Bloggens startsida

Susannes matblogg

Minisemlor

Publicerad 2010-03-16 13:36 i Nyheter 

Ett nytt recept har lagts till:

Mycket goda minisemlor! Perfekt för dig som tycker en vanlig semla är för stor eller vill äta mindre onyttigt. En minisemla är något mindre än hälften av en vanlig semla och innehåller därmed mindre än hälften av kalorier jämfört med en vanlig semla - men minst lika god!

Tid: 2,5 timmar

Mycket goda små söta Minisemlor.

Läs hela receptet på Minisemlor

Tacopaj

Publicerad 2010-03-03 16:45 i Nyheter 

Receptet på tacopaj har uppdaterats med nya bilder och beskrivning.

Receptet innehåller flera olika varianter på pajdeg, för den hälsomedvetne med mera fullkorn och lägre GI, samt vanlig pajdeg med vanligt vetemjöl.

Nu kan man även använda färdigköpt tacokrydda eller också blandar man ihop kryddorna själv enligt receptet.

Vill man undvika tillsatser och socker så bör man blanda sina kryddor själv.

Den här tacopajen är riktigt god och har fått mycket beröm av mina gäster!

Tid: 1 timme

Tacopaj med tacokryddad köttfärs, tomater och ett gott täcke. Följ bara receptet och titta på de förklarande bilderna för ett lyckat resultat.

Philips Robust Challenge - Heja Sverige!

Publicerad 2010-02-18 16:25 i Events 

Philips anordnade en tävling med 4 kockar från Sverige, Danmark, Finland och Norge. Tävlingen gick ut på att på endast 20 minuter utan att veta råvarorna innan tillaga en varmrätt, en dessert och en juice. Kockarna hade tillgång till Philips nya maskiner ur Robust-serien; elvisp, stavmixer, juicemaskin, mixer och matberedare. Därutöver hade de en grill från Philips.

philips robust kollektion

Philips Robust köksmaskiner. Från vänster: Matberedare, elvisp, mixer, stavmixer och juicemaskin.

Varje kock fick även ha med sig en nationell ingrediens. Sverige hade löjrom, Danmark hade kål, Finland hade pärlhöns och Norge hade lax.

Melker Andersson

Melker Andersson, Sverige

Sverige representerades av Melker Andersson som äger och driver 7 restauranger i Stockholm och Åre. Han har även vunnit ett antal kocktävlingar och medverkat i TV och gett ut kokböcker. Danmark representerades av Carsten Olsen som driver restaurangen Den skallige kocken på Tivoli i Köpenhamn och även han har gjort matlagningsprogram i TV liksom den finske kocken Henri Alén. Den norske kocken var en ersättare som hade fått hoppa in med kort varsel och vi fick tyvärr ingen information om honom.

Carsten Olsen

Den danske kocken Carsten Olsen.

Kockarna arbetade på under sina 20 minuter men var ändå hyfsat avslappnade och kunde svara på frågor under tiden, särskilt den finska kocken som även hann med att skämta lite om Sverige och Finland.

Henri Alen

Henri Alén från Finland

Efter 20 minuter hade gått så var alla inte riktigt klara. Sverige var snabbast, därefter Finland, Danmark och helt klart sist låg Norge som inte alls hunnit med desserten som blev klar först ca 10 minuter senare.

Finsk och norsk mat

Den finska och norska varmrätten. Den finska pärlhönsen var mycket goda liksom den norska laxen!

Sedan var det dags för provsmakning och allting var väldigt gott måste jag säga, men allra godast var Sveriges! Dock fick vi deltagare från Sverige inte rösta på Sverige utan vi fick endast betygsätta grannländernas verk i tre kategorier; utseende, smak och nationell touch. Dock kan jag tycka att de kockar som inte blev klara i tid borde fått minuspoäng eller bli diskade eftersom trots allt den korta tiden på 20 minuter var en stor del av tävlingen. Att då bli klar 10 min senare, då har man misslyckats med uppgiften. Även om resultatet blev väldigt bra så är det orättvist mot de andra kockarna.

Sveriges mat

Melkers och Sveriges varmrätt och dessert. Marulk och desserten var kryddad med kanel. Mycket gott!

Efter att resultatet summerats så segrade den svenske kocken Melker Andersson! Stort Grattis och välförtjänt seger! Eftersom rätt kock och land vann så gjorde det ju inte heller så mycket att den norske kocken drog över tiden! ;)

Vinnaren

Den värdiga vinnaren Melker Andersson, Sverige.

Philips Robust

Philips Robust är en ny serie med köksredskap från Philips som är rejäla och hållbara - inget slit och släng. Philips ger upp till 15 års garanti på motorerna och 3-5 års garanti på produkterna. De är designade i svart-grå metall och plast. De är rejäla, t.ex. så är elvispens motor på 360W och klarar upp till 1,3 kilo deg.

elvisp

Philips elvisp som jag hoppas kunna byta ut min gamla trotjänare mot. Den utlovades vara riktigt snabb.

Produkterna börjar säljas i mars.