Bloggens startsida

Susannes matblogg

Nytt recept: Nougatrutor

Publicerad 2012-10-31 17:44

Jag har gjort ett nytt recept på nougatrutor.

Nougatrutor är supergoda havrekakor som blir så där lagom mjuk-seg-knäckiga toppade med ett lent och fint nougattäcke. Receptet är mycket enkelt och kräver endast 15 minuters arbetsinsats.

Tid: 45 min varav 10 min i ugnen och 20 min i kylskåp

nougatrutor
Nougatrutor, riktigt goda kakor som dessutom är väldigt enkla att göra.

Prova gärna!

Nytt recept: Citronlax

Publicerad 2012-10-25 23:32

Jag har gjort ett nytt recept på citronlax.

Kanske världens enklaste recept på laxfilé i ugn som blir jättegott!

Tid: 30 min varav 25 min i ugnen

citronlax
Citronlax serverad med röd quinoa, kall citronsås och sallad.

Prova gärna!

Finbladig Wasabiruccola

Publicerad 2012-10-22 14:50

ICA har lanserat en ny salladssort vid namn "Finbladig Wasabiruccola".

wasabiruccola

Det är en riktigt smakrik sorts sallad som smakar just wasabi och ruccola. Gott till det mesta! Rekommenderas!

/Susanne

Nominerad till Guldmobilen 2012

Publicerad 2012-10-18 15:01

Idag har jag och Caroline Nilsson blivit nominerade till Guldmobilen 2012 i kategorin "Årets hälsa"  för våra träningsappar Poworkout!

nominerad till Guldmobilen

Vi är förstås väldigt glada för detta och tänkte fira detta med er genom att lotta ut 10 st appar.

Vinn en av våra appar

Skriv en kommentar nedan och berätta vilken av apparna du vill vinna!

Lycka till!
/Susanne

Syrliga äpplen

Publicerad 2012-10-16 11:44

Det finns många sorters äpplen i affären och det kan vara svårt att välja. Smaken varierar en hel del.

syrliga äpplen

När man använder äpplen till bakverk och desserter så tycker jag syrliga äpplen blir allra bäst. Mina favoritsorter äpplen är följande:

  1. Ingrid Marie
  2. Aroma
  3. Frida

Alla dessa sorter är dessutom väldigt goda att äta som de är.

Tänk på att smaken och utbudet av äpplen varierar med säsong. Allra bäst utbud är det på hösten och vintern. Då får man passa på att äta goda syrliga äpplen!

Här är mina recept med äpplen!

/Susanne

Nytt recept: Currypanerad rödspätta

Publicerad 2012-10-15 04:42

Jag har gjort ett nytt recept på currypanerad rödspätta.

Mycket gott recept på rödspätta panerad med curry. Servera med en god kall räksås, kokt potatis och kokta grönsaker och en klyfta citron.

Tid: 30 minuter

currypanerad rödspätta
Currypanerad rödspätta serverad med kall räksås, kokt potatis, kokt broccoli, kokta sockerärtor och en klyfta citron.

Prova gärna!

Nytt recept: Kanelglass

Publicerad 2012-10-13 15:56

Jag har gjort ett nytt recept på kanelglass.

Mycket god och enkel glass med kanel och vaniljsmak. Passar extra bra att servera till någon dessert med äpple i.

Tid: 15 minuter + tid för frysning (ca 25 min i glassmaskin eller 4 timmar i frysen)

kanelglass
Kanelglass är god som den är eller att servera med till någon äppeldessert.

Prova gärna!

Nytt recept: Äppeltosca

Publicerad 2012-10-11 03:41

Jag har gjort ett nytt recept på äppeltosca.

Enkelt och jättegott recept på äppeltosca - äpplen med toscatäcke. Äpplena blir mjuka och väldigt goda ihop med det krispiga kolatäcket.

Tid: ca 35 minuter

äppeltosca
Äppeltosca, riktigt gott att servera med kanelglass, vaniljglass eller vispad grädde.

Prova gärna!

Lyxkyckling - Kycklingbröst med del av vinge

Publicerad 2012-10-06 14:54

En ny produkt som hittat till butiken är "Kycklingbröst med del av vinge" från Kronfågel.

Den är handstyckad och har utnämnts till "Kockarnas favorit".

Vad är då grejen? Varför vill man ha en bit kvar av vingen? Jo vingen består av en del ben och fett som ger en godare och saftigare köttsmak på filén.

Jag tillagade en superenkel måltid som blev jättegott:

Recept på Chilistekta kycklingbröst med del av vinge

kycklingbröst med del av vinge
  • 2 st kycklingbröst med del av vinge
  • 1 tsk chilipulver
  • salt
  • peppar

Hetta upp en stekpanna med smör. Häll på chilipulvret och rör runt det.

Lägg på kycklingbitarna och vänd runt dem så att de blir prickiga av chilipulvret. Stek sedan på svag värme ca 10 min per sida tills de är klara. (Du kan vända runt dem flera gånger om du vill under tiden.)

Använd gärna lock på stekpannan så går det fortare.

För att veta när de är klara - använd gärna stektermometer som ska visa 70°C.

Annars kan man provskära. Köttsaften ska vara genomskinlig utan rosa inslag.

Jag serverade detta med ugnsstekt potatis som jag gjort dagen innan, värmde dem i mikron, crème fraiche som jag drog några varv chili explosion över och lite blandad sallad. Supergott en vardagskväll! Detta kunde jag lika gärna gjort till en fin helgmiddag!

Kycklingen blev verkligen saftig och god och rekommenderas både till vardag och fest! Jag förstår att denna kyckling är kockarnas favorit!

/Susanne

Nytt recept: Äppelbullar

Publicerad 2012-10-04 14:11

Jag har gjort ett nytt recept på äppelbullar.

Baka goda äppelbullar med rivet äpple, smör, socker och kanel som fyllning. Bullarna blir väldigt saftiga, mycket tack vara rivet äpple. Enkelt recept på goda bullar.

Tid: ca 2 timmar och 30 min

äppelbullar
Äppelbullar, goda saftiga kanelbullar med rivet äpple i.

Prova gärna!

Nytt recept: Äppelkräm

Publicerad 2012-10-01 14:01

Jag har gjort ett nytt recept på äppelkräm.

Äppelkräm är både gott och enkelt att göra! Perfekt när du har gott om äpplen. Servera med mjölk och smörgås. Perfekt som mellanmål eller kvällsmat.

Tid: 15 minuter

äppelkräm
Äppelkräm serverad med mjölk.

Prova gärna!

Äpplen med rand

Publicerad 2012-09-26 13:07

Vet du varför många svenska äpplen i affären har en rand?

äpple med rand

Det beror på att natten den 3:e april så var det -8°C i Östra Skåne där ca 60% av all fruktodling i Sverige bedrivs.

Det är alltså en frostskada som endast ger ett skönhetsfel - ingen smakförsämring. Så det är alltså inget att bry sig om när du väljer äpplen i affären.

Själv har jag fått mängder av äpplen från mina föräldrars trädgård så just nu behöver jag inte köpa några äpplen. Problemet är dock att man har så mycket äpplen att det är svårt att hitta på saker att göra med alla. Men det blir en hel del äppelkräm och äppelmos. Äppelpaj och bakverk blir det också men man kan ju inte äta hur mycket som helst för då måste man träna så mycket... :)

Alla mina recept med äpplen.

/Susanne

Gi-Äppelpaj

Publicerad 2012-09-24 16:48

Nu har jag uppdaterat receptet på GI-äppelpaj.

Det här är en mycket god äppelpaj med lägre GI som går snabbt att göra och ger väldigt lite disk, eftersom man bara strör över alla ingredienser.

Vanligt vitt socker är ersatt av råsocker, brun farin, fruktsocker, honung eller sötströ. Vill man äta enligt LCHF bör man välja sötströ som innehåller noll kolhydrater.

Tiden den tar att göra är ungefär 30 minuter varav 20 minuter i ugnen.

äppelpaj GI

Mycket god och sund äppelpaj som har ett lågt GI. Dessutom går den mycket snabbt att göra och du kan variera dig med olika ingredienser.

Här är receptet på GI-Äppelpaj.

Nytt recept: Rödbetor med chèvre

Publicerad 2012-09-21 11:53

Jag har gjort ett nytt recept på rödbetor med chèvre.

Recept på ugnsbakade rödbetor med chèvreost och honung. Jättegott som förrätt eller att servera som tillbehör till fisk, kött eller korv.

Tid: ca 1 timme varav 25 min kokning och 10 min i ugnen

rödbetor med chèvre
Rödbetor med chèvre, honung och pinjenötter.

Prova gärna!