Bloggens startsida

Susannes matblogg

Nu finns äntligen bilder på alla recepten här på recepten.se. De senaste 5 åren har alla nya recept som lagts till haft bild men tiden innan det, då jag saknade digitalkamera så blev det inte heller några bilder. Men nu har även alla dessa recept bilder!

Jag har också höjt ambitionen med bilderna genom att lägga till steg-för-steg-bilder på nästan alla nya recept. Jag försöker också skriva detaljerade beskrivningar.

Det är inte helt lätt att ta bra bilder på mat och det krävs mycket tålamod och viss erfarenhet för att få till en bra bild. Jag har fått äta ljummen mat många gånger och mina gäster har även de ibland fått vänta när jag fotograferat.

Jag är ingen fotoexpert men kan ändå säga att jag lärt mig en hel del av mina misstag och fått tips från vänner och jag tycker att bilderna blivit betydligt bättre de senaste åren. Men jag har fortfarande mycket att lära och det finns fortfarande en hel del bilder som jag inte är särskilt stolt över och som jag kommer byta ut mot nya allt eftersom jag gör recepten igen.

Arbetet går nu vidare med att lägga till fler steg-för-steg-bilder på de recept där sådana saknas samt att generellt höja kvalitetsnivån på alla recept. Jag har en lång lista! :-)

Jag hoppas att ni liksom jag tycker att kvalitetsnivån på recepten är viktig att hålla hög!

Kommentera gärna detta inlägg med era synpunkter på bilder eller annat!

Jag skulle köpa en födelsedagspresent och funderade lite på någon god choklad och googlade lite och hittade chokladfabriken som dels har en webbutik men också fysiska butiker i Stockholm i city och på Söder. De tillverkar sina praliner själva och håller hög kvalitet på råvarorna och använder inte tillsatser.

Jag har provsmakat 4 st chokladpraliner som butiksbiträdet ville att jag skulle prova.

1. Passionstryffel 2. Lakrits kola 3. Karamelltryffel 4. Kardemummatryffel

  • Den hjärtformade passionstryffeln smakade inte helt oväntat lite passionsfrukt och den var god. Jag som gillar syrligt skulle nog kunna tänka mig att den kunde varit ännu godare om den var lite syrligare.
  • Lakritskolan var riktigt god den också trots att jag inte gillar lakrits. Lakritssmaken kommer från muscavodosockret.
  • Karamelltryffeln var också god. Den var inte så söt som jag förväntade mig av ordet karamell. Inuti kulan fanns en god krämig fyllning.
  • Kardemummatryffeln var riktigt god med sin kardemummasmak. Spännande och exotisk!

Sammantaget var det mycket goda praliner med spännande smaker. Kul och spännande med nya smakupplevelser! Aladdin-askar vet man ju vad de smakar liksom... :-)

Till födelsdagspresent köpte jag en kartong med 20-30 praliner.

Vit kartong med sidenband för 250 kr.

Jag köpte också en påse med praliner till farsdagspresent som jag fick förmånen att smaka av också. Favoriterna var Hasselnötsgijanduja, mörk tryffel och svartvinbär/mjölkchoklad.

En påse med praliner för 130 kr.

Man får också en papperslapp med alla praliner, vad de heter och vad de innehåller. Det är trevligt, dock kunde den gärna vara lite tydligare bilder för vissa är svårt att se tyckte jag.

Papper med beskrivning av alla praliner.

Jag kan bara rekommendera er att prova chokladfabrikens praliner. Perfekt som en fin present eller som lite lyx till sig själv. För er som inte bor i Stockholm kan man beställa på chokladfabrikens hemsida.