Bloggens startsida

Susannes matblogg - Sida 140

Blåbärstider - Goda recept med blåbär!

Publicerad 2009-07-21 14:34 i Säsong 

Passa på att äta blåbär nu när de finns att plocka i skogen och köpa färska i affären.

Blåbär är både nyttigt och gott. Förutom alla recept med blåbär som man kan göra så är blåbär gott:

  • på filen till frukost
  • med vispad grädde till efterrätt
  • som tillbehör och garnering till tårtor och efterrätter

Jag vill tipsa om följande recept med blåbär:

Den klassiska blåbärspajen:

Mycket god och väl beprövat recept på blåbärspaj!

Blåbärsbullar

Mycket goda blåbärsbullar!

Här finns alla recept med blåbär

Jordgubbsfrossa - Passa på!

Publicerad 2009-07-09 20:49 i Säsong 

Nu är jordgubbarna billiga, ca 20 kr/litern så nu är det läge att passa på att göra recept med jordgubbar!

Prova gärna jordgubbsmuffins:

jordgubbsmuffins

Mycket goda jordgubbsmuffins

En riktig lyxig och otroligt god dessert är:

limemarinerade_jordubbar

Marinerade jordgubbar med vit chokladmousse

Här finns mer info om jordgubbar samt alla våra recept med jordgubbar

Min egen jordgubbsfavorit är dock inget recept för det är så enkelt som jordgubbar med vispad grädde med eller utan mjölk. :-)

Om du har något bra recept med jordgubbar så tipsa mig gärna!

Man kan också frysa in jordgubbarna och använda dem senare i höst och i vinter! Innan man fryser in jordgubbar bör man skölja dem och rensa och sedan låta dem torka så att det inte blir massor av is. Man kan tyvärr inte göra alla recept med frysta jordgubbar eftersom de inte är lika fina och spänstiga efter frysning så till garnering av tårtor går det inte så bra. Generellt så fungerar frysta jordgubbar bra till fyllning i pajer och tårtor, till glass och sylt. Följande recept går bra med frysta jordgubbar:

jordgubbar

Passa på att njuta nu av jordgubbarna innan säsongen är slut!

Nytt recept: Apelsinchokladkaka

Publicerad 2009-07-03 22:49 i Nyheter 

Ett nytt recept har lagts till:

En mycket god och fin apelsin- och chokladkaka som kan serveras som en kaka till fikat, som en efterrätt eller tårta med vispad grädde till.

Tid: ca 1 timma och 10 minuter, varav 45 minuter i ugnen

Enkelt recept på mycket god apelsinchokladkaka. Den är som en sockerkaka med apelsin och chokladsmak, med choklad- och apelsinglasyr. Kan serveras som tårta med vispad grädde.

Se receptet på Apelsinchokladkaka.