Bloggens startsida

Susannes matblogg

E-nummerfria julbordet del 2

Publicerad 2009-12-22 17:45 i Testat och recenserat 

Nu har även två olika e-nummerfria rökta delikatesser provsmakats!

Först vedrökt revbensspjäll:

revbensspjall

Detta smakade bra, den var dock lite svår att skära med benet och revbensspjäll är ju ganska feta så en del av vikten man betalar för kan man tyvärr inte äta upp. Men det var riktigt gott!

Därefter vedrökt oxinnanlår:

oxinnanlar

Detta smakade också väldigt bra! Mycket gott och fint kött. Hela biten kan ätas och det är lätt att skära fina skivor.

Gemensamt för båda dessa rökta delikatesser är att man verkligen känner den goda ÄKTA röksmaken. Tyvärr är ju mycket av det som säljs i affären som påstås vara rökt - dessvärre inte alls rökt på riktigt utan det är bara röksmakämnen som tillsats. Om du smakar dessa rökta delikatesser så känner du skillnaden!

Hållbarhet

Generellt får produkterna som är fria från e-nummer följande hållbarhet:

  • Kokta produkter ca 3 veckor
  • Rökta produkter ca 4-6 veckor

Priser

Enda nackdelen är priset, men man får vad man betalar för.

  • Vedrökt oxinnanlår ca 450 kr/kg
  • Vedrökt revbensspjäll ca 340 kr/kg

Köpställen

Produkterna finns i välsorterade ICA-butiker och vissa av Hemköps butiker.

Läs gärna mer om produkterna på Ridderheims.

E-nummerfria julbordet del 1

Publicerad 2009-12-20 09:03 i Testat och recenserat 

Jag har idag provsmakat grillad rostbiff och pastrami från Ridderheims E-nummerfria julbord.

Ridderheims lanserar i år sitt E-nummerfria julbord vilket jag tycker är ett jättebra initiativ! Jag har fått det mumsiga nöjet att provsmaka julbordet och tänkte därför dela med mig av detta till er!

e-nummerfria julbordet

Produkter från det E-nummerfria julbordet som jag har eller kommer att provsmaka.

Den grillade rostbiffen smakade mycket mycket bra. Jag tror faktiskt inte jag smakat någon godare rostbiff. Mycket smak men ändå inte för stark. En nackdel är dock att den hade lite kortare hållbarhet. Men den tog slut snabbt utan ansträngning för den var så god!

e-nummerfri rostbiff

E-nummerfri grillad rostbiff från Ridderheims

Pastramin smakade också mycket bra. Den var saftig och god kryddad.

e-nummerfri pastrami

E-nummerfri pastrami

Hållbarhet

Generellt får produkterna som är fria från e-nummer följande hållbarhet:

  • Kokta produkter ca 3 veckor
  • Rökta produkter ca 4-6 veckor

Priser

Enda nackdelen är priset, men man får vad man betalar för.

  • Rostbiff ca 450 kr/kg
  • Fjällpastrami ca 340 kr/kg

Jag återkommer inom kort med testerna av de övriga produkterna. Läs gärna mer om produkterna på Ridderheims.

Hemgjord Glögg

Publicerad 2009-12-18 16:13 i Nyheter 

Mycket god hemgjord klassisk glögg som är enkel att göra själv. Tänk på att det är viktigt att välja ett rött vin som passar till att göra glögg av.

Tid: 20 minuter varav 5 minuters jobb


Glöggen serverad.

Mycket god glögg som är enkel att göra med detta glöggrecept.

Janssons frestelse

Publicerad 2009-12-18 14:53 i Nyheter 

Receptet på Janssons frestelse har uppdaterats med steg-för-steg-bilder!

Janssons frestelse är en klassisk rätt som passar både på julbordet eller supé. Det här är ett recept från min mamma som brukar göra den till jul och den smakar alltid lika bra.

Tid: 1 ½ timme

Janssons frestelse är ett måste på julbordet. Följ detta recept för en lyckad jansson.

Läs hela receptet på Janssons frestelse

Lussekaka

Publicerad 2009-12-13 21:24 i Nyheter 

Ett nytt recept har lagts till:

Väldigt god kaka med julkänsla eftersom den innehåller apelsinskal och korinter. Det knäckiga nöttäcket på den mjuka kakan är riktigt gott. Lussekakan är väldigt enkel att göra.

Tid: 1 timma och 20 minuter, varav 50 minuter i ugnen

Recept på lussekaka - en mjuk sockerkaksbotten med korinter och syltade apelsinskal och ett knäckigt nöttäcke ovanpå!

Läs hela receptet på Lussekaka