fett som ger en godare och saftigare köttsmak på filén.

Jag tillagade en superenkel måltid som blev jättegott:

Recept på Chilistekta kycklingbröst med del av vinge

kycklingbröst med del av vinge
  • 2 st kycklingbröst med del av vinge
  • 1 tsk chilipulver
  • salt
  • peppar

Hetta upp en stekpanna med smör. Häll på chilipulvret och rör runt det.

Lägg på kycklingbitarna och vänd runt dem så att de blir prickiga av chilipulvret. Stek sedan på svag värme ca 10 min per sida tills de är klara. (Du kan vända runt dem flera gånger om du vill under tiden.)

Använd gärna lock på stekpannan så går det fortare.

För att veta när de är klara - använd gärna stektermometer som ska visa 70°C.

Annars kan man provskära. Köttsaften ska vara genomskinlig utan rosa inslag.

Jag serverade detta med ugnsstekt potatis som jag gjort dagen innan, värmde dem i mikron, crème fraiche som jag drog några varv chili explosion över och lite blandad sallad. Supergott en vardagskväll! Detta kunde jag lika gärna gjort till en fin helgmiddag!

Kycklingen blev verkligen saftig och god och rekommenderas både till vardag och fest! Jag förstår att denna kyckling är kockarnas favorit!

/Susanne

Äpplen med rand

Publicerad 2012-09-26 13:07

Vet du varför många svenska äpplen i affären har en rand?

äpple med rand

Det beror på att natten den 3:e april så var det -8°C i Östra Skåne där ca 60% av all fruktodling i Sverige bedrivs.

Det är alltså en frostskada som endast ger ett skönhetsfel - ingen smakförsämring. Så det är alltså inget att bry sig om när du väljer äpplen i affären.

Själv har jag fått mängder av äpplen från mina föräldrars trädgård så just nu behöver jag inte köpa några äpplen. Problemet är dock att man har så mycket äpplen att det är svårt att hitta på saker att göra med alla. Men det blir en hel del äppelkräm och äppelmos. Äppelpaj och bakverk blir det också men man kan ju inte äta hur mycket som helst för då måste man träna så mycket... :)

Alla mina recept med äpplen.

/Susanne

Gi-Äppelpaj

Publicerad 2012-09-24 16:48

Nu har jag uppdaterat receptet på GI-äppelpaj.

Det här är en mycket god äppelpaj med lägre GI som går snabbt att göra och ger väldigt lite disk, eftersom man bara strör över alla ingredienser.

Vanligt vitt socker är ersatt av råsocker, brun farin, fruktsocker, honung eller sötströ. Vill man äta enligt LCHF bör man välja sötströ som innehåller noll kolhydrater.

Tiden den tar att göra är ungefär 30 minuter varav 20 minuter i ugnen.

äppelpaj GI

Mycket god och sund äppelpaj som har ett lågt GI. Dessutom går den mycket snabbt att göra och du kan variera dig med olika ingredienser.

Här är receptet på GI-Äppelpaj.

Nytt recept: Rödbetor med chèvre

Publicerad 2012-09-21 11:53

Jag har gjort ett nytt recept på rödbetor med chèvre.

Recept på ugnsbakade rödbetor med chèvreost och honung. Jättegott som förrätt eller att servera som tillbehör till fisk, kött eller korv.

Tid: ca 1 timme varav 25 min kokning och 10 min i ugnen

rödbetor med chèvre
Rödbetor med chèvre, honung och pinjenötter.

Prova gärna!

Nytt recept: Blomkålsmos

Publicerad 2012-09-12 12:42

Jag har gjort ett nytt recept på blomkålsmos.

Blomkålsmos är ett bra (och godare) alternativ till potatis eller pasta som innehåller väldigt lite kolhydrater. Perfekt för den som äter enligt GI eller LCHF. Detta recept på blomkålsmos blir riktigt gott!

Tid: 20 minuter

blomkålsmos
Blomkålsmos är gott att servera till kött eller fisk.

Prova gärna!

Rapsgris - svenskt griskött med Omega 3

Publicerad 2012-09-06 17:06

Scan lanserar nu rapsgris som är svensk gris som fått mycket rapsolja i sitt foder.
Tack vare rapsoljan får köttet en smakrikare och nyttigare fettsammansättning med mer omättat fett och Omega-3.

Några av de 16 nya produkterna som finns i butik är:

  • Karré
  • Fläskkotletter
  • Bacon
  • Falukorv
  • Wienerkorv
  • Köttbullar
rapsgris produkter

Du känner igen dem med den gul-brun-gröna designen på förpackningen.

Rapsgrisen är riktigt bra kvalitetskött till ett bra pris. Dessutom innehåller även korven och köttbullarna väldigt få tillsatser och har hög kötthalt.

Jag skulle vilja rekommendera dessa produkter eftersom det är kvalitetskött som smakar bättre, är hälsosammare och det gynnar Sverige och svensk grisproduktion.

För dyrt?

Tyvärr är det många som bara vill köpa det billigaste och kanske faller för den billiga danska fläskfilén. Tänk då på att dessa grisar har levt ett hemskt liv i en trång bur och har ätit antibiotika som gör att du kan bli resistent. För 70 kr/kg som den danska fläskfilén ibland kostar kan man köpa andra delar av grisen som är svenskt kött. Själv köper jag ofta t.ex. karré. Fläskfilé äter jag själv aldrig till vardags. Läs gärna mina tips om hur du sparar pengar när du handlar mat utan att köpa dålig kvalitet.

Heja svensk rapsgris!

Jag hoppas dessa produkter blir en succé och att den svenska grisproduktionen kan öka och importen av den danska grisen minskar!

/Susanne