Bloggens startsida

Susannes matblogg - Sida 16

De här mycket goda och saftiga muffinsarna med kardemumma och russin kan jag rekommendera er att prova!

Superenkla att göra, tar bara ca 25 minuter och passar ju riktigt bra nu till första advent och jul, med kardemumma och russin.

Receptet har nu efter min uppdatering fått bilder steg för steg så det är förhoppningsvis väldigt tydligt och enkelt att följa instruktionerna.

kardemummamuffins - muffins med kardemumma och russin
Recept på kardemummamuffins med russin som doftar och smakar kardemumma.

Granatäpple med vispad grädde

Publicerad 2016-11-21 15:16 i Recept och mat 

Något som är otroligt gott och extremt enkelt att servera som dessert eller mellanmål är att helt enkelt skala och ta ur granatäppelkärnorna ur ett granatäpple och sedan servera med vispad grädde.

Det är ju otroligt gott med de saftiga och syrliga granatäppelkärnorna tillsammans med len och fin vispad grädde. Känns riktigt lyxigt dessutom.

granatäpple med vispad grädde
Granatäpple med vispad grädde.

Så här skalar du enkelt granatäpplet på några minuter och undviker att skvätta ner köket och dig själv!

Ett annat tips är att servera granatäppelkärnor till andra söta bakverk som t.ex. kladdkaka som det är gott med något syrligt till.

Uppdaterat recept: Äppelmazarinkaka

Publicerad 2016-11-19 11:08 i Nyheter 

Nu gjorde jag den här goda Äppelmazarinkakan igen och vad ska jag säga det är verkligen en jättegod och saftig äppelkaka som är superenkel att göra med mitt recept. Bittermandelaromen ger den goda mazarinsmaken.

Sedan blir den nästan lite frasig så där på ytan och sedan mjuk, saftig och god inuti, verkligen ljuvligt god, ni måste prova helt enkelt!

Äppelmazarinkakan är supergod till fikat men kan också serveras med grädde eller glass till dessert.

äppelmazarinkaka hela kakan

en uppskuren bit äppelmazarinkaka
En bit äppelmazarinkaka.

Nytt recept: Äppellängder

Publicerad 2016-11-18 14:25 i Nyheter 

Jag gjorde ett nytt recept som blev väldigt bra tycker jag. Äppellängder. Det är alltså vetebröd fylld med hackade nötter, rivet äpple och kanel. Det var också enkelt att göra med en deg som bara jäser en gång.

De blev verkligen goda och saftiga måste jag säga. Även efter att ha legat framme ett par dagar i rumstempertur så var de fortfarande saftiga. Dock är de ju allra godast och finast nygräddade eller när man tar upp från frysen och tinar.

Jag frös in en del också medan det var färskt och det är ju väldigt trevligt att kunna ta upp ur frysen och bjuda på. Jag rekommenderar er verkligen att prova dessa goda äppellängder!

Läs hela receptet på Äppellängder

Pulkaåkning och Fars dag

Publicerad 2016-11-15 15:28 i Allmänt 

Söndagen spenderades delvis utomhus. Philip tyckte om att åka pulka nerför backen.

Philip åker pulka
Philip åker pulka.

Susanne och Philip
Susanne och Philip.

Philip gav en teckning han gjort på dagis till pappa i fars dag present som blev uppskattad.

Sedan bakade jag kladdkaka på eftermiddagen. Så enkelt och så gott. Dessutom bra då jag fotograferade nya bilder steg för steg som snart kommer upp på sajten.

kladdkaka
Klassisk kladdkaka serverad med vispad grädde.

Annars har jag jobbat massor med själva sajten "bakom kulisserna" under hela helgen. Jag har gjort om massor här på bloggen med nya url:er till alla bilder, nya och borttagna kategorier, en del gamla blogginlägg kommer tas bort o.s.v.

Tänk att det alltid är så att när man börjar på ett projekt så kommer man på 10 saker till som behöver göras och så tar det mer tid än man tror. Men så klart är det viktigaste att det blir bra och oftast blir det ju så när man lägger mycket tid på något!

Syftet med detta är att det ska bli en riktigt bra blogg som är värd att följa. Har länge funderat på detta och nu var det hög tid att ta tag i det.

Kom gärna med synpunkter! Alla förslag tas tacksamt emot!