Bloggens startsida

Susannes matblogg

På besök hos Google

Publicerad 2012-11-26 16:13

I fredags var jag på besök hos Google, vi har ju ett samarbete som innebär att jag rankar etta på alla bra recept! :-) Nej, skojade bara! Jag var faktiskt där på ett möte om Googles annonsnätverk, Google Adsense.



Det är alltid lite spännande att besöka Google, även om det är tredje gången jag är där nu. Jag vet inte riktigt varför det är så men antagligen för att vi alla använder Google varje dag och det är ett av världens största företag.
Annars ser det ganska likt ut många andra företag förutom att mycket av inredningen går i grönt.

De har en egen restaurang där de anställda får frukost, lunch och middag varje dag om man vill.

Sedan finns även ett fikarum med kök där de anställda får äta hur mycket de vill av diverse snacks, både godis, nötter, chips, choklad och frukt samt de flesta drycker man kan önska sig; juice, mjölk, läsk, bubbelvatten, kaffemaskin. Här gäller det alltså att man har karaktär och kan äta lagom mycket.

Tydligen blir man varnad när man börjar på Google att inte äta för mycket då de flesta går upp ett antal kilon de första månaderna som google-anställd. Jag förstår det.


Här inne jobbar ingenjörerna med en massa hemliga grejer...

Det var ett bra möte och även kul att träffa andra sajtägare.

 

Uppdaterat recept: Kassler- och rislåda

Publicerad 2012-11-25 02:42

Nu har jag uppdaterat receptet på kassler- och rislåda.

Mycket god maträtt med kassler och ris till vardag eller fest som går att förbereda. Det blir många portioner som även passar bra till matlåda.

Tid: ca 50 min varav 20 minuters jobb

Ris och kassler i ugn
Kassler, purjolök, majonnäs, ost, chilisås och grädde blir gott tillsammans med ris i detta recept.

Prova gärna!

Uppdaterat recept: Sesamsnurror

Publicerad 2012-11-15 18:24

Nu har jag uppdaterat receptet på sesamsnurror.

Mycket goda och vackra små bröd, perfekta att servera till en god middag! Enkelt recept med bilder steg för steg.

Tid: 1 ½ timme

Sesamsnurror
Små goda vackra bröd att servera till middagen!

Prova gärna!

Nytt recept: Kall béarnaisesås

Publicerad 2012-11-14 12:33

Jag har gjort ett nytt recept på kall béarnaisesås.

En superenkel variant på kall béarnaisesås som du gör på 5 minuter. Inte lika god som äkta béarnaisesås förstås men ändå väldigt god och framförallt enkel att göra!

Tid: 5 minuter + gärna minst 1 timme i kylen

kall béarnaisesås
Kall béarnaisesås

Prova gärna!

Uppdaterat recept: Bananmuffins

Publicerad 2012-11-11 23:00

Nu har jag uppdaterat receptet på bananmuffins.

Mycket goda och saftiga bananmuffins som bakas snabbt och enkelt! Passa på att göra det här receptet när du har mogna bananer som blivit bruna på skalet, de bananerna har mest smak och gör sig bäst i bakverk (men är inte lika goda att äta).

Tid: 35 minuter

Bananmuffins
Goda och saftiga bananmuffins.

Prova gärna!

Nytt recept: Ostkaka LCHF

Publicerad 2012-11-10 22:59

Jag har gjort ett nytt recept på ostkaka lchf.

Mycket god LCHF-ostkaka med få kolhydrater som är glutenfri. Perfekt som dessert eller mellanmål! Servera med vispad grädde och bär.

Tid: 50 min varav 40 min i ugnen + 30 min att svalna

ostkaka lchf
Ostkaka LCHF - mycket god ostkaka med få kolhydrater, på bilden serverad med en skivad jordgubbe.

Prova gärna!

Mitt kök 2012 - Stockholmsmässan

Publicerad 2012-11-09 04:00

Jag befinner mig på Stockholmsmässan i Älvsjö där Mitt Kök-mässan just nu pågår.

Här finns ostar, korvar, te, choklad och godis. Köksredskap, rengöringsmedel, receptböcker och mattidningar. Massor av viner. Kockar lagar mat.

Susanne Jarl på Mitt Kök Mässan

Utsikt över mässan.

Susanne Jarl på Mitt Kök Mässan

Praliner finns det gott om.

Susanne Jarl på Mitt Kök Mässan

Även rökt lammstek och korv!

Susanne Jarl på Mitt Kök Mässan

Korv från Norge!

Nästan halva mässan är drycker och då främst vin som kan provsmakas med diverse tilltugg!

Besök gärna Mitt Kök. Mässan pågår 8-11 november.

/Susanne

Uppdaterat recept: Porterstek

Publicerad 2012-11-08 23:45

Nu har jag uppdaterat receptet på porterstek.

Porterstek är verkligen jättegott (även om man inte gillar öl) och det är enkelt att göra med nötstek, fransyska, rostbiff eller kalvstek.

Tid: 2 timmar varav 15 min arbete

porterstek
Porterstek serverad med himmelskt god sås gjord på kokspadet, potatis och svart vinbärsgelé.

Prova gärna!

Nytt recept: Kall räksås

Publicerad 2012-11-06 04:54

Jag har gjort ett nytt recept på kall räksås.

Mycket god och lyxig kall sås med räkor. Allra godast blir den om köper oskalade räkor och skalar själv. Räksåsen är mycket god till fisk.

Tid: ca 5 min eller 20 min om du skalar räkorna själv

kall räksås
Kall räksås med handskalade räkor. Supergott!

Prova gärna!

Nytt recept: Grova rågkakor

Publicerad 2012-11-04 07:00

Jag har gjort ett nytt recept på grova rågkakor.

Goda och nyttiga grova rågkakor. Mycket enkla att baka om du använder köksmaskin.

Tid: 2,5 timmar varav 45 min jobb

grova rågkakor
Grova rågkakor. Mycket goda och nyttiga bröd. Enkelt recept.

Prova gärna!

Nytt recept: Nougatrutor

Publicerad 2012-10-31 17:44

Jag har gjort ett nytt recept på nougatrutor.

Nougatrutor är supergoda havrekakor som blir så där lagom mjuk-seg-knäckiga toppade med ett lent och fint nougattäcke. Receptet är mycket enkelt och kräver endast 15 minuters arbetsinsats.

Tid: 45 min varav 10 min i ugnen och 20 min i kylskåp

nougatrutor
Nougatrutor, riktigt goda kakor som dessutom är väldigt enkla att göra.

Prova gärna!

Nytt recept: Citronlax

Publicerad 2012-10-25 23:32

Jag har gjort ett nytt recept på citronlax.

Kanske världens enklaste recept på laxfilé i ugn som blir jättegott!

Tid: 30 min varav 25 min i ugnen

citronlax
Citronlax serverad med röd quinoa, kall citronsås och sallad.

Prova gärna!

Finbladig Wasabiruccola

Publicerad 2012-10-22 14:50

ICA har lanserat en ny salladssort vid namn "Finbladig Wasabiruccola".

wasabiruccola

Det är en riktigt smakrik sorts sallad som smakar just wasabi och ruccola. Gott till det mesta! Rekommenderas!

/Susanne