Bloggens startsida

Susannes matblogg

Våffelmix - en onödig pulverblandning

Publicerad 2009-03-22 21:26 i Tips 

Nu närmar sig våffeldagen med stormsteg, den 25:e mars är den här! Man märker i affärerna att våffelmixerna har fått synliga platser och travats upp i stora högar.

Att köpa färdig våffelmix i affären är inget jag rekommenderar, eftersom det är så enkelt att göra våffelsmeten själv. Det är dyrare att köpa våffelmix och du sparar nästan ingen tid alls eftersom det är gräddningen som tar tid samt rengöringen av våffeljärnet.

Pulvermixen ska blandas med vatten och smält smör. Så det enda pulvermixen hjälper dig med är att blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt! Det tror jag även den mest oerfarna kocken klarar av på under 2 minuter!

vaffelmix

Pulvret man kan köpa innehåller i princip bara vetemjöl, bakpulver, salt och sedan skummjölkspulver och heläggspulver samt emulgeringsmedel E471. Emulgeringsmedel är ju en tillsats man gärna slipper så det enda man behöver ha hemma är vetemjöl, bakpulver, salt och mjölk och att vispa ihop det är verkligen superenkelt. Ägg har man inte i receptet på frasvåfflor så det behövs inte där, men vill man göra ett recept på våfflor som innehåller ägg måste man förstås köpa hem ägg också!

Lite tycker jag nästan man blir vilseledd i affären att köpa dessa pulverblandningar som radas upp nu i våffeltider. När man ser förpackningen blir man sugen på våfflor och eftersom det finns en färdig mix att köpa tror man att det är komplicerat att göra själv.

Jag kan förstå syftet med att köpa färdiga pulverblandningar när det är ett större antal ingredienser och lite mer av sådana ingredienser som de flesta inte har hemma, för då sparar man ju en hel del tid. Men i det här fallet är det inte så. Jag undrar hur många som skulle köpa den här pulverblandningen om de läste vad som var i och visste hur enkelt det är att blanda ihop smeten själv?

Här finns recept på frasvåfflor och på GI våfflor och se så enkla recepten är :-)


Goda frasvåfflor

Chokladsufflé

Publicerad 2009-02-25 00:43 i Nyheter 

Ett nytt recept har lagts till:

Otroligt goda chokladsuffléer - varma krämiga chokladbakelser. Med dessa chokladsuffléer imponerar du på dina gäster lätt med detta recept.

Tid:30 minuter, varav 10 i ugnen

Mycket goda chokladsuffléer serverade med hallon och siktat florsocker.

Läs hela receptet på Chokladsufflé

Kardemummayoghurt

Publicerad 2009-02-15 13:14 i Nyheter 

Ett nytt recept har lagts till:

Gott och enkelt recept på ett fräscht tillbehör till efterrätt som alternativ till vispad grädde eller glass. Kardemummayoghurten har en syrlig smak som passar bra till bland annat banankaka, kladdkaka, sockerkaka, hallon och blåbär.

Tid:5 minuter

Superenkelt recept: blanda yoghurt och nymalen kardemumma och servera till t.ex. kladdkaka.

Läs hela receptet på Kardemummayoghurt

Alla hjärtans dag!

Publicerad 2009-02-14 15:41 i Säsong 

Idag är det alla hjärtans dag och här kommer lite tips på recept till kvällen.

Vi har tidigare skickat ut vårt nyhetsbrev med tips inför idag. Här kan du prenumera!.

Helstekt entrecôte med potatisgratäng, sås och grönsaker är lyxigt och gott. Att göra en stek i ugnen är enkelt, under tiden steken är i ugnen kan man göra efterrätten och potatisgratängen. Ta gärna tillfället i akt att laga maten tillsammans. Servera sedan med ett gott rött vin.

Limemarinerade jordgubbar med vit chokladmousse

Limemarinerade jordgubbar med vit chokladmousse är en riktigt lyxig och supergod efterrätt i en klass för sig! Den är trots det inte svår att göra. Chokladmoussen och de marinerade jordgubbarna kan båda förberedas och sedan lägger man på jordgubbarna strax före servering. Det går utmärkt att köpa frysta jordgubbar som dessutom är ganska billigt.

Kärleksmums

 

Tack till följande kommentar från Jessie: Ett tips är att som idag på alla hjärtans dag använda sig av en hjärtformad pepparkaksform och skära ut hjärtan istället för rutor...uppskattas alltid..

Hallonglass

 

Hallonglass är en riktig höjdare.

Hoppas du får en trevlig alla hjärtans dag!