Bloggens startsida

Susannes matblogg

Zucchinikaka

Publicerad 2016-10-12 15:18 i Nyheter 

Receptet på zucchinikaka har uppdaterats.

Gott, nyttigt (lågt GI) och vegetariskt recept med zucchini eller squash, fetaost, ägg och hackade örtkryddor. Vill man inte äta vegetariskt är det gott med kallskuret kött till som exempelvis kassler.

Tid: 30 minuter


Vegetariskt GI-recept på zucchinikaka. Enkelt, gott och mättande!

Här är receptet på zucchinikaka.

Uppdaterat recept: Äppelmuffins

Publicerad 2016-10-10 16:15 i Nyheter 

Receptet på äppelmuffins har uppdaterats med nya bilder.

Goda stora eller mindre muffins med äpple, kanel och socker. Behöver jag säga mera, det blir verkligen mjuka, saftiga och ljuvligt goda muffins!

Tid: ca 40 min varav 20 min i ugnen


Muffins med äpple, ett enkelt recept på goda äpplemuffins.

Läs hela receptet på äppelmuffins.

Kantarellsoppa

Publicerad 2016-09-29 16:24 i Nyheter 

Receptet på kantarellsoppa har uppdaterats.

En mycket god och enkel kantarellsoppa! Gör den till vardag eller fest som lunch eller som en lyxig förrätt. Om du vill ha den riktigt god och lyxig så tillsätt vin och de valfria ingredienser enligt receptet.

Tid: 30 minuter


Mycket god lyxig kantarellsoppa!

Läs hela receptet på Kantarellsoppa

Baka med godis?

Publicerad 2016-09-26 20:22 i Recept och mat 

Varför jag egentligen inte gillar att baka med köpt godis som ingrediens

Självklart är det gott med godis, jag säger inget annat, men jag har egentligen aldrig gillat att baka med köpt godis som ingrediens i mina bakverk. Visst har jag gjort det och jag har några recept med det här på recepten.se t.ex. dumlekakor och jag kommer säkert göra fler eftersom det är så många som gillar dessa recept.

Snickers godis

Men helt ärligt, egentligen gillar jag inte konceptet. Varför?

  • Godis är ingen ”riktig” råvara, det är en färdig produkt. Jag vill skapa mina bakverk från grunden.
  • Köpt godis innehåller verkligen en massa skräp, dåliga billiga råvaror och massor med tillsatser (läs innehållsförteckningen). Jag tycker då det förstör mitt bakverk där jag använder bra råvaror som t.ex. smör.
  • Köpt godis är gott att äta som det är, varför komplicera det hela genom att stoppa in dem i ett bakverk? 😉

Man kan förstås även argumentera för vart gränsen går och att mina åsikter är ologiska. Jag tycker ju t.ex. att det är ok att köpa choklad som ingrediens men då köper jag ju ren mörk choklad eller vit choklad av skaplig kvalité. Jag kan också tycka det är ok att t.ex. köpa ett färdigt marsipanlock. Jag tycker i princip det är ok att ta genvägar för att spara tid, men vill helst att genvägens råvaror håller skaplig kvalité.

Självklart är mina argument delvis känslobaserade och jag förstår verkligen om man inte håller med mig. Ibland gör jag som sagt undantag, men innerst inne känner mig mycket mera nöjd när jag gjort ett bakverk från grunden utan köpt godis.

Så vad tycker du? Håller du med mig eller tycker du bara jag är fånig?😉   Skriv gärna en kommentar!

/Susanne