Bloggens startsida

Susannes matblogg

Thailändsk matlagning hos Santa Maria

Publicerad 2010-02-05 01:47 i Events 

Jag blev inbjuden genom tastecasting till en thailändsk matlagningskväll hos Santa Maria.

Det var en mycket trevlig kväll som började med en god fördrink med mango och ingefära.

Sedan fick vi under tiden vi smakade på olika saker en mycket intressant presentation av det thailändska köket bland annat från produktchefen för det thailändska köket på Santa Maria.

thai matlagning presentation

Till vänster ses en del av presentationen och till höger den trevliga kocken.

Därefter fick vi närmare studera tillagning av wok med de färdiga kryddblandningarna som förstås är mycket enkelt. Jag har ju provat dessa hemma själv tidigare, så att det är enkelt kom inte som någon överraskning och inte heller att det smakade bra! ;)

thai matlagning friterade nudlar och wok

Till vänster ses en wokrätt och till höger friterade glasnudlar.

Vi fick även se hur fritering av nudlar gick till och hur det smakade! Man stoppar ner glasnudlar i en fritös i ca 5 sekunder och sen tar man upp det. Det blir som änglahår och smakar krispigt och flottigt. Inte så nyttigt kanske men lite kul.

Det som jag gillar med Santa Maria är att de har ett brett sortiment med produkter både för den som själv vill laborera i köket och för den som bara snabbt vill slänga ihop sin mat.Några av mina favoritingredienser är röd curry och chipotle paste.

För den som vill äta enligt GI eller vill äta mat utan tillsatser så rekommenderas att läsa innehållsförteckningen. Santa Maria har produkter både med och utan socker, fullkornsalternativ och produkter med och utan tillsatser. Oystersåsen innehåller en mängd olika tillsatser medan några av de flytande kryddblandningarna för wok endast innehåller en tillsats. I kategorin tillsatsfritt vill jag särskilt rekommendera extra creamy coconut cream som är både tillsatsfri, innehåller äkta kokosnöt (och inte extrakt) och dessutom mycket godare än vanlig kokosmjölk. Den må vara något fetare för den som tänker på det men blanda den bara med vatten i så fall. Även röd currypasta är helt tillsatsfri liksom många andra kryddblandningar.

thai dessert

Thailändsk efterrätt: Mango Sticky Rice

Kvällen avslutades med en efterrätt med sticky rice blandat med socker och salt, mango och kokosmjölk blandat med kokosmjölk.

Om du vill ha recept på thailändsk mat går det att hitta hos Santa Maria annars finns en receptfolder i de affärer med Santa Marias thailändska sortiment med alla enkla recept vi fick smaka!

thai sortiment

En del av Santa Marias sortiment.

Tack till Santa Maria och Tasecasting samt alla andra trevliga deltagare för en trevlig kväll!

Varm choklad

Publicerad 2010-01-31 14:40 i Nyheter 

Ett nytt recept har lagts till:

Att göra egen varm choklad är superenkelt och mycket godare än att använda oboy. Dessutom smakar den egna mycket mer choklad och mindre sött och man slipper alla tillsatser som finns i oboy.

Tid: 5 minuter

Mycket god varm choklad, här serverad med vispad grädde.

Läs hela receptet på Varm choklad

Chokladgodis

Publicerad 2010-01-30 14:13 i Nyheter 

Ett nytt recept har lagts till:

Mycket gott och enkelt recept på chokladgodis med strykande åtgång!

Tid: 30 minuter och 2-4 timmar för att stelna

Mycket gott och enkelt godis som smakar söt len choklad. Variera med nötter eller mandel.

Läs hela receptet på Chokladgodis

Stort tack till Annika Johansson för receptet!

Havreflarn

Publicerad 2010-01-22 20:09 i Nyheter 

Receptet på havreflarn har uppdaterats med nya bilder och tydligare beskrivning med steg-för-steg-bilder.

Följ receptet och du får tunna knäckiga havreflarn. Ett mycket enkelt recept som går snabbt att göra!

Tid: 20 minuter

Goda spröda havreflarn. Doppa i choklad eller servera naturell. Ett mycket enkelt recept.

Läs hela receptet på Havreflarn